contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 17 de juliol de 2013 |
Tombem el govern corrupte, retallador i espanyolista de Rajoy!

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista-Revolta Global

en castellano aquí

El “Cas Bárcenas” s’ha convertit en el “Cas PP”: l’escàndol afecta amples sectors de la cúpula del partit del govern espanyol. Lluny de tractar-se d’una anècdota o d’un individu aïllat, la corrupció impregna tota la política del Règim, i s’ha convertit en una pràctica comuna, en la manera habitual de fer les coses.

Corrupció combianada amb austeritat, retallades i ajudes a la banca: la recepta del govern Rajoy s’emmarca dins els plans del capital d’aprofitar la crisi per augmentar els seus beneficis a costa del benestar de la classe treballadora. Per altra part el “cas Bárcenas” també revela les dificultats que té la dreta espanyola per mantenir-se cohesionada en un moment on la legitimitat del règim del 78 i els consensos de la transició entren en crisi.

Davant aquesta situació al que l’esquerra se situe com a alternativa davant el règim i no tan sols contra el govern del PP. L’alternativa oferida pel PSOE, al cap i a la fi, és intentar decantar la “poma podrida” per a salvar el paner. Es tracta d’anar més enllà i contraposar una alternativa creïble a un model polític-econòmic que condema la majoria social treballadora a la misèria, l’atur i la precarietat.

Per això, l’esquerra ha de guanyar la confiança del 99%. Davant l’apatia, el cinisme i la resignació, hem de deixar clar que som completament distintes a la casta política que fa servir els béns públics per al seu benefici i el dels seus amics capitalistes. La desprofessionalització de la política en el camp de l’esquerra, la democratització de les organitzacions, la ruptura d’aliances amb sectors sumits en la corrupció sistèmica com el PSOE-PSC-PSPV o elements de la burocràcia sindical són precondicions per a aixecar aquesta alternativa.

La caiguda del govern Rajoy no s’ha de produir només mitjançant escàndols judicials. Ha de ser tombat al carrer, des de baix, perquè la seva caiguda es convertisca en el preludi de la construcció d’una alternativa política que trenque amb les polítiques de la Troika, l’austeritat i les retallades, i obra camí cap a processos constituents que generin un altre model polític, d’acord amb els interessos del poble treballador.

Per això, per a construir una alternativa al govern reaccionari i espanyolista de Rajoy, Esquerra Anticapitalista-Revolta Global crida a participar a les mobilitzacions convocades arrel del cas Bárcenas previstes per als propers dies, per a generar una dinàmica on les protagonistes siguen les classes populars i no els polítics i el poder financer.

Tombem el govern Rajoy als carrers! Construïm una alternativa mitjançant la mobilització, des de baix i a l’esquerra!


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com