contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 27 de setembre de 2013 | Gloria
28 de setembre. Dia Internacional per la despenalització de l’avortament

Les dones volem decidir: avortament lliure i gratuït!

Declaració de Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Un altre 28 de setembre commemorem el dia internacional per la despenalització de l’avortament. Després de tants anys, seguim sortint al carrer a lluitar pel dret a poder decidir sobre els nostres cossos. Un cop més el govern del PP carrega frontalment contra les dones. Aquest intent de control sobre els nostres cossos i les nostres vides per part de l’Estat no és nou; aquest atac se suma a tots els efectuats des de l’esclat de la crisi, destinats a recuperar els rols familiars i de gènere tradicionals.

A l’Estat espanyol, actualment, l’avortament per decissió de les dones només està permès fins la setmana 14 de l’embaràs. La nova llei, que s’anuncia per l’octubre d’aquest mateix any, a més de ser impulsada des del Ministeri de Justícia i no des del de Sanitat (la qual cosa ja anuncia el seu caràcter criminalitzador), pretèn fer de l’avortament una pràctica il·legal. D’aquesta forma, la nova llei condemna les dones a retrocedir en els nostres drets més de vint anys. Un cop més, els interessos del patriarcat, de la jerarquia catòlica, dels sectors més conservadors i d’un PSOE que va cedir a aquests interessos, ens volen imposar la seva moral i les seves condicions.

A més, aquesta nova regulació amplia les desigualtats socials, tornant a que les dones amb més recursos econòmics puguin viatjar o permetre’s un avortament fora de l’Estat espanyol i les dones sense recursos hagen de patir avortaments clandestins arriscant la seva salut i les seves vides, ja que en l’actualitat ens trobem amb més de 40.000 morts al món cada any com a resultat d’avortaments ilegals.

Des d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global recordem que només les dones han de decidir sobre el seu propi cos i sobre si volen/volem o no volem ser mares. Donem suport a totes les mobilitzacions previstes per al 28 de setembre i ens sumem a les iniciatives feministes que s’estan duent a terme i sorgeixin contra el canvi de la llei amb la que ens amenaça el govern dia rere dia.

No acceptarem que es restringeixin els nostres drets sobre el nostre propi cos, exigim que l’avortament estigui fora del Codi Penal i es realitze de manera gratuïta, en la Sanitat Pública. A més, reivindiquem una educació sexual completa i real, així com un accés a anticonceptius sense cap tipus de condició.

ELS NOSTRES COSSOS, LES NOSTRES VIDES, NOSALTRES DECIDIM!

¡Educació sexual per decidir; anticonceptius per no avortar; avortament lliure, segur i gratuït per no morir!

+Info:

La ONU saca los colores a Gallardón y a su contrarreforma del aborto 31/10/2013


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com