contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 24 d’abril de 2013 | Víctor
Pels drets nacionals i socials: Construïm anticapitalisme, construïm Països Catalans

Declaració d’Esquerra Anticapitalista davant el 25 d’abril de 2013

fotografies de la mani ací


JPEG - 98.3 kB
1367090060835

La diada del 25 d’abril d’enguany arriba en el marc d’una crisi sistèmica profunda. Una crisi global i multidimensional que posa en evidència les contradiccions del sistema capitalista, un model que es fonamenta en l’acumulació de la riquesa mundial per un grup cada vegada més reduït de persones, mentre que la immensa majoria de la gent veu deteriorades les seues condicions de vida. La crisi del capitalisme arrossega Europa a un llarg període de convulsions socials i nacionals de les quals el nostre País Valencià no pot fugir i on el col·lapse del model econòmic basat en el “totxo” i els baixos salaris ens ha deixat un panorama assolador. Tot plegat es conjuga amb l’esgotament del sistema de les autonomies. L’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat.

El PP Valencià, alumne avançat del govern central i de la Troica europea, gestiona el nostre territori com si d’un feu es tractés. Amb pràctiques delictives i mafioses defenen els seus propis interessos com a casta política i els privilegis d’una minoria de grans empresaris i elits financeres. Al mateix temps que es segueixen plegant a les directrius de l’Europa del capital.

Mentre, la majoria de valencians i valencianes, estem patint les retallades, les mal anomenades polítiques d’austeritat, que no tenen altre objectiu que el de pagar un deute generat per l’1% i que pretenen carregar sobre les persones, mentrestant rescaten a les entitats financeres.

També i al mateix temps, patim l’atac més intens, des de fa dècades, de la dreta espanyolista. No és casual el moment en què es produeix l’atac contra la llengua, ací com arreu dels Països Catalans. El català vincula unes poblacions que es pretenen fragmentar. Aquesta fragmentació té la funció de mantenir el funcionament d’unes províncies que són part del projecte espanyol. Unes províncies que anul·len la vida pròpia del nostres territoris per a sotmetre’ls a noves i devastadores aventures especulatives. L’opressió nacional esdevé el vector de les pitjors polítiques neoliberals. Volen propiciar una fractura social, enfrontaments de comunitats lingüístiques en el si de la gent treballadora, desfermant una guerra de pobres contra pobres i singularment contra la població nouvinguda.

L’avanç dels drets democràtics i, finalment, l’exercici del dret efectiu a l’autodeterminació, només seran possibles de la mà d’una intensa mobilització que impliqui sindicats, entitats veïnals i moviments socials. Una mobilització contra les retallades, contra la dictadura dels mercats financers i contra el pagament d’un deute il·legítim, de manera solidària amb la resta de pobles ibèrics i europeus, des de Lisboa a Atenes. Una mobilització que faça 100% públic i pose sota control social l’ensenyament, els serveis socials i la sanitat. Una mobilització contra el desarrollisme. Una mobilització en defensa de la llengua i de les llibertats nacionals plenes. Una mobilització que canvie la correlació de forces i aprope les aspiracions a una vertadera democràcia, una reivindicació que han posat a l’ordre del dia tant un moviment social contestatari com el 15-M, així com el moviment pel dret a decidir del Principat. Aquest és el terreny de la necessària entesa de les esquerres combatives, anticapitalistes i sobiranistes.

És urgent que creem entre totes un model polític i social nou, conscients que el procés no serà fàcil ni curt. Aquest procés requerirà l’autoorganització i la mobilització social continuada. Només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund.

Som Països Catalans. Cal construir el País Valencià com a projecte d’alliberament social i cultural dels Països Catalans. Un projecte d’emancipació i solidari amb la resta dels pobles d’Europa.

Ni retallades socials ni nacionals. No pagarem el seu deute.

Esquerra Anticapitalista

24 d’abril de 2013


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com