contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 30 de març de 2014 |
Carta de Crida a Votació en Primàries Podem per a la llista a les Eleccions Europees


Resultats de les Primàries ací


Davant les Eleccions Primàries per a la llista a les Eleccions Europees de la iniciativa "Podem", pensem que és important que a la llista que s’acabe conformat hi haja persones que siguen capaces de defensar de manera clara uns objectius clarament rupturistes respecte de l’actual sistema econòmic i de l’actual règim polític, al temps que igualment aposten per l’empoderament del Cercles i perquè en "Podem" les decissions es prenguen de manera assembleària i des de baix. Per altra banda, hem d’aconseguir la representació de la gent dels cercles del País Valencià.

Tal i com assenyala Miquel Garcia, candidat a primàries de "Podem" per la ciutat de València, al seu blog "De vez en cuando... Cae un meteorito":

"La iniciativa "Podem" va sorgir, en una situació de crisi econòmica i política, amb la voluntat de posar en peu un moviment polític i social que fera les coses de manera ben diferent a com s’han vingut fent a l’Estat espanyol des de la Transició política fins ara. Volem posar en marxa polítiques radicalment diferents a les que han desenvolupat als últims anys de crisi el PSOE i el PP, per afavorir al 99% de la població i no només a l’1% com passa ara. Justament per això un dels seus objectius és promoure la màxima participació possible de la ciutadania des de baix, des de les assemblees, a l’estil del 15M.

Hem posat en marxa una forma novedosa d’elecció de la llista de gent candidata. En primer lloc, han estat els Cercles- les assemblees locals i comarcals -els que han proposat a les diferents persones. Ara, és una votació ciutadana oberta la que determinarà qui forma part de la llista de 54 persones corresponents a la representació de l’Estat espanyol al Parlament Europeu (751 escons).

Aquesta votació ciutadana va començar el dijous 27 de març a les 9:00 hores i finalitzarà el dimecres 2 d’abril a les 24:00 hores. Qualsevol hi pot participar amb l´únic requisit de poder accedir a un telèfon mòbil i connexió a internet. La votació es fa en dues parts: en la primera es vota una persona com a cap de llista; en la segona es voten 5 persones de la resta de la llista (encara que es pot repetir el nom de qui s’haja posat anteriorment com cap de llista). D’acord als resultats es farà posteriorment una ordenació paritària dona-home-dona o home-dona-home, pel sistema conegut com de "cremallera" de forma que finalment la llista quedarà composada per 27 dones i 27 homes.

Des del nostre punt de vista, la doble votació era innecessària. El cap de llista hauria d’haver estat simplement la persona més votada sense més. El votar al cap de llista té un cert tò presidencialista que em sembla inapropiat. Per altra part no existeix cap tipus de correcció territorial, cosa que pot determinar que territoris con Madrid acaben estant "sobrerrepresentats" i altres com el País Valencià "infrarrepresentats". Aquests són problemes que han sorgit al prendre forma la iniciativa de manera molt accelerada i no haver pogut encara els Cercles prendre en les seues mans de manera efectiva la direcció del moviment. És una assignatura pendent però de suma urgència.

Per a evitar els problemes que suposaria que el País Valencià no estiguera adequadament representat a la llista de "Podem" per a les eleccions europees, la ciutadania valenciana haurà de fer un esforç votant la nostra gent candidata de la manera més massiva possible."

D’acord als criteris anteriors us animem a PARTICIPAR en les VOTACIONS A PRIMÀRIES de PODEM i a que voteu alguns dels candidats avalats pels cercles del País Valencià que figuren en la pàgina arapodem.cat. Per altra part les votacions les podeu fer a primarias.podemos.info.

30/3/2014


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com