contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 5 de juliol de 2014 |
Palestina crema davant la mirada impassible d’Occident

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

en castellà ací

Palestina crema. Des de que el passat mes d’abril es va gestar un govern d’unitat nacional entre Fatah i Hamás, la concatenació de successos està portant a dia d’avui a una situació que requereix una urgent solidaritat amb el poble palestí.

L’anunci de l’acord per part de les organitzacions palestines va trobar un rebuig frontal del govern israelià, que va posar des del primer moment tot el seu potencial propagandistic a repetir el “mantra” que l’ANP estava aliant-se amb terroristes.

Israel posava així tot el seu empeny a trencar aquest acord, incrementant l’estratègia de la tensió amb la construcció de més colònies i l’augment d’atacs sobre la franja de Gaza. Es rubricava per tant el final d’unes «negociacions de pau» que des del principi representaven una farsa, reconegudes com a tal per la majoria de la població palestina i israeliana i pel propi John Kerry en unes declaracions que novament el govern israelià va tornar a censurar.

El passat 12 d’abril la desaparició de tres colons menors d’edat a les rodalies d’Hebron i la seva posterior troballa tres setmanes després amb evidències d’haver estat assassinats en circumstàncies no esclarides encara, van donar el tret de sortida a una operació militar en tots els territoris ocupats palestins i a la franja de Gaza.

Centenars de detinguts —més de 400 a dia d’ahir—, 13 civils palestins morts, centenars de ferits —entre ells diversos periodistes—, demolicions de cases de les famílies d’aquells a qui Israel ja ha assenyalat com a culpables de la mort dels tres colons sense presentar cap prova, més d’un centenar de bombardejos a Gaza i la fustigació diària de l’exèrcit als territoris de Cisjordània és la situació a la qual s’enfronta, una vegada més, el poble palestí.

I de nou, Occident es mostra còmplice en presentar d’una manera propera els noms i les famílies dels colons israelians i ignorant o relativizant els assassinats i agressions contra la població originària, també menors d’edat en molts casos. Novament, els mitjans d’informació occidentals presenten de manera esbiaixada la seqüència de fets que ha desembocat en una situació de càstig col·lectiu a milions de persones, l’enèsima en 66 anys de colonització i ocupació militar, que respon a una lògica de venjança instigada des del govern d’Israel. Occident, equidistant, parcial i còmplice de la impunitat criminal de l’estat d’Israel.

La situació es va tornar límit durant la nit del 2 de juliol, quan es va descobrir el cadàver carbonitzat de Muhammad Husein Abu Khedir, jove de 16 anys resident en Shuafat, barri de Jerusalem Est. El jove va ser segrestat, torturat i assassinat per colons extremistes, segons la policia israeliana, i el seu cos es va trobar en un bosc proper. El poble palestí s’ha tirat al carrer. Les escenes de resistència a cada ciutat, poble, checkpoint, són, per repetides, l’expressió de la dignitat d’aquest poble davant una maquinària de deshumanització permanent.

Israel representa al segle XXI la anacronia d’un estat colonial, sustentat en un règim de supremacia ètnica, opressió i apartheid davant la tolerància de la comunitat internacional, a la qual assenyalem com a còmplice directa d’aquesta situació d’impunitat en la qual Israel s’ha instal·lat amb el consentiment general de totes les institucions que diuen vetllar pels drets humans fonamentals.

El proper dia 9 de juliol es compliran deu anys del dictamen emès pel Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia (TIJ) en referència al Mur de l’Apartheid i a l’incompliment per part d’Israel de la IV Convenció de Ginebra (GCIV), tractat que defineix la protecció humanitària per als civils en una zona de guerra i que prohibeix, entre diverses disposicions, el càstig col·lectiu de la població ocupada i obliga al fet que “una força ocupant no pugui deportar o transferir parts de la seva pròpia població civil al territori ocupat”.

Israel culpa a l’organització política islamista Hamas de l’assassinat dels tres colons i a l’Autoritat Palestina que governa a Cisjordània de no protegir a la població colona als territoris ocupats, ignorant que no només l’AP no té aquesta obligació sinó que és Israel la responsable de la mort dels tres colons en utilitzar-los com a element d’ocupació i d’annexió territorial.

Però el TIJ també va apuntar en la seva sentència a la comunitat internacional exigint que “no reconegués ni prestés ajuda o assistència a la construcció i manteniment del Mur i les colònies”.

Són ja deu anys d’impunitat i incompliment davant un dictamen que ordenava desmantellar el mur i restituir les terres que amb la seva construcció s’havia annexionat el règim sionista.


Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista volem, abans de res, solidaritzar-nos amb el poble palestí i la seva resistència davant el règim d’apartheid i ocupació israeliana.

Emplacem a les nostres institucions locals, nacionals, estatals i europees a complir la legalitat i, no només a condemnar aquest càstig col·lectiu que pateix el poble palestí, sinó a denunciar els acords de cooperació entre la UE i Israel i a trencar qualsevol vincle, ja sigui comercial, institucional, acadèmic o d’una altra índole amb l’estat d’Israel mentre aquest no acati el dret internacional.

Apel·lem també, a organitzacions polítiques, sindicats, organitzacions socials i moviments populars en general a adherir-se i sumar-se activament, com a mostra de solidaritat amb el poble palestí, a la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a Israel que està en marxa des de l’any 2005 responent a la trucada
de més de 170 organitzacions de la societat civil palestina.


La seua intifada entre chekpoints està al carrer, la nostra a través de la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (*BDS).


Visca la lluita del poble palestí! Palestina avui som totes.
4 de juliol de 2014


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com