contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 15 de febrer de 2004 | Campanya Valenciana Contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra
Ni guerra, ni ocupació. Per la retirada de les tropes.


Fa un any, en tot el planeta es va escoltar el clamor de milions de veus que cridaven “No a la guerra”, no en el nostre nom els “amos del planeta” canviarien sang per petroli, i imposarien el seu nou ordre mundial basat en la guerra preventiva i l’unilateralisme.

Dotze mesos llargs i sagnants en què les mentides que aleshores denunciàvem sobre aquesta guerra injusta han quedat descarnadament amb la cara descoberta, tant i tan clar com la seua predeterminació traïdoria tan evidents com impunes.

No es poden trobar armes de destrucció massiva.
No hi havia relacions entre l’Iraq i Al Qaeda.
No eren l’Iraq ni Sadam una amenaça per a l’estabilitat de la zona pel seu poder militar.

Però sobretot eren mentida els motius esgrimits per Bush i els seus segons Blair i Aznar. Avui, després de milers de morts, en un país destruït i ocupat colonialment, els iraquians es manifesten organitzadament i demanen eleccions lliures!, a més del restabliment dels serveis bàsics. Enfrontats al refús de la població que només vol que se’n vagen, només poden garantir que cada dia hi haurà nous morts. La reconstrucció promesa ha començat desmantellant i subhastant l’Estat i les restes del seu aparell productiu. Els Estats Units no van planejar mai reconstruir l’Iraq sinó saquejar-lo. La victòria militar anglonord-americana ha establert un protectorat on el poble iraquià no pot decidir per ell mateix el seu futur; on la misèria, al principi amb l’embargament, després amb la guerra i ara amb l’ocupació, impera per tot el país.

La denominada “guerra global contra el terrorisme” no deixa de ser un atac a les llibertats i als drets humans d’escala planetària, ja que no suposa més que un autèntic nou terrorisme, davant els quals sembla que no ha de respondre de les seues actuacions criminals.

Com a ciutadans i ciutadanes creiem en la llibertat dels pobles i en el control democràtic dels ciutadans sobre els poders públics, no podem admetre sense lluita que es maltracten les llibertats i els drets humans, ni que amb els diners públics dels països ocupants, entre aquests Espanya, es finance una ocupació que rebutgem com a il·legítima i immoral i que només serveix per a mantenir l’Iraq supeditat als interessos econòmics i geoestratègics de les forces imperialistes.

Per això, la Campanya Valenciana Contra l’Europa del Capital i la Guerra continuarem mobilitzant-nos contra l’ocupació de l’Iraq, per la seua llibertat i la sobirania, pel respecte dels drets humans i el dret internacional vulnerats, per la pau i per la solidaritat autèntiques que passen, abans de tot, per l’autogovern i l’administració dels seus recursos pels pobles, a tot el món, a l’Iraq o a Palestina; ho fem en la creença ferma que un altre món és possible si lluitem per ell, és a dir, si somiem.

NO A L’OCUPACIÓ, TROPES FORA!

No amb el nostre silenci

Campanya Valenciana Contra la Constitució d’Europa del Capital i la Guerra

MRG Valencia, ERPV, SODEPAU, PCPE, Plataforma Solidaritat amb Irak, ACSUD-LAS SEGOVIAS,CGT-PV, Els Verds, AGLA, Espai Alternatiu, OCPV, PLS,EUPV, OSPAAL, AGRO, PCPV, Esquerra Valenciana, MRG Torrent, Intersindical Valenciana, AIAE, Asociació Argelins, Joves EUPV, Plataforma por la IIIª República, Asociación de Inmigrantes Marroquins AMAL, Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui, JCPV, CEDSALA, Plataforma Antiglobalització de Paterna, Associació d’Amistat amb el Poble Saharaui DAJLA- BURJASSOT, SALAM, SOS Racisme , Sindicat d’Estudiants.


A la mateixa secció:


Otra vez quieren que olvidemos el origen de este terrorismo


Malos tiempos para el antimilitarismo


Beethoven al G-20 i disturbis a Hamburg


Miles de personas se manifiestan contra el CETA en Madrid


El CETA destruirá puestos de trabajo (diga la Comisión Europea lo que diga)


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com