contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 28 de febrer de 2014 |
L’STEPV i el Sindicat d’Estudiants se solidaritzen amb el tancament al Cremona d’Alaquàs


El Sindicat d’Estudiants (SE) ha fet públic un comunicat en el qual mostra la seua solidaritat el tancament que protagonitzen els pares, mares, i la comunitat escolar al complet, del CP Ciutat de Cremona, d’Alaquàs, en protesta contra els plan de la Conselleria d’Eucació, al temps que posa aquesta protesta com un “exemple” que marca el camí ’de la lluita decidida i amb força’.

El Sindicat d’Estudiants (SE) considera que el Ciutat de Cremona és el centre més afectat per la retallada en Infantil, i recorda que a tot el País Valencià, les retallades de la Conselleria d’Educació suposaran 119 aules menys en Infantil i 33 en Primària. En la mateixa nota, apunta que la comunitat d’aquest col·legi "és un exemple i marca el camí: la lluita decidida i amb força”, es diu.

La nota de premsa denuncia que l’eliminació d’unitats en els centres públics “és un greu atac, però només l’últim, a l’ensenyament públic per part de la Generalitat del PP”. “Mentre lleven aules a la pública, augmenten les aules subvencionades a la concertada. On queden les paraules de Fabra, que tancava RTVV per no tancar centres públics?”, manifesten des de SE.

A més, per al SE, aquesta retallada té més efectes ja que, “per un costat, es poden perdre fins a 250 llocs de treball docent” i, per altra, “la gran majoria de les unitats afectades seran de les línies en valencià”.

Per això, el Sindicat d’Estudiants considera que “es dificulta més encara el dret de tots els nens i joves a aprendre l’idioma, just després de l’eliminació d’RTVV, principal mitjà de comunicació en valencià”.

El SE sosté que enfront d’aquesta ofensiva “que inclou també la retirada de beques, la prohibició d’usar programes informàtics sense llicència, la reducció del nombre d’interins i la LOMCE”, cal reaccionar de forma “generalitzada, bé organitzada, massiva i contundent”. “Els veïns de Gamonal, la Marxa Blanca... i també els pares, mares i docents del Ciutat de Cremona, marquen el camí. No podem deixar-los sols”, asseguren.

Proposta de vaga "des de ja"

Per altra banda i en la mateixa línia, el Sindicat d’Estudiants ha proposat organitzar i convocar “des de ja” d’una vaga de tota la comunitat educativa, “preparada centre a centre a través d’assemblees conjuntes de professors, estudiants, mares i pares on decidir les reivindicacions, votar la vaga i triar representants per a assemblees locals o provincials”.

Els dirigents de la FAPA, d’STEPV, de CCOO i de FETE-UGT han de posar-se, junt al Sindicat d’Estudiants, al front de la lluita, i donar una alternativa concreta per a parar els plans de desmantellament de la pública. El govern de Fabra està més feble que mai, ara és el moment”, asseguren. El SE creu que la millor data per a aquesta vaga és el 27 de març, “ja que el 26 i 27 hi ha una convocatòria de vaga a tot l’Estat, per part del Sindicat d’Estudiants, per continuar la lluita contra la LOMCE.

27/2/2014

http://www.laveupv.com/noticia/7953/el-sindicat-destudiants-se-solidaritza-amb-el-cremona-dalaquas?id_butlleti_enviar=409&utm_source=butlleti_article&utm_medium=butlleti&utm_campaign=el-sindicat-destudiants-se-solidaritza-amb-el-cremona-dalaquas


Tres dies tancats en Alaquàs per a evitar el tancament del col·legi

21.02.2014

L’STEPV posa l’acció del Cremona com exemple a seguir i ofereix els seus servicis jurídics contra l’arranjament escolar d’Educació

El sindicat STEPV ha fet una crida als centres educatius del País Valencià i a tota la comunitat educativa i la societat en general perquè ’mostren la seua solidaritat’ amb el col·legi Ciutat de Cremona d’Alaquàs (València), els membres del qual han decidit tancar-se indefinidament en el centre fins que la Conselleria d’Educació no rectifique l’arranjament escolar d’aquesta escola que la condemnarà a tancar, en retallar l’entrada de l’alumnat d’Infantil, ’pel simple fet de trobar-se en aules prefabricades’. Els concentrats porten ja tres dies tancats. STEPV considera l’acció tot un exemple d’organització, unitat, solidaritat i participació democràtica en la pressa de decisions.

La comunitat educativa del Cremona ha decidit tancar-se indefinidament en el centre. "Pares i mares, alumnat i docents conviuen en la jornada lectiva en una assemblea permanent per a organitzar accions i mantenir viva la reivindicació del manteniment de l’escola". El Sindicat STEPV considera que aquest tancament és un "exemple" d’organització, i participació hozontal i democràtica en la presa de decisions.

La comunitat educativa del centre d’Alaquàs porta ja tres dies en aquesta situació i ahir representants de STEPV van participar en el tancament, el sopar i l’assemblea posterior.

El sindicat ha fet una crida "a la resta de centres educatius, a tota la comunitat educativa i la societat en general perquè mostren la seua solidaritat amb aquest col·legi i s’estenga aquest model d’organització i presa de decisions en la resta de centres afectats per les retallades". De la mateixa forma, anima "a mostrar la solidaritat acudint directament al centre després de l’horari lectiu".

L’organització recorda, en un comunicat, que el Ciutat de Cremona d’Alaquàs "ha iniciat una lluita indefinida fins que la Conselleria d’Educació no rectifique l’arranjament escolar d’aquesta escola que la condemnarà a tancar, en retallar l’entrada de l’alumnat d’Infantil, pel simple fet de trobar-se en aules prefabricades".

Oferiment serveis jurídics contra les retallades

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV-lv) ha oferit els seus serveis jurídics als centres educatius que desitgen recórrer l’arranjament escolar per al pròxim curs, així com un model de recurs, ha informat el sindicat.

El sindicat també anima la comunitat educativa a participar dimecres que ve, 26 de febrer, en les concentracions a Alacant i València i el 28 de febrer a Castelló pel manteniment de les unitats i llocs de treball en els col·legis públics valencians.

+ Info:

27.02.2014 La mobilització pel manteniment de les unitats i llocs de treball continua. Ahir centenars de persones es van concentrar a València, Alacant i Torrevella en defensa de les escoles. Demà cinc columnes recorreran Castelló

18.02.2014. Atac històric del PP a l’ensenyament en valencià


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com