contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 14 de març de 2014 | Víctor
Ensenyament

Recurs contra el tancament de 54 unitats educatives en les comarques del Sud

La Coordinadora de Plataformes en Defensa de l’Ensenyament reclama que es ‘deixe els pares triar l’oferta lingüística’

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha presentat aquest dijous davant la Direcció territorial de la Conselleria d’Educació a Alacant el recurs de reposició contra l’arranjament escolar per a l’any que ve, "que implica la supressió de fins a 54 unitats escolars".

El portaveu de la Plataforma, Ismael Vicedo, ha detallat que, entre els arguments en els quals es basa el recurs, figura que la planificació siga "equilibrada per a evitar el tancament de cap unitat i que l’eliminació de línies en valencià no impliquen una reducció significativa de l’oferta" que ja existeix.

A més, segons Vicedo, des de la Conselleria s’han comportat com a "pitonisos" aventurant, "per a justificar el tancament d’unitats", que "no hi haurà bastants matrícules, quan el període comença el dia 7 d’abril".

El portaveu ha explicat que la Conselleria pot saber "en funció del padró" el nombre de xiquets que es matricularan i comptabilitzar "quantes places en sobraran", però s’ha qüestionat "per què decideix suprimir" determinades unitats en determinats centres si "no pot saber on es voldran matricular els alumnes". Per açò, ha reclamat que "deixe els pares triar l’oferta lingüística".

Manifestació el dissabte a les 18.30

Finalment, des de la Coordinadora de Plataformes en Defensa de l’Ensenyament de les comarques del Sud s’ha recordat que aquest dissabte a partir de les 18.30 hores -des de les escales de l’Institut Jorge Juan-, hi haurà una nova manifestació "contra la llei Wert -la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE)—, i contra les polítiques educatives al País Valencià, que evidentment una d’aquestes és l’arranjament escolar, però també per la supressió de beques de transport, de menjador, tot el tema vinculat als llibres...".

La manifestació recorrerà els carrers del centre d’Alacant amb el lema ’Per una escola inclusiva, participativa, de qualitat i en valencià’.

Font: Europa Press/Alacant


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com