contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 5 de febrer de 2014 | Manuel
Ni un sol acomiadament en Coca-cola! No al tancament de quatre plantes!

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

La direcció de Coca-cola Iberian Partners, empresa amb suculents beneficis, està plantejant el tancament de la planta situada a Alacant, així com altres tres plantes situades en diferents llocs de l’Estat Español. Més de 1000 treballadors podrien perdre les seues ocupacions directament, i molts uns altres indirectament.

Els treballadors de la planta d’Alacant ja han començat la seua lluita. Aquest dissabte dia van organitzar una marxa que va reunir a varis milers de traballadores i treballadors i a persones solidàries. L@s trabajador@s de Coca-cola tenen clar que la lluita és l’únic camí. És el camí que estan seguint també les i els treballadors de Panrico, que porten més de cent dies en lluita en defensa del seu lloc de treball i el seu salari. A més aquesta lluita pot acabar en importants victòries com ha estat el cas de les treballadores de recollida de la brossa o la lluita contra la privatització dels sis hospitals a Madrid, la lluita de la gent treballadora dels autobusos de l’Alacantí o les de la neteja dels hospitals i centres de salut d’Alacant.

ESQUERRA ANTICAPITALISTA vol solidaritzar-se amb les i els treballadors de Coca-cola, igual que ho vam fer amb els i les de Panrico, i deixar clar que la seua victòria seria decisiva per a tota la classe treballadora. La seua victòria és alguna cosa positiu per al conjunt de la classe obrera, la seua lluita ha de ser considerada la lluita de totes i tots els treballadors, de les i els demòcrates, de qualsevol que s’opose a aquesta salvatge política d’austeritat i retallades en els nostres salaris, i en les nostres condicions de vida.

Hi ha una lliçó que estem aprenent de la nostra experiència: les lluites aïllades tenen tremendes dificultats per a obtenir victòries, cal unificar, estendre, i centralitzar-les. Estem convençuts/des que els sindicats presents en Coca Cola traueran la mateixa conclusió. En primer lloc unificar la lluita de tota la gent treballadora de Coca-cola a l’Estat Español, mitjançant la constitució d’un Comitè de Lluita que agrupe a tots els i les treballadores; en segon lloc demanar solidaritat a tot el conjunt de la classe treballadora, fer que aquesta lluita es discutisca en cada fabrica, cada col·legi, cada barri, cada plataforma, per a propiciar la més àmplia unitat en la lluita i en la solidaritat. Lluites com les de Panrico, o la de Coca-cola, deuen ser coordinades. Els dirigents de CCOO, UGT, CGT i qualsevol organització sindical tenen la tasca de fer que la classe se senta classe a través de la mobilització i la discussió, a través de l’exercici pràctic de la solidaritat i la mobilització unitària.

Esquerra Anticapitalista es posa a la disposició dels i les treballadores de Coca-cola per a ajudar a la victòria de la lluita, per a aconseguir que no hi haja tancaments ni acomiadaments, per a aconseguir que la classe obrera se senta a cada pas més fort per a detenir així aquesta salvatge política d’austeritat i retallades del govern del gran capital.

SUPORT I SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DE COCA-COLA!

TOTES JUNTES PODEM VÈNCER!

+ Info:

Despidos masivos en Coca Cola tras la fusión de las embotelladoras. Movilizaciones.

La consultora fundada por Cristóbal Montoro diseñó el ERE de Coca-Cola

Un acuerdo secreto entre los accionistas se convierte en la pieza clave del ERE de Coca-Cola


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com