contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 6 de desembre de 2012 |
Llei Wert: un nou i greu atac a l’ensenyament públic i al català.

Comunicat de revolta global-esquerra anticapitalista

L’esborrany de llei presentat pel ministre del govern del PP Jose Ignacio Wert suposa una involució sense precendents en matèria lingüística i educativa. Darrera les reformes anunciades s’amaga un model educatiu cada cop menys públic i més privatitzat, regit per criteris mercantils i per una voluntat creixent d’adoctrinament ideològic.

La llei Wert és una nova provocació de la dreta més rància i té com a objectiu demolir el model d’immersió lingüística que durant dècades ha estat un èxit incontestable en termes, no només d’aprenentatge del català, sinó també d’inclusió social. És un nou intent de crear artificialment un conflicte lingüístic a Catalunya que no existeix, com mostra el fet que fins ara els intents de fomentar les peticions d’escolartizació en castellà s’han saldat en un fracàs evident.

Les propostes de Wert i el PP comporten, juntament amb l’atac al català, nous passos endavant en la mercantilització i privatització de l’ensenyament públic i són un pas més en la seva destrucció. Són un nou torpede contra l’ensenyament públic que pateix des de fa anys una agressió sense precedents per part de PP i CiU amb noves retallades incessants.

Front aquesta nova agressió a l’ensenyament públic i al català cal expressar el més ampli rebuig social i organitzar una àmplia resposta mobilitzadora. Ara més que mai cal mobilitzar a alumnes, mestres, pares i mares i al conjunt de la societat catalana en defensa de l’ensenyament públic, en contra de les retallades i la privatització, i en defensa de la llengua catalana.

Des de l’inici de la crisi estem assistint a un doble proces on les immenses retallades en drets socials i laborals (per part del govern de Catalunya i l’Estat Espanyol) s’encavalquen amb un procés autoritari de recentralització de l’Estat (amb la connivència de la troika) retallant competències i drets polítics de les comunitats per tal de garantir la disciplina pressupostaria que permeti pagar amb els diners de tots el deute privat dels bancs.

En aquest context no és estrany ni casual que aquestes mesures vagin acompanyades d’una ofensiva nacionalista espanyolista homogeneïtzadora i excloent com la que representa la “Llei Orgànica de Millora de la qualitat educativa” (LOMCE), l’última pensada del ministre d’educació Wert que davant problemes nous busca formules antigues: “La formación del espiritu nacional”, sexisme, calsisme, autoritarisme, homofòbia...

No obstant, no cal oblidar que moltes de les mesures que contempla la Llei Wert ja es van aprovar prèviament a Catalunya amb la LEC i ara es volen fer extensives al conjunt de l’Estat: gestió piramidal i antidemocràtica, professionalització de les direccions, repartiment dels recursos en funció d’un model de competència entre centres i no en funció de les necessitats de l’alumnat, mercantilització i privatització de l’educació amb l’objectiu de relegar l’educació pública a una funció purament assistencial, criteris pedagògics productivistes i adaptats a les necessitats del mercat...tot això ja va estar sancionat amb la llei d’educació de Catalunya (la LEC) i representa un perill igual de greu per la convivència i la cohesió social del nostre país.

Sense recursos públics i una educació pública i democràtica la defensa del català com a llengua de convivència per part de la consellera Rigau, és fraseologia buida i paper mullat. Si realment vol defensar el model d’immersió lingüística per el que es va lluitar des de els moviments socials, les associacions de veïns i el conjunt de la comunitat educativa en aquest país, el primer que ha de fer la Consellera és aturar les retallades i l’inacceptable Ero encobert de milers de mestres i professors que fan possible que aquest model no esdevingui paper mullat.

No a la Llei Wert Ni a les retallades.

Wert i Rigau dimissió!!

Tots i totes al carrer contra la Llei Wert i els atacs a l’ensenyament públic!

+ Info:

ACCIÓ CULTURAL CONSIDERA QUE L’AVANTPROJECTE DE LOMCE ATEMPTA CONTRA LA IDENTITAT VALENCIANA. ACPV


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com