contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 30 de març de 2014 | Manuel
Com es poden canviar les coses?

Miquel Garcia

en castellà ací

Quasi sempre que alguna persona que m’ha conegut recentment manté una conversa amb mi i sap del meu activisme social i polític, acaba fent-me la següent pregunta (amb formulacions diverses però amb el mateix contingut bàsic): Però, Miquel, com es poden canviar les coses?

L’interrogant no s’expressa de qualsevol manera, sinó que ve embolicat en una pesada atmosfera d’incredulitat i d’acostament al quasi impossible. Alguna cosa així com si, en lloc de la pregunta anterior, l’interrogant fora: Com podem aconseguir la velocitat de la llum? o Com podem arribar a ser immortals? o Com podem volar amb el només poder del pensament? I, en correspondència amb tals expectatives gegantesques, plantejades enfront del que se suposen obstacles quasi insalvables, els meus interlocutors a voltes (quan són honests i no només cínics o frívols que em volen fer la guitza) esperen del meu una resposta MÀGICA.

Es queden bastant decebuts doncs, quan els dic que en absolut dispose d’una recepta meravellosa o d’un procediment del tot segur per a promoure un canvi social, econòmic i polític d’envergadura, però que estic convençut que si PERSEVEREM a lluitar per uns OBJECTIUS CLARS i realitzem un treball acumulatiu d’ORGANITZACIÓ I MOBILITZACIÓ DES DE BAIX, es poden aconseguir grans coses (com ha anat ocorrent al llarg de la Història).

Hi ha decepció perquè la gent ha sigut convençuda que NO POT FER RES per a canviar les coses (el món sempre ha sigut igual, tots els intents per transformar-lo han fracassat, etc., etc., etc.) i per tant pretendria que se li contestara amb algun tipus de RECEPTA MÀGICA. Açò té sentit totalment ja que, al final i al cap, el convenciment en la IMPOSSIBILITAT DE CANVIS és no va més del PENSAMENT MÀGIC aplicat als processos socials. Per tant, raonen els mortals, contra MÀGIA només val MÀGIA. But not, mais non, però no... Així no són les coses...

La realitat és simple: la Història és canvi continu, els processos socials són fruit de canvis continus, qualsevol sistema econòmic i social, qualsevol govern o règim polític, és susceptible de ser remogut amb accions simples basades en l’ORGANITZACIÓ, la MOBILITZACIÓ i la persecució d’OBJECTIUS CLARS, sempre i quan aquestes siguen suficientment DURADORES.

I tal i com deia el filòsof Occam: «en igualtat de condicions, l’explicació més senzilla sol ser la correcta»

És evident... PODEM!

30/3/2014

http://cuandocaeunmeteorito.blogspot.com.es/2014/03/como-se-pueden-cambiar-las-cosas-com-es.html?m=1


A la mateixa secció:


Italia: Crisis y escisión del Partido Democrático (PD), orígenes y consecuencias…


[VÍDEO] Conversa entre Gala Pin (BComú) i Gabriela Serra (CUP)


França: Si no som nosaltres, qui?


Francia: Encuentro con Philippe Poutou, candidato presidencial del NPA


Podem davant de si mateix


Cap a on va Podem? Classe, populisme i moviment


El país dels comuns


Iglesias derrota Errejón i pren el control de Podem


Camino de Vistalegre II: Podemos ante sí mismo


David Fernàndez: ’Amb els 26.000 milions de frau fiscal es podria refer tot un país’

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com