contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 25 de març de 2014 |
Llibertat sense càrrecs de les persones detingudes el 22-M ! Contra la criminalització de la protesta social !

Declaració d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

en castellà ací

Ahir 22 de març, mentre centenars de milers de persones de Madrid i de tot l’Estat eren a punt de concloure la manifestació i l’acte central convocat per les Marxes de la Dignitat, i els seguicis discorrien encara pel Passeig de Recoletos, la policia que acordonava la seu del PP va carregar contra les persones concentrades a Colón.

La policia va carregar malgrat que l’acte estava legalitzat i que encara no havia conclòs. L’excusa, el llançament de diversos petards als peus del cordó policial per diversos encaputxats aliens a la manifestació i, possiblement, companys d’els qui realitzaven les càrregues. A continuació diverses dotacions policials estacionades en el carrer Jorge Juan van interceptar la manifestació, partint-la en dues.

Va culminar així l’estratègia de provocacions i de criminalització de les Marxes de la Dignitat posada en peu pel PP a través del President de la Comunitat de Madrid (dient nazis als convocants de les Marxes), del Ministeri de l’Interior (retenint il·legalment autobusos i cotxes en les carreteres d’accés a Madrid) i de la delegada del govern (justificant el desplegament de 2000 policies davant una mobilització convocada per “l’esquerra més radical“).

Així, els mitjans de comunicació de masses al servei del sistema han pogut estendre’s complaguts en descripcions dels enfrontaments de radicals violents amb la policia, dels disturbis, del nombre de policies ferits i de la quantitat de persones detingudes. Per descomptat quasi cap paraula han dit sobre l’èxit d’una mobilització històrica (la major amb diferència de quantes s’han convocat al marge de la triada PSOE-CCOO-UGT), el calat de les seues reivindicacions i exigències o l’impacte de la mobilització malgrat el bloqueig informatiu d’aquests mateixos mitjans de desinformació.

Des d’Esquerra Anticapitalista denunciem aquesta estratègia de criminalització totalment antidemocràtica que persegueix evitar la massivitat de les mobilitzacions, en particular d’aquelles convocades al marge de les direccions de CCOO i UGT, tot identificant en els mitjans de comunicació i en l’imaginari popular aquestes protestes amb violència i disturbis. Exigim igualment la immediata posada en llibertat sense càrrecs de totes les persones detingudes i la dimissió de la delegada del govern a Madrid.

Esquerra Anticapitalista

23 de Març de 2014.

+ Info:

Cifuentes dice que los manifestantes "intentaban matar policías" y expedienta a los impulsores del 22-M

La Policía se inventa pruebas para criminalizar a los detenidos del 22-M


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com