contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 10 de juliol de 2014 |
STEPV proposa un calendari de mobilitzacions per al curs que ve en defensa de l’ensenyament públic

STEPV

El Secretariat Nacional (SN)de STEPV, reunit aquest matí a Xàtiva, ha acordat iniciar un procés d’informació, consulta i presa de decisió sobre les mobilitzacions al sector educatiu. Aquest acord dóna compliment al mandat del Consell Nacional del Sindicat -màxim òrgan de decisió del Sindicat entre congresos- que va tindre lloc a Bellreguard el passat mes de juny.

En concret, el Consell Nacional va aprovar impulsar una gran mobilització contra les retallades, l’aplicació de la LOMQE, l’empitjorament de les condicions laborals del professorat, els acomiadaments i rebaremació de professorat interí, la manca de negociació real i efectiva en els òrgans de negociació i contra la política educativa del govern que ataca el dret universal a l’educació.

Per això, des del SN del STEPV, proposem al conjunt del professorat, a totes les organitzacions sindicals, a les associacions de pares i mares de l’alumnat, als sindicats estudiantils, a les plataformes per l’ensenyament públic i al conjunt de la societat valenciana l’obertura d’un procés de debat i de decisió, des de la base, per convocar unitàriament aquestes mobilitzacions.

En eixe sentit, el Sindicat proposa per decidir entre totes i tots, a més de les mesures i accions acordades per les diverses plataformes per l’ensenyament públic, les següents:

- Dilluns 6 d’octubre: en conmemoració del 5 octubre, dia mundial del docent, concentracions a tots els centres docents i lectura de manifestos a favor de l’ensenyament i per la recuperació de tots els nostres drets.

- Dijous 23 octubre, jornada de vaga educativa en tot el sector docent amb grans manifestacions.

- Dijous 27 novembre, en el marc de la setmana de llluita de les Marxes de la Dignitat -acordat el passat 29 de juny a Mérida- dia de lluita per l’ensenyament públic amb assenblees, tancaments i concentracions.

Per fer efectives totes aquestes accions, des de STEPV s’impulsaran asseemblees unitàries, obertes i decisòries per tal que el professorat i la comunitat educativa siga qui decidesca sobre les mobilitzacions i les negociacions que s’hi puguen produir.

STEPV proposarà aquestes accions en l’escola d’estiu de les Marees Verdes, on participarà els pròxims 16, 17 i 18 de juliol a Galícia i traslladarà a les assemblees les accions que s’hi puguen acordar en aquest marc de participació unitària.

A més, el Sindicat impulsarà les accions acordades en la Trobada de Plataformes per l’Ensenyament Públic, com l’acampada per l’escola pública que es realitzarà els pròxims 16, 17 i 18 de juliol en la Conselleria d’Educació, i també altres accions d’inici de curs convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

08 / 07 / 2014


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com