contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 19 de gener de 2014 | Víctor
Podem

Pablo Iglesias aconsegueix en un dia els 50.000 suports que demanava per a encapçalar la candidatura Podem

18/01/2014 | Publico.es

El politòleg i presentador va assegurar que sense aquestes signatures no es presentaria a les pròximes eleccions europees. Assegura sentir-se "molt agraït" per aquest suport que ha qualificat de "lliçó de democràcia"

La iniciativa electoral Podem, presentada el divendres passat pel politòleg, professor i presentador de la La Tuerka, Pablo Iglesias, ha aconseguit en poc més d’un dia arreplegar els 50.000 suports ciutadans que s’havia proposat per a encapçalar una candidatura "popular i oberta a la ciutadania" que concórrega a les pròximes eleccions europees del mes de maig, han informat a Públic fonts del projecte.

Durant l’acte de presentació de Podem, en el Teatre del Barri de Madrid, Iglesias va assegurar que aquests 50.000 suports, en forma de signatures arreplegades en la pàgina web de Podem, eren imprescindibles perquè ell encapçalara a aquest projecte -com li havien demanat els signants del manifest Moure fitxa: convertir la indignació en canvi polític- encaminat a "recuperar la sobirania popular".

"Honestament, la resposta ens ha desbordat"

"Pensàvem que hi havia una voluntat ciutadana de protagonisme i canvi i, honestament, la resposta ens ha desbordat", ha declarat Pablo Iglesias a Públic sobre la rapidesa amb la qual s’han aconseguit els suports. "La gent vol recuperar la sobirania i està donant una lliçó de democràcia, perquè no hi ha crisi de la democràcia sinó una crisi de legitimitat de les elits", ha afegit després d’agrair a tots els que han dipositat la seua signatura i a tots el que continuen fent-ho durant els pròxims dies. "Volem agrair la calor popular que hem rebut", ha dit.

El següent pas d’aquest projecte polític, que més que una candidatura pretén ser un moviment d’unió de forces que ja lluiten pel canvi, serà la formació d’assemblees populars o "grups de suport" -com es va dir en la presentació- en els barris i localitats de tota la geografia de l’Estat, en les quals es debatran les línies polítiques del projecte per a culminar amb la construcció del programa electoral de Podem mitjançant la col·laboració de tots els interessats a través d’un Wiki. "Ja ens està escrivint molta gent per a conformar aquests cercles de debat en els seus en els seus pobles i els seus barris", ha avançat a aquest diari. En els pròxims dies s’aniran coneixent més detalls d’aquest procés.

Font: Publico.es

Traducció: Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com