contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 24 de novembre de 2013 | Manuel
25 Nov. Contra la violència masclista, resistència feminista!

Esquerra Anticapitalista

en castellà ací

Un altre 25 de Novembre es tornen a omplir les xarxes socials de llaços negres i els carrers de silenci recordant les dones mortes per la violència masclista. Una vegada més ens toca recordar que la violència contra les dones és un fenomen quotidià, que patim en diferents intensitats i en tots els contextos: familiar, afectiu, sexual, laboral i social. Un altre any ens toca assenyalar la hipocresia d’els qui guarden minuts de silenci per les mortes alhora que desmantellen les prestacions socials que podrien emparar les dones que pateixen de violència extrema; d’els qui ens parlen d’igualtat mentre aproven una Llei d’Educació que ens fa retrocedir a l’època franquista; d’els qui parlen de la llibertat de les dones alhora que penalitzen el dret a l’avortament, etc.

2013 ha sigut un any d’atacs contra els drets de les dones. La reforma de l’avortament de Gallardón empitjora una llei que ja era deficient, i torna a posar en dubte si hem de tenir dret a autodeterminar el nostre propi cos; es torna a posar en dubte la nostra capacitat de decidir i s’atreveixen a dir que “vetlen per la vida”, quan semblen haver oblidat les milers de dones mortes en avortaments clandestins en l’Estat Espanyol fins que es va regular la llei actual. S’atreveixen a dir que “protegeixen la vida” mentre retallen les condicions bàsiques de supervivència de les majories socials.

2013 ha sigut també l’any dels pressupostos del deute, uns pressupostos on una quarta part de la despesa s’ha destinat a pagar els interessos d’un deute il·legítim per sobre de qualsevol altra despesa social. Així va quedar establit quan PP i PSOE van reformar a traïció l’article 135 de la Constitució. Açò s’ha traduït en la congelació dels fons de la insuficient “Llei de Dependència”, en el tancament de cases d’acolliment de dones víctimes de violència masclista, en una major dificultat per a la conciliació, en les retallades en formació preventiva, etc. Els Pressupostos per a 2014 van en la mateixa línia, reduint en un 10% més la inversió pública. En el plànol ideològic l’ofensiva econòmica neoliberal s’acompanya d’un imaginari ultraconservador, que reforça els estereotips de la “vertadera dona” com aquella que roman en la llar assumint les tasques de cures, que manca de control sobre la seua capacitat reproductiva i que apareix com a responsable de sostenir aqueix “matalàs familiar” que pretenen que esmorteïsca els efectes del seu model d’austeritat. És aquesta la racionalitat de l’arquebisbat de Granada, per exemple, quan edita i reivindica el llibre “Casa’t i sigues submissa”.

Avui més que mai cal recuperar un feminisme combatiu, que denuncie sense embuts les aliances entre patriarcat i capitalisme; un feminisme que ens empodere enfront d’els qui ens volen callades i submisses. Perquè no tornarem a casa, ni serem submisses ni callarem. Seguirem cridant pels nostres drets perquè no estem disposades a pagar el deute il·legítim que es tradueix en retallades de drets i llibertats. Avui, com sempre, eixim al carrer a defensar el que és nostre.

Cap agressió sense resposta!

La vostra moral no la volem, la vostra crisi no la paguem


A la mateixa secció:


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista


La única solución para los CIEs es su cierre inmediato


Cal construir col·lectivament un Podem del País Valencià: Per la convocatòria d’una Assemblea Ciutadana Extraordinària de País.


11S - Totes al carrer per la República Catalana!


Davant la decisió del Tribunal Constitucional d’apartar Arnaldo Otegi de les llistes electorals basques

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com