contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 27 de març de 2013 | Víctor
IV UNIVERSITAT D’ESTIU D’ESQUERRA ANTICAPITALISTA: "Cal fer-los fora!", 20 al 25 d’agost


Per quart any consecutiu presentem la Universitat d’Estiu d’Esquerra Anticapitalista. Un esdeveniment que, any rere any, va consolidant-se com un espai central de debat, reflexió i trobada de l’esquerra. Un esdeveniment que reuneix a centenars d’activistes en un entorn de germanor, intercanvi i rebel·lia. Amb totes les comoditats possibles, combinant diferents formes de participació, amb servei de guarderia inclòs i amb una àmplia oferta d’activitats, la Universitat d’Estiu és una trobada perfecta per a un debat obert i plural, per a l’articulació de les lluites que estan per venir i per a la (auto)formació dels i de les qui estem obstinats/des a canviar el món de base.


Dates: Del 20 al 25 d’agost.
Lloc: La Granja-Segovia

Per açò, et convidem a assistir a aquesta quarta edició que, després de les tres anteriors a Banyoles, se celebrarà per primera vegada en La Granja-Segòvia, entre el 20 i 25 d’agost. Serà una oportunitat esplèndida perquè militants anticapitalistes, activistes de moviments socials, sindicalistes… puguem discutir i reflexionar sobre la situació política, les esperances compartides i les tàctiques i estratègies per a lluitar contra la crisi i canviar el món de base. És més, la universitat vol ser un punt de suport per a la resistència social als atacs dels governs i un espai de debat entre gents de diferents espectres de l’esquerra social, política i cultural. Però també és un context de convivència i relaxat propici per a l’intercanvi, el debat, el col·legueo i la festa.

En un any, marcat per la agudització dels efectes devastadors de la gestió ultracapitalista de la crisi (augment de l’atur, dels desnonaments, pèrdues de drets socials i econòmics, etc.) necessitem disposar d’un temps per a reflexionar col·lectivament sobre aquests assumptes i sobre el desenvolupament de les lluites socials, polítiques i sindicals que s’han produït. També abordarem els processos de resistència popular que s’estan donant en altres parts del món (Amèrica Llatina, Orient Mitjà, Grècia, Portugal, Xipre...).

Se celebraran tallers, fòrums, xarrades, recitals de poesia, video-fòrums..., sobre una gran amplitud de temes. Parlarem de la lluita contra les retallades organitzades per les diferents marees; analitzarem les polítiques que volen destruir l’ensenyament i la sanitat pública així com les lluites contra l’atur i els desnonaments; abordarem les estratègies per a afrontar la crisi de règim, per a construir una esquerra a l’altura dels actuals desafiaments i per a reconstruir un sindicalisme de classe i combatiu. També reflexionarem sobre el dret d’autodeterminació i com fer-ho efectiu, parlarem de per què les dones no volem pagar els plats trencats d’aquesta crisi… Tampoc faltarà temps per a l’oci, la contracultura, l’art, la música en directe, la poesia, el cinema compromès... així com per a germanar amb gents d’altres latituds i territoris.

En breu disposarem d’un programa complet de la Universitat. Un programa que estarà a l’altura del dels últims anys (i segur que millorat).

Tot açò i més en la IV Universitat d’estiu anticapitalista!
Us esperem en La Granja,

No falteu...perquè CAL FER-LOS FORA!


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com