contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 20 de març de 2013 |
Davant la Vaga de Professorat Interí al País Valencià: La lluita del col·lectiu d’interins és la lluita per l’Escola Pública

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La rebaremació del professorat interí per a les borses de treball que la Conselleria d’Educació vol ara realitzar constitueix un nou atac als drets del professorat de l’ensenyament públic valencià i no té altra finalitat que generar divisió interna entre el personal docent i desprestigi públic de la seua tasca.

Una gran part del professorat interí es veurà afectat per les mesures de rebaremació al no haver aprovat mai una oposició, això forçarà a la competència constant entre aquest professorat per les places (molt poques) d’oposició i per a treure “bones notes” a les diferents fases del procés selectiu. L’Administració i els Tribunals d’Oposició manipulats per ella ho tindran fàcil per “ofegar” i “presionar" el personal interí.

En tot aquest procés apareix també la tenebrosa ombra de la fundació “Empieza por Educar” presidida per la filla de Botín, vinculada al banc Goldman Sachs i a la secta ultraliberal Teach America, que aspira a ser la que s’encarregue de la contractació d’interins, com ja han fet als “contractes programa” a Madrid. Un primer pas, caminant cap a aquest objectiu, seria generar la inestabilitat continuada al si del col·lectiu.

Tampoc s’ha d’oblidar que els atacs als drets dels interins són una primera part de l’atac global contra el professorat de l’ensenyament públic en general. L’objectiu últim no és altre que la desaparició de l’estabilitat laboral, de la seguretat al lloc de treball, de la condició de funcionària, per a ser substituïda per la gestió privada amb mà d’obra pagada amb salaris baixos i quasi nuls drets laborals.

Qualsevol pretensió que les mesures que ara vol imposar Conselleria tenen per objectiu la millora de la qualitat educativa resulta ridícula i insultant quan el que s’està fent justament dia a dia-mitjançant retallades continuades -és enfonsar l’ensenyament públic i laic i afavorir el privat i confessional.

La via per a millorar l’ensenyament públic i acabar amb el “fracàs escolar” és la de dotar-lo de recursos que se li neguen, formar als docents de manera regular (quan ara el que s’està fent és eliminar els CEFIRES) i fer que es reconega socialment la seua important tasca. I també, cal dir-ho, orientar-se cap a un nou model productiu en el qual els coneixements i la qualificació educativa tinguen pes important, deixant de banda l’actual model de serveis basat en la quasi nul·la qualificació de la gent treballadora.

S’ha de trencar igualment amb el disseny de doble via que ha vingut funcionant i que ara es vol reforçar: una educació- en centres privats -per a una elit dirigent i una pseudoeducació- en centres públics -per a la gent treballadora. Per a fer-ho cal abolir la concertació i establir una educació 100x100 pública, laica i en valencià.

La lluita del col·lectiu d’interins no és només una lluita en defensa dels seus drets, és també la lluita de totes i tots pels recursos que ens calen per a garantir una educació integral per a tothom. Una volta més, però, hem de considerar que la defensa de l’educació i dels serveis públics només serà possible oposant-nos als plans d’austeritat imposats per les finances, per la Troika, el FMI i els governs al seu servei. Això requereix ara mateix posar en un primer pla el NO pagament del deute il·legítim i la demanda d’una l’auditoria ciutadana que ha d’incloure l’avaluació de la despesa pública desviada a les entitats privades, una despesa totalment il·legítima.

El canvi en el el disseny de l’educació requereix orientar-se cap a un nou model productiu, ecològicament sostenible i sota el control democràtic de la població, per al qual els coneixements i la qualificació educativa tinguen un pes important. El model actual té com objectiu produir gent treballadora amb un nivell de qualificació quasi nul. També es pretén un fort d’adoctrinament religiós i neoliberal, per tal d’aconseguir adequats nivells de submissió i d’ignorància, necessaris per a mantenir un sistema de dominació econòmica i política que fa aigües per tots els costats.

Per l’exposat adés, la convocatòria de 6 dies de Vaga promoguda per al coordinadora del professorat interí i els sindicats STEPV i AFID, està més que justificada i té tot el nostre suport. Animem també al conjunt del professorat a donar suport a la Vaga a participar en les manifestacions i accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest dies i a col·laborar en les caixes de resistència que s’obriran.

+ Info:

STEPV convoca vaga de professorat interí els pròxims 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març.

Lo que esconde el ataque a los profesores interinos: Allanando el camino a la privatización de la Escuela Pública. Julian Jimenez

Readmisión de los 4.502 docentes despedidos por la Junta de Andalucía. Comunicado de Izquierda Anticapitalista-Andalucía, 19/5/2013


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com