contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 11 de novembre de 2012 |
Tothom a la Vaga General del 14N!! No hem de parar fins fer caure aquest govern!!

Declaració d’Esquerra Anticapitalista

en castellà abaix

La Vaga General el 14N és una mobilització imprescindible davant unes polítiques de govern que, enlloc d’aturar la crisi, no fan sinó agreujar-la, enfonsar l’economia, augmentar l’atur i la precarietat, desmantellar els serveis públics i fer retrocedir dècades el drets laborals i socials de la classe treballadora.

Aquesta Vaga és també molt important perquè es desenvoluparà juntament amb una mobilització a escala europea que inclourà altres vagues generals i manifestacions en països copejats per la crisi. L’acció conjunta de la classe treballadora europea és imprescindible per a fer front a les polítiques de retallades i de fer-nos pagar el deute de la banca, dirigides per Àngela Merkel, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.


Com podem fer canviar les polítiques del governs?

Aquesta és la pregunta que es fa molta gent treballadora, quan veu que les mobilitzacions i vagues es succeeixen una rere l’altra sense que la política del governs canvie.

La inflexibilitat del govern de Rajoy i d’altres governs europeus com el de Grècia correspon a una estratègia que té l’objectiu de fer creure a la gent que “no hi ha altra solució possible a la crisi que la seua” i que les mobilitzacions i lluites “no serveixen per a res”. Però això és fals per complet: sí que hi ha alternatives i cap govern per dur que siga ha pogut aguantar al llarg de la història una mobilització sostinguda en contra.

Tres són les condicions bàsiques per a poder fer caure aquest govern i les polítiques que desenvolupa: una mobilització ampla i sostinguda; la extensió de l’organització de la gent treballadora; i un programa clar d’objectius alternatius per a fer front a la crisi.

Mobilització ampla i sostinguda

Un dia de Vaga General és molt important, però no basta. No podem esperar que al dia següent de la Vaga Rajoy vaja a cedir en res. Rajoy i els altres governs europeus només cediran i cauran davant una mobilització sostinguda en el temps i ben planificada per a durar. Després de la Vaga del 14N el que cal fer no és buscar cap negociació impossible, sinó planificar la continuïtat de la mobilització, coordinar a tots els sectors en lluita per a que les seues accions formen part del pla de conjunt, realitzar, setmana a setmana i més a més, mobilitzacions dels diferents sectors- ara un, ara altre, però sempre algú en marxa -per a que l’acció siga continuada. Cal mobilitzar als sectors estratègics ara mateix com són els de la banca i les finances, els transports o l’energia, sectors la mobilització dels quals “fa mal” i afecta als grans empresaris i financers i al govern.

Organització de la gent treballadora

Per a que la mobilització sostinguda siga possible és precís que la gent s’organitze als centres de treball, mitjançant assemblees i comités. Aquest tipus d’acció és impossible que siga només obra d’un nombre limitat de quadres sindicals o d’activistes. Els comités que s’hagen montat per a dur endavant la Vaga General no s’ha de disoldre, sinó que han de continuar treballant.

Objectius clars i alternatius

Per a eixir de la crisi s’ha de plantejar objectius clars, que ens ajuden a fer-ho: no es pot acabar amb les retallades si no es deixa de pagar un deute il·legítim a la banca que ens ofega. Els rics i les grans d’empreses han de pagar impostos adequats, s’ha d’acabar amb el frau fiscal i l’evasió de capitals. Les lleis regressives han de ser totes derogades, començant amb la de la Reforma Laboral i la del Règim de Pensions.

Mobilització continuada, organització i objectius clars, són el camí a seguir i l’únic que ens pot proporcionar la victòria.


Todo el mundo a la Huelga General del 14N!!

No debemos parar hasta hacer caer este gobierno!!

Declaració d’Esquerra Anticapitalista

La Huelga General el 14N es una movilización imprescindible ante unas políticas de gobierno que, en lugar de detener la crisis, no hacen sino agravarla, hundir la economía, aumentar el paro y la precariedad, desmantelar los servicios públicos y hacer retroceder décadas los derechos laborales y sociales de la clase trabajadora.

Esta Huelga es también muy importante porque se desarrollará junto con una movilización a escala europea que incluirá otras huelgas generales y manifestaciones en países golpeados por la crisis. La acción conjunta de la clase trabajadora europea es imprescindible para hacer frente a las políticas de recortes y de hacernos pagar la deuda de la banca, dirigidas por Ángela Merkel, el Banco Central Europeo y el Fondo Monetario Internacional.

¿Cómo podemos hacer cambiar las políticas de los gobiernos?

Esta es la pregunta que se hace mucha gente trabajadora, cuando ve que las movilizaciones y huelgas se suceden una tras otra sin que la política de los gobiernos cambie.

La inflexibilidad del gobierno de Rajoy y de otros gobiernos europeos, como el de Grecia, corresponde a una estrategia que tiene el objetivo de hacer creer a la gente que "no hay otra solución posible a la crisis que la suya" y que las movilizaciones y luchas "no sirven para nada". Pero esto es falso por completo: sí hay alternativas, y ningún gobierno por duro que sea ha podido aguantar a lo largo de la historia una movilización sostenida en contra.

Tres son las condiciones básicas para poder hacer caer este gobierno y las políticas que desarrolla: una movilización amplia y sostenida, la extensión de la organización de la gente trabajadora, y un programa claro de objetivos alternativos para hacer frente a la crisis.

Movilización amplia y sostenida

Un día de Huelga General es muy importante, pero no basta. No podemos esperar que al día siguiente de la huelga Rajoy vaya a ceder en nada. Rajoy y los demás gobiernos europeos sólo cederán y caerán ante una movilización sostenida en el tiempo y bien planificada para durar. Tras la Huelga del 14N lo que hay que hacer no es buscar ninguna negociación imposible, sino planificar la continuidad de la movilización, coordinar a todos los sectores en lucha para que sus acciones formen parte del plan de conjunto, realizar, semana a semana y mes a mes, movilizaciones de los diferentes sectores- ahora uno, ahora otro, pero siempre alguien en marcha -para que la acción sea continua. Hay que movilizar a los sectores ahora mismo estratégicos como son los de la banca y las finanzas, los transportes o la energía, sectores a los que la movilización "hace daño" y que afecta a los grandes empresarios y financieros, así como al gobierno.

Organización de la gente trabajadora

Para que la movilización sostenida sea posible es preciso que la gente se organice en los centros de trabajo, mediante asambleas y comités. Este tipo de acción es imposible que sea sólo obra de un número limitado de cuadros sindicales o de activistas. Los comités que se hayan montado para llevar adelante la Huelga General no debe disolverse, sino que deben seguir trabajando.

Objetivos claros y alternativos

Para salir de la crisis hay que plantear objetivos claros, que nos ayuden a hacerlo: no se puede acabar con los recortes si no se deja de pagar una deuda ilegítima a la banca que nos ahoga. Los ricos y las grandes de empresas deben pagar impuestos adecuados, hay que acabar con el fraude fiscal y la evasión de capitales. Las leyes regresivas deben ser todas derogadas, comenzando con la de la Reforma Laboral y la del Régimen de Pensiones.

Movilización continua, organización y objetivos claros, son el camino a seguir y el único que nos puede proporcionar la victoria.


OCTAVETA D’ESAN REPARTIDA A ELX

JPEG - 85.3 kB
6_20120906TsG2pq

La Vaga General del 14N també és nostra:

Alguna d’aquestes raons segurament t’afecten, i si no, afecten a la gent al voltant teu:

✔ Perquè no tenim treball i les prestacions no arriben per a viure, o ni tan sols tenim
prestació.

✔ Perquè si tenim treball, cada vegada tenim menys drets i guanyem menys.

✔ Perquè les tendes i els petits negocis no poden sobreviure degut a què amb l’atur, les
retallades i la pujada de l’IVA, la gent no consumeix.

✔ Perquè la llum i l’aigua pugen per tal que empreses com Iberdrola i Agbar (empresa que
subministra l’aigua d’Elx) tinguen més beneficis.

✔ Perquè cada vegada se’ns fa més difícil omplir la nevera.

✔ Perquè volen privatitzar la sanitat per tal què alguns facen negocis amb la nostra salut.

✔ Perquè rescaten als bancs mentre que cada dia són desnonades més de 500 famílies i
moltes altres queden amb deute després de perdre la casa.

✔ Perquè estan llevant les beques de menjador, amuntegant els alumnes en les classes i
deixant sense cobrir les baixes de professorat, fent una educació per a rics i una altra per a
pobres.

✔ Perquè ens retallen
pertot arreu per a pagar
un deute que no és
nostre, sinó dels bancs i
de les empreses. Quan
guanyaven era para ells
i quan perden tothom hem de pagar les seues pèdues

✔ Perquè nosaltres cada
vegada som més pobres
mentre els rics són més
rics.

Per les teues pròpies raons (afig-les
ací) ...........................................................................................................

El dia 14, si encara pots, fes vaga en el treball, però si no, també pots fer-la:

✔ No compres res. No vages a bars ni tendes.

✔ Si tens una tenda o un bar, no l’òbrigues.

✔ No vages a classe o no portes als teus fills i filles a classe.

✔ No poses gasolina.

✔ Redueix el consum d’electricitat a casa, no encengues el que no siga imprescindible.

✔ No utilitzes els serveis públics.

✔ Uneix-te als piquets informatius que recorreran la ciutat, i a la
manifestació que eixirà a les 12 de les Ximeneres.


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com