contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 18 de març de 2013 |
STEPV convoca vaga de professorat interí els pròxims 20, 21, 22, 25, 26 i 27 de març.


La proposta de Conselleria de modificar l’actual acord de professorat interí -que consisteix en la rebaremació del personal de les borses de treball que no haja aprovat la fase d’oposició completa- pot condemnar a milers de docents interins a l’atur que fins ara tenien estabilitat en les borses.

Segons la Conselleria, d’aquesta manera es garanteix que se seleccionaran “els millors i els que garantisquen la lluita contra el fracàs escolar”. Aquesta afirmació és un insult per a l’actual professorat interí que està prestant serveis, ja que s’afirma que actualment hi ha docents que no estan fent bé la seua feina i cal que siga substituït per un altre. A més, culpa al professorat del fracàs escolar actual en el sistema educatiu valencià.

La Conselleria també pretén consolidar el nomenament per vacant fins el 30 de juny i no fins el 31 d’agost, com fins ara, amb la qual cosa tot el professorat interí deixarà de cobrar els mesos de juliol i agost.

Aquesta mesura s’afegeix a les retallades que des de 2010 està aplicant la Conselleria sobre les plantilles docents, que ja han comportat la pèrdua d’uns 5.000 llocs de treball, és a dir, uns 5.000 docents interins que han perdut la feina.

Per tant, el personal interí enté aquesta nova mesura com un atac més a les seues condicions laborals, ja prou maltractat aquests anys, i a la qual s’ha acordat respondre amb la convocatòria d’aquests 6 dies de vaga.

El dia 20 és el primer dia de vaga i se celebrarà una manifestació pels carrers de València. La manifestació eixirà de la Plaça Manises a les 11:30h i arribarà a la Conselleria d’Educació.


Profesores interinos claman contra los recortes en una manifestación y secundan la huelga en un 60%, según STEPV. 20/3/2013


Diverses assemblees de professorat interí al llarg del País Valencià que han acordat majoritàriament la convocatòria de sis jornades de vaga en resposta a la denúncia unilateral per la Conselleria d’Educació de l’acord de professorat interí i a la imposició d’un nou model de constitució de les borses consistent en la rebaremació d’acord amb la nota d’oposicions.

JPEG - 120.9 kB
assemblea-interins-alacant

Aquesta proposta de Conselleria, que es nega a retirar, trenca el consens mantingut fins ara entre la pròpia administració governada pel PP i tots els sindicats de la Mesa Sectorial quant a la constitució de les borses i esdevé l’atac més greu, juntament amb les retallades de plantilla, al col·lectiu de professorat interí.

A més, està basat en una premissa que no hem tingut l’oportunitat de discutir en Mesa Sectorial, que els millors docents i els que lluiten contra el fracàs escolar són els que aproven la fase d’oposició, com explicava la Conselleria en la nota de premsa que anunciava la seua proposta.

Amb la denúncia de l’acord de professorat interí, la Conselleria culmina un procés d’aniquilació de tots els acords subscrits entre els sindicats i l’administració sobre temes de plantilla i de personal, ja que des de 2010 els ha estat derogant unilateralment (plantilles de secundària, de FP, de Primària i, ara, de professorat interí).

Les conseqüències de la proposta de Conselleria són molt greus ja que, a més de llançar el missatge que no són bons docents i que no estan lluitant contra el fracàs escolar, pot condemnar a milers de docents interins a l’atur, molts amb molta antiguitat i experiència.

STEPV anima a tot el col·lectiu de docents interins a lluitar contra aquesta imposició i a continuar treballant per a posar fre a les retallades d’unitats i plantilla i per la recuperació dels milers de llocs de treball que s’han perdut des de 2010. El Sindicat també fa una crida al professorat funcionari de carrera per a donar suport a la lluita dels companys i companyes interins.

Aquesta mobilització ha d’anar complementada per una mobilització general de tot el sistema educatiu per posar fre a les retallades que està patint el sector: augment de ràtios i d’horari lectiu del professorat, retallades de plantilles, salarials i d’ajudes a l’alumnat (beques de transport, menjador i llibres de text).

Font: STEPV 8/3/2013

El 4/3/2013 va tenir lloc la Mesa Tècnica per a tractar el nou acord de professorat interí que la Conselleria ha plantejat després de denunciar unilateralment l’acord actual, que tenia una vigència de 4 anys. L’STEPV informà que:

En la reunió, el Subdirector de Personal, Jesús Carbonell, ha insistit en que el motiu de la denúncia és equiparar les condicions d’accés del professorat interí a les borses amb el del funcionariat de carrera a la funció docent. És a dir, amb la superació, almenys, de la fase d’oposició.

STEPV ha replicat que aquest argument és (a més d’un insult per al professorat interí perquè se’ls acusa de no ser bons docents) una excusa per a treure’s de damunt una part del professorat per a, entre altres coses, substituir-lo per altre que tinga coneixements d’anglés per a aplicar el programa plurilingüe. També per a controlar ideològicament i política el professorat, en la mateixa línia de control de la inspecció, d’intent de control de les direccions, de control via comissions de serveis en contractes-programa, etc. I també per estalviar-se diners en no pagar triennis i sexennis. Si desestabilitzen ara l’ordenació en les borses s’avança en aquest camí.

El Sindicat també ha acusat a la Conselleria de mala fe negociadora i de mentir en la Junta de Portaveus del 23 de gener, en què van assegurar que només es negociarien els tres articles denunciats de l’acord actual. Tampoc no van informar en les meses posteriors que proposarien aquesta modificació. Jesús Carbonell ha argumentat que això forma part del joc polític de la negociació, és a dir, consideren normal mentir i enganyar la representació del professorat i al propi personal interí.

El dia 13/3/2013 va tenir lloc la Mesa Sectorial per a tancar la proposta d’acord de professorat interí que ha imposat la Conselleria d’Educació.

El Director General de Personal, Santiago Martí, presentà un nou esborrany en què introduï tres canvis. En primer lloc, el professorat interí amb serveis prestats amb anterioritat a l’acord de 1993 mantindrà el seu lloc en borsa; en segon lloc, incorporen el professorat de borses extraordinàries que no s’han presentat mai a oposicions, que no constava en l’acord anterior, i que s’ha de presentar obligatòriament a les oposicions per a ser rebaremats; i, en tercer lloc, es retira el nomenament per vacant fins el 30 de juny i es manté fins “la finalització del curs escolar”. Sobre aquest darrer punt, STEPV desconfia que es mantinga perquè, igual que passa ara amb el Decret Vela que limita tots els nomenaments a 30 de juny fins 2014, en qualsevol moment es pot regular en normativa superior aquesta limitació, encara que l’acord diga una altra cosa.

STEPV valorà que les modificacions quant a l’ordenació de les borses són insuficients ja que la majoria del col·lectiu continua sent afectat per la rebaremació i ha anunciat que manté la convocatòria de vaga

STEPV mantingué la demanda que aquest acord no afecte a les borses actuals i, en tot cas, que es retire o afecte al personal que s’incorpore a partir d’ara a les borses.

La Conselleria desconvocà la reunió de la Mesa Sectorial de 15/3/2013, “Ante la falta de acuerdo por parte de las organizaciones sindicales", i pretén publicar una ordre sense negociació.

+ Info:

Lo que esconde el ataque a los profesores interinos: Allanando el camino a la privatización de la Escuela Pública. Julian Jimenez

Davant la Vaga de Professorat Interí al País Valencià: La lluita del col·lectiu d’interins és la lluita per l’Escola Pública. Comunicat d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com