contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 24 d’abril de 2013 | Víctor
Davant la convocatòria de vaga general en educació del 9 de maig i els tancaments i vaga estudiantil del 25 d’abril: Les taxes ens expulsen, la LOMQE privatitza: Tirem a Wert

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

Les agressions cap a l’educació pública continuen avançant. El ministeri d’educació encapçala aquesta sèrie de retallades en detriment de l’ensenyament; no obstant açò, el govern central del PP no està només en la gestió d’aquesta onada privatitzadora. Les autonomies des de les quals ells mateixos governen, juntament amb aquelles com Andalusia (cogovernada per PSOE i IU) o Catalunya (amb CiU i ERC), continuen aplicant un pla premeditat, degradant i mercantilitzant l’educació pública.


La salvatge pujada de taxes del passat curs, la dràstica reducció de beques, la pròxima aplicació de l’eufemística Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) i l’austeritat aplicada mitjançant retallades destinades a la contribució del pagament del deute, no fan sinó conformar un pla de destrucció de l’educació mitjana i universitària. Hem de recordar que aqueix deute no pertany a les classes populars. Aquesta sèrie d’atacs persegueix un clar objectiu, el de privatitzar el coneixement i precaritzar nostres condicions d’estudi. Dins d’aquesta lògica neoliberal, fa poc més d’un mes coneixíem l’existència d’un informe de “experts” per a canviar la universitat. Aquest informe proposava una línia continuista amb els processos de mercantilització en marxa des de l’aplicació del Pla Bolonya a la coneguda Estratègia Universitat 2015, on l’autonomia universitària i els pocs mecanismes d’elecció democràtica de degans i rectors quedarien abolits, recordant els documents de governança que es proposaven des de les elits econòmiques i acadèmiques.

En aquest impasse temporal relatiu a les reformes, el procés de destrucció del públic s’ha intensificat mitjançant acomiadaments de personal, retallades laborals i pressupostaris. Escomeses que exemplifiquen a la perfecció el model d’universitat i educació perseguit per Wert (el ministre pitjor valorat del gabinet de Rajoy); qui pretén privatitzar l’accés a la universitat pública, precaritzant massivament al estudiantat, una vegada introduït en la mateixa, i segregant a la comunitat estudiantil d’instituts, obeint així les línies reaccionàries de l’Església.

La desocupació juvenil, la degradació educativa, l’encariment dels estudis i, en definitiva, la transformació de l’educació en un privilegi ens obliga a respondre amb contundència. A força de mobilització i vaga colpejarem, aquesta vegada sí, a unes mesures que enfosqueixen el nostre futur i ens expulsen de la universitat, posant en el centre del problema al ministre Wert.

Marea Verda ha emès per al pròxim 25 d’abril una convocatòria de tancaments a nivell estatal. Al seu torn, el Bloc Andalús Sindical Estudiantil (BASE) -projecte d’unificació d’organitzacions de tota Andalusia- ha llançat una jornada de vaga, a la qual s’han unit al seu torn organitzacions de tot l’estat, per a reprendre el pols a les universitats i instituts i avivar un moviment estudiantil que paralitze les reformes i dinamite les retallades i el deute del 1%, cortocircuitant els campus i bloquejant les ciutats.

Així mateix, en aquests últims dies, hem conegut la convocatòria de vaga per al 9 de Maig en tots els nivells educatius per part de la Plataforma Estatal en defensa de l’Educació Pública, on sindicats, organitzacions de mares i pares i col•lectius estudiantils col•laboren.

Com en el cas del 25A, des d’Esquerra Anticapitalista creiem fonamental recolzar aquest jornada d’acció que serà clau per a dotar de perspectiva a les lluites estudiantils. En aquest sentit, aquestes mobilitzacions contribueixen a aportar una major masivitat al conflicte i socialitzant, a través d’actors com la Marea Verda, la defensa d’una educació per a les majories i no per a les elits, tal com pretén el projecte de la LOMQE.

Sabem que el conflicte estudiantil i l’engegada de repertoris d’acció des de la comunitat educativa són avui més imprescindibles que mai per a aglutinar a tots els sectors de l’ensenyament, des del personal d’universitats i el professorat d’ensenyaments mitjans fins a estudiants de tot tipus. Així, el 25 d’abril no pot ser un final sinó el principi d’una lluita continuada en el temps que aprofite el 9 de maig com a expressió d’aquesta lluita, la qual ha d’anar a més i en la qual han d’implicar-se organitzacions polítiques, sindicals i la societat en el seu conjunt, caminant d’aquesta manera cap a una Vaga General que pose en escac els que volen fer-nos pagar la seua crisi.

Per tot açò, des d’Esquerra Anticapitalista cridem a la vaga en educació del 9M i als tancaments el 25 d’Abril. Perquè si ens roben el futur, bloquegem tot.

Tirem a Wert!

Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com