contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 25 de setembre de 2013 | Manuel
Davant l’assassinat de Pavlos Fyssas a Grècia: La por no ens paralitza: No passareu

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

Por. Com ha quedat més que demostrat al llarg de la història dels feixismes occidentals, la por és el mecanisme més eficaç per als autoritarismes de la dreta davant l’emergència de la resistència organitzada a les seves polítiques xenòfobes, racistes i homòfobes. Això és precisament el que pretenen sembrar en l’actual situació. La matinada del 18 de Setembre, en un barri popular d’Atenes, era assassinat selectivament Pavlos Fyssas, cantant de hip-hop i militant de la coalició d’organitzacions de l’esquerra anticapitalista grega ANTARSYA. Aquest assassinat, a les mans de dos cadells de l’organització de cort neonazi Amanecer Dorado, és una acció pensada i tramada políticament per tractar d’assestar un cop al moviment juvenil d’esquerres grec. Aquest moviment és considerat, per la ultradreta nacionalista, com un enemic primordial al costat de les joves llibertàries i altres sensibilitats polítiques que aposten per canviar el món de base.

Fa poc més de dos mesos lamentàvem la mort de Clèment, jove estudiant universitari francès que va haver d’enfrontar-se als cops carregats d’odi i exclusió per part d’alguns ultres a París. Avui, els nostres cossos i els nostres caps no cessen d’estremir-se davant el covard atac d’Alba Daurada a Grècia. Som conscients, políticament, que aquesta acció no és un fet puntual, sinó que respon a una estratègia de la tensió que els agrupaments feixistes comencen a exercir com a forma d’acció per llevar-se d’al mig a tota resistència antifeixista i popular. Des d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global coneixem bé la praxi de la ultradreta. En el cas de les universitats i instituts, amb el pseudosindicat feixista Resposta Estudiantil, i a les xarxes socials amb les “malifetes” de les Noves Generacions del PP, que cada dia demostren el seu caràcter antidemocràtic i nostàlgic del règim franquista.

S’han acabat les contemplacions: fa uns dies a Madrid, amb el marc de la diada catalana, l’agrupament España en marcha va encapçalar una agressió no solament contra els presents en l’acte commemoratiu sinó contra tot el poble treballador català. Des d’avui, davant les tristes notícies que ens arriben des de Grècia, França i Europa de l’est amb la persecució dels homosexuals, decidim transformar la ràbia continguda en organització, i per això, creiem que rebutjar les agressions feixistes és a dia d’avui, una necessitat democràtica pel 99% de la majoria social.

Perquè no hi haja nous casos com el de Pavlos Fyssas, Clèment, Palomino, Agulló i tantes altres persones més, passem a l’acció contra el feixisme. S’han acabat les contemplacions.

Que la terra et siga lleu, company. Dels Païssos Catalans a Grècia: NO PASSARAN.


La Muerte del Rapero Pavlos Fyssas provoca una ola Antifascista

Intento de Ataque Antifascista a la Sede de Amanecer Dorado

Marcha Antifascista en Salonica, Grecia, por el Asesinato de Pavlos Fyssas

Manifestación para rechazar asesinato de Pavlos Fyssas en Grecia

+ Info:

El proceso judicial contra la cúpula neonazi griega comenzará el martes. 29/09/2013

Duro golpe a los neonazis griegos de Amanecer Dorado al ser detenida su cúpula. 28/09/2013

Miles de griegos se manifiestan contra el fascismo de Amanecer Dorado

Altos cargos de la policía griega, apartados de sus cargos por presunta relación con Amanecer Dorado


A la mateixa secció:


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista


La única solución para los CIEs es su cierre inmediato


Cal construir col·lectivament un Podem del País Valencià: Per la convocatòria d’una Assemblea Ciutadana Extraordinària de País.


11S - Totes al carrer per la República Catalana!


Davant la decisió del Tribunal Constitucional d’apartar Arnaldo Otegi de les llistes electorals basques

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com