contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 5 de febrer de 2014 |
Ni un sol acomiadament en Coca-cola! No al tancament de quatre plantes!

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

La direcció de Coca-cola Iberian Partners, empresa amb suculents beneficis, està plantejant el tancament de la planta situada a Alacant, així com altres tres plantes situades en diferents llocs de l’Estat Español. Més de 1000 treballadors podrien perdre les seues ocupacions directament, i molts uns altres indirectament.

Els treballadors de la planta d’Alacant ja han començat la seua lluita. Aquest dissabte dia van organitzar una marxa que va reunir a varis milers de traballadores i treballadors i a persones solidàries. L@s trabajador@s de Coca-cola tenen clar que la lluita és l’únic camí. És el camí que estan seguint també les i els treballadors de Panrico, que porten més de cent dies en lluita en defensa del seu lloc de treball i el seu salari. A més aquesta lluita pot acabar en importants victòries com ha estat el cas de les treballadores de recollida de la brossa o la lluita contra la privatització dels sis hospitals a Madrid, la lluita de la gent treballadora dels autobusos de l’Alacantí o les de la neteja dels hospitals i centres de salut d’Alacant.

ESQUERRA ANTICAPITALISTA vol solidaritzar-se amb les i els treballadors de Coca-cola, igual que ho vam fer amb els i les de Panrico, i deixar clar que la seua victòria seria decisiva per a tota la classe treballadora. La seua victòria és alguna cosa positiu per al conjunt de la classe obrera, la seua lluita ha de ser considerada la lluita de totes i tots els treballadors, de les i els demòcrates, de qualsevol que s’opose a aquesta salvatge política d’austeritat i retallades en els nostres salaris, i en les nostres condicions de vida.

Hi ha una lliçó que estem aprenent de la nostra experiència: les lluites aïllades tenen tremendes dificultats per a obtenir victòries, cal unificar, estendre, i centralitzar-les. Estem convençuts/des que els sindicats presents en Coca Cola traueran la mateixa conclusió. En primer lloc unificar la lluita de tota la gent treballadora de Coca-cola a l’Estat Español, mitjançant la constitució d’un Comitè de Lluita que agrupe a tots els i les treballadores; en segon lloc demanar solidaritat a tot el conjunt de la classe treballadora, fer que aquesta lluita es discutisca en cada fabrica, cada col·legi, cada barri, cada plataforma, per a propiciar la més àmplia unitat en la lluita i en la solidaritat. Lluites com les de Panrico, o la de Coca-cola, deuen ser coordinades. Els dirigents de CCOO, UGT, CGT i qualsevol organització sindical tenen la tasca de fer que la classe se senta classe a través de la mobilització i la discussió, a través de l’exercici pràctic de la solidaritat i la mobilització unitària.

Esquerra Anticapitalista es posa a la disposició dels i les treballadores de Coca-cola per a ajudar a la victòria de la lluita, per a aconseguir que no hi haja tancaments ni acomiadaments, per a aconseguir que la classe obrera se senta a cada pas més fort per a detenir així aquesta salvatge política d’austeritat i retallades del govern del gran capital.

SUPORT I SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DE COCA-COLA!

TOTES JUNTES PODEM VÈNCER!

+ Info:

Despidos masivos en Coca Cola tras la fusión de las embotelladoras. Movilizaciones.

La consultora fundada por Cristóbal Montoro diseñó el ERE de Coca-Cola

Un acuerdo secreto entre los accionistas se convierte en la pieza clave del ERE de Coca-Cola


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com