contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 16 de desembre de 2013 |
Consulta sobre la independència: un pas clau en l’exercici del dret a decidir

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

L’establiment de la pregunta i la data de la consulta sobre la independència és un pas positiu en la concreció de l’exercici del dret a decidir que demana la societat catalana, tot i la llunyania de la data en la què s’ha fixat la consulta i la fórmula combinada de la pregunta. S’obre ara una nova fase cabdal en la que la mobilització i la pressió social serà fonamental per a aconseguir que la consulta realment es celebri. En primer lloc, caldrà una forta i unitària mobilització permanent per impedir que el govern espanyol i l’aparell d’estat impedeixi la consulta. Serà necessari, en aquest punt, establir aliances amb tots els sectors democràtics de l’Estat espanyol que treballen per la caiguda de l’actual règim. En segon lloc, haurem de pressionar al govern i al Parlament de Catalunya per a què vagin fins al final en aquest procés i permetin que el poble de Catalunya es pugui pronunciar democràticament.

Considerem que el vot afirmatiu a les dues preguntes plantejades és avui en dia l’opció que té més potencial democràtic i de ruptura amb l’actual marc institucional i la que millor es correspon a les demanda social d’independència que s’ha expressat al carrer en els darrers temps. Una victòria del doble “sí” obre les portes a una possibilitat de crear un nou marc més favorable als interessos de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Per a què això sigui possible, però, el repte que tenim per endavant és desbordar al govern Mas i intentar ampliar el marc decisori establert, reclamant que el debat sobre la independència de Catalunya impliqui l’obertura d’un procés per a decidir quin model de país volem. Un primer element important seria ja ampliar el propi caràcter democràtic de la consulta fent que les persones immigrades que resideixen a Catalunya tinguin dret a vot.

Una independència que no suposi la ruptura amb les polítiques d’austeritat i la troika serà paper mullat. No s’acabaran les retallades amb una “independència” que vagi acompanyada de l’obediència a la Troika i la submissió de la classe política catalana als interessos del poder financer català i internacional. Per això és necessari lligar el debat sobre la independència de Catalunya amb la necessitat de trencar amb les polítiques d’austeritat i canviar de model econòmic i d’ampliar els drets democràtics i les llibertats front a la seva involució actual. La nostra Catalunya no és la de Mas, sinó la dels interessos de la majoria!

Tots i totes al carrer per garantir la consulta!


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com