contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 7 de maig de 2013 | Víctor
Comarques del Sud

Davant les mobilitzacions educatives a Elda

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

El passat 30 de de Abril el govern del PP va anunciar el tancament del col·legi públic del Seráfico, com a resultat de l’anomenat "arranjament escolar" del Govern Valencià. Concretament en la ciutat d’Elda aquest arranjament es va saldar a més amb l’acomiadament o recol·locació d’aproximadament 20 profesor@s de col·legis de primària en els diferents centres públics de localitat.


A baix en castellà

El tancament del col·legi obligarà a les més de 80 famílies dels escolars del centre a matricular a les seues filles i fills en un altre centre en amb prou faenes uns dies, després de les falses esperances infundades pel govern municipal del PP que el col·legi no es tancaria. I és que els equips de govern dels municipis de la comarca intenten distraure l’atenció afirmant que parteix de les notícies i les xifres facilitades per alguns mitjans de comunicació sobre aquest "arranjament escolar" són exagerades. De la mateixa manera, arriben a atemptar contra la dignitat del personal docent com és el cas de les últimes declaracions de la regidora d’educació de Petrer sobre el col·legi Virrey Poveda:
"Abans que tallers de pancartes deurien preocupar-se per millorar l’educació i plantejar-se per què any rere any el Virrey és el centre menys demandat”.

No obstant açò, l’acomiadament de professorat és una estratègia habitual de la Generalitat Valenciana en el seu afany per destruir l’educació pública valenciana, des de fa molts anys. Són molts els instituts en els quals es pot apreciar a simple vista la massificació d’alumn@s en les aules i en els quals s’han suprimit línies i unitats docents en benefici dels centres privats. A més, l’atac i aïllament de les línies d’ensenyament en valencià, amb l’excusa de la crisi, s’ha convertit en alguna cosa habitual. Aquesta política de degradació de l’ensenyament 100% pública, laica i gratuïta per a totes, que reivindica l’àmplia majoria de la comunitat educativa, genera que els centres privats siguen cada vegada més sol·licitats, augmentant el seu volum de negoci. Aquest és l’objectiu últim d’aquestes polítiques.

Per açò, Esquerra anticapitalista censura la política de destrucció de l’Educació Pública del Govern valencià i dóna el seu suport a les accions de protesta que s’estan duent a terme en aquests centres educatius del País Valencià i les seues comarques del sud i anima al fet que s’inicien noves i contínues mobilitzacions, en vistes a aconseguir la paralització dels acomiadaments i un ensenyament al servei de la ciutadania i de la gent treballadora. La lluita és l’únic camí!

Volem un augment del nombre de profesor@s i una millora de la seua estabilitat laboral, que vengen acompanyats d’una disminució del ràtio d’estudiants per aula. Volem una capacitat real de decisió de l@s estudiants en les decisions educatives. Volem una Educació gratuïta, 100% pública, laica, i en valencià.

CASTELLÀ

Ante las movilizaciones educativas en Elda

El pasado 30 de de Abril el gobierno del PP anunció el cierre del colegio público del Seráfico, como resultado del llamado "arreglo escolar" del Govern Valencià. Concretamente en la ciudad de Elda este arreglo se va saldar además con el despido o recolocación de aproximadamente 20 profesor@s de colegios de primaria en los distintos centros públicos de a localidad.

El cierre del colegio obligará a las más de 80 familias de los escolares del centro a matricular a sus hijas e hijos en otro centro en apenas unos días, después de las falsas esperanzas infundadas por el gobierno municipal del PP de que el colegio no se cerraría. Y es que los equipos de gobierno de los municipios de la comarca intentan distraer la atención afirmando que parte de las noticias y las cifras facilitadas por algunos medios de comunicación sobre dicho "arreglo escolar" son exageradas. Del mismo modo, llegan a atentar contra la dignidad del personal docente como es el caso de las últimas declaraciones de la concejala de educación de Petrer sobre el colegio Virrey Poveda:
"Antes que talleres de pancartas deberían de preocuparse por mejorar la educación y plantearse por qué año tras año el Virrey es el centro menos demandado”.

No obstante, el despido de profesorado viene siendo una estrategia habitual de la Generalitat Valenciana en su afán por destruir la educación pública valenciana, desde hace muchos años. Son muchos los institutos en los que se puede apreciar a simple vista la masificación de alumn@s en las aulas y en los que se han suprimido líneas y unidades docentes en beneficio de los centros privados. Además, el ataque y aislamiento de las líneas de enseñanza en valenciano, con la excusa de la crisis, se ha convertido en algo habitual. Esta política de degradación de la enseñanza 100% pública, laica y gratuita para todas, que reivindica la amplia mayoría de la comunidad educativa, genera que los centros privados sean cada vez más solicitados, aumentando su volumen de negocio. Éste es el objetivo último de estas políticas.

Por ello, Esquerra anticapitalista censura la política de destrucción de la Educación Pública del Govern valencià y da su apoyo a las acciones de protesta que se están llevando a cabo en estos centros educativos del País Valencià y sus comarcas del sur y anima a que se inicien nuevas y continuas movilizaciones, en vistas a conseguir la paralización de los despidos y una enseñanza al servicio de la ciudadanía y de la gente trabajadora. ¡La lucha es el único camino!

Queremos un aumento del número de profesor@s y una mejora de su estabilidad laboral, que vengan acompañados de una disminución del ratio de estudiantes por aula. Queremos una capacidad real de decisión de l@s estudiantes en las decisiones educativas. Queremos una Educación gratuita, 100% pública, laica, y en valenciano.

+ info:

Davant la convocatòria de vaga general en educació del 9 de maig i els tancaments i vaga estudiantil del 25 d’abril: Les taxes ens expulsen, la LOMQE privatitza: Tirem a Wert, Comunicat d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com