contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 20 de novembre de 2012 |
Davant l’atac massiu israelià contra la Franja de Gaza + Gaza. La escalada militar y las mentiras de Israel

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista / ALAIN GRESH

Sota l’excusa de la protecció de la seva població, Israel va començar dimecres passat 14 de novembre una nova operació militar sobre la Franja de Gaza denominada “Pilar de Defensa”. Des de llavors, ha atacat centenars d’objectius a la Franja en el que han anomenat “una operació selectiva sobre objectius terroristes”. L’exèrcit ocupant israelià va iniciar aquesta ofensiva assassinant al cap de les operacions militars de Hamas i al seu guardaespatlles, llançant un míssil sobre el cotxe en el qual viatjaven. En els últims dies, l’operació s’ha intensificat amb forts bombardejos i Israel treballa ja en l’organització d’una invasió terrestre que no farà sinó augmentar el dolor i la mort en la ja assolada Gaza. El balanç d’aquesta nova massacre de la població civil palestina després del cruent atac del diumenge, arriba a gairebé el centenar de persones assassinades a les quals cal sumar els més de 800 ferits. El Ministeri de Sanitat a Gaza ha afirmat que almenys 27 dels 82 morts són nens, dones i ancians. En aquesta nova situació d’emergència humanitària per a la Franja de Gaza, els hospitals no donen a l’abast i, igual que ocorregués en els últims dies de 2008 i principis de 2009 durant l’Operació Plom Fos, qui pateix amb més força aquesta salvatge i indiscriminada onada de violència d’Israel és el poble de Gaza.

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista denúncia amb contundència una vegada més l’agressió desbocada de l’aparell militar i de "intel·ligència" sionista que porta anys practicant la neteja ètnica, el desposeiment de la terra i els recursos que legítimament pertanyen al poble palestí i el genocidi lent del poble originari en diapasó amb els seus principis fundacionals: els d’un projecte colonialista d’assentament amb una forta càrrega racista i etnicista practicada des de fa ja 100 anys. Manifestem, així mateix, la nostra solidaritat total amb el poble palestí de Gaza, amb la seva resistència i amb la seva lluita i recordem novament que, d’acord amb la Quarta Convenció de Ginebra, tot poble ocupat té el dret legítim a utilitzar tots els recursos al seu abast per defensar-se de l’ocupació.

A solament una setmana de la reelecció d’Obama, la maquinària sionista llança un clar missatge, tant al govern dels EUA com als governs occidentals: aquesta operació és l’inamovible full de ruta del particular “procés de pau” israelià. Si bé aquesta calculada i macabra maniobra és una repetició de la de fa 4 anys, l’escenari regional, amb la desestabilització progressiva de Síria i la caiguda de Mubarak en benefici dels Germans Musulmans, porta a Israel a tibar la corda i jugar la seva carta anti-islamista buscant el suport incondicional d’EUA davant del seu aïllament creixent a la zona.

Així mateix, i davant l’anunci de Netanyahu de llançar “una operació d’una dimensió tal que ningú recordaria Plom Fos ja que aquesta seria l’operació definitiva sobre Gaza”, cridem als pobles pels quals la llibertat i la dignitat són valors preuats a unificar els nostres esforços amb major intensitat encara, en aquest període històric en el qual els pobles d’Orient Mitjà i, en general, a la regió àrab, aixequen el cap reivindicant pa, llibertat i justícia social. La legítima resistència del poble palestí, en els seus més de 65 anys d’opressió, és un focus de dignitat i causa comuna per a tots els pobles en lluita i que ha de ser-ho també per al nostre.

Insistim, finalment, a apel·lar a la societat civil i a les institucions pertinents a intensificar la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions a Israel) com a pràctica necessària per aïllar a l’Estat agressor i impune i fer-li rectificar en la seva política racista i criminal.


Gaza. La escalada militar y las mentiras de Israel

Alain Gresh, 17 de Noviembre de 2012

Para comprender la escalada en Gaza, siempre es bueno recordar algunos datos sobre ese territorio ocupado desde 1967 por Israel: 360 kilómetros cuadrados y más de 1,5 millones de habitantes; es decir, más de 4.500 personas por kilómetro cuadrado, lo que hace de él uno de los lugares del planeta en el que la densidad de población es más elevada. Aún con la retirada del ejército, sus accesos con el mundo exterior siguen estando controlados por Israel; la circulación en el interior de esta estrecha franja de tierra está limitada y el bloqueo establecido desde hace años perdura. Para las Naciones Unidas, Gaza sigue siendo un territorio ocupado.

Los datos que siguen están proporcionados por la Oficina de las Naciones Unidas para la Coordinación de los Asuntos Humanitarios en los Territorios Palestinos (OCHAoPT), en un documento de junio de 2012 titulado "Five Years of Blockade: The Humanitarian Situation in the Gaza Strip".

- Fue en junio de 2007 cuando el gobierno israelí decidió intensificar el bloqueo de este territorio, que ya estaba severamente "controlado".

- El 34% de la población (el 50% entre la gente jóven) está en el paro.

- El 80% de la población depende de la ayuda alimentaria.

- El PNB por habitante en 2011 era, en términos constantes, un 17% inferior al de 2005.

- En 2011, salía de Gaza un camión al día con productos para la exportación, es decir menos del 3% de la cifra de 2005.

- El 35% de las tierras cultivables y el 85% de las aguas para la pesca son parcial o totalmente inaccesibles para la población de Gaza a causa de las restricciones impuestas por los israelíes.

El 85% de las escuelas deben funcionar con "doble turno", uno por la mañana y otro por la tarde, debido a la sobrepoblación.

Toda guerra va acompañada de una propaganda intensa y el gobierno israelí ha demostrado ser un artista en este terreno. Ya asistimos a una ofensiva mediática durante la ofensiva de diciembre 2008-enero 2009 (Marie Bénilde, "Gaza: plomo endurecido en las cabezas"). Intelectuales franceses, entre ellos el increíble Bernard-Henri Lévy, contribuyeron a la desinformación.

En esta ocasión, el hombre asesinado por Israel, Ahmed Jabari, era el jefe del ala militar de Hamas. Numerosos medios de comunicación le presentan como un "terrorista" y responsable de todos los ataques contra Israel. Una imagen que, más allá incluso del uso del término muy ambiguo de "terrorista", no tiene nada que ver con la realidad. Una vez más, ha sido un periodista israelí, Aluf Benn, quien ha puesto los puntos sobre las íes ("Israel killed its subcontractor in Gaza", Haaretz, 15 de noviembre):

"Ahmed Jabari era un subcontratista, responsable del mantenimiento de la seguridad de Israel en la banda de Gaza. Sin duda, esta calificación parecerá alguna absurda para quienes, en el curso de las últimas horas, han visto a Jabari descrito como un "archi-terrorista", "el jefe del personal del terror", o "nuestro Bin Laden".

"Sin embargo durante estos cinco años y medio ésa ha sido su función. Israel exigió a Hamas que garantizara la tregua en el sur y la hiciera cumplir a las numerosas organizaciones armadas de la banda de Gaza. El hombre a quien se confió esa tarea fue Ahmed Jabari".

Basta con observar los gráficos publicados por el propio Ministerio de Asuntos Exteriores israelí sobre los disparos de cohetes ("Palestinian ceasefire violations since the end of Operation Cast Lead", 14 de noviembre de 2012), para darse cuenta de que, en general, la tregua fue real del lado palestino. Sólo fue rota por los ataques del ejército israelí los días 7, 8 y 13 y 14 de octubre.

Estas escaladas siempre tienen su origen en asesinatos selectivos de militantes palestinos en Gaza; ejecuciones extrajudiciales que constituyen una vieja práctica del gobierno israelí (a la que se han sumado los Estados Unidos desde hace tiempo). ¿Quién ha dicho "terrorismo"? (1).

En 2008, el desarrollo de los acontecimientos fue exactamente el mismo. Mientras de lado palestino se respetaba la tregua desde junio de 2008 (2), el asesinato de siete militantes palestinos en noviembre desencadenó una escalada de enfrentamientos y la operación "Plomo duro".

Sobre las violaciones por Israel de los alto el fuego durante los últimos años, se puede leer Adam Horowitz, "Two new resources : Timeline of Israeli escalation in Gaza and Israel’s history of breaking ceasefires" (Mondoweiss, 14 de noviembre de 2012).

Por otra parte, es difícil hablar de un enfrentamiento entre dos partes: los F-16 israelíes y los cohetes palestinos no son armas equivalentes. El balance humano desde la tregua de enero de 2009 que siguió a la operación "Plomo duro", lo confirma. El balance de la organización israelí de defensa de los derechos humanos B´Tselem sobre los palestinos e israelíes muertos en Gaza desde el 19 de enero de 2009 hasta el 30 de septiembre de 2012 (Fatalities after operation "Cast Lead" /9) es claro:
271 palestinos (de ellos 30 menores) contra 4 israelíes.

Las cifras hablan por si solas...

Notas

1/ "De Gaza à Madrid, l’assassinat ciblé de Salah Shehadeh", por Sharon Weill, Le Monde diplomatique, septiembre 2009.

2/ "List of Palestinian rocket attacks on Israel, 2008", Wikipedia

+ Info:

ISRAEL. Nuevas elecciones con ruido de sables de fondo. MICHEL WARSCHAWSKI

¿Qué es diferente esta vez en Gaza? Olga Rodriguez

Gaza, la prisión al aire libre más grande del mundo. Noam Chomsky

El lunes se cierra con 115 muertos y más de 900 heridos en Gaza. Sexto día de masacre israelí: 33 muertos, los bombardeos se intensifican

Sobre el antisemitismo como chantaje político
A propósito de la nueva agresión de Israel a la Franja de Gaza
. Atilio A. Boron


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com