contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 28 de gener de 2004 | esquerra anticapitalista
Davant del cessament de Carod com Conseller en Cap

Comunicat d’Espai Alternatiu Confederal

Espai Alternatiu vol manifestar la seva plena solidaritat amb Josep Lluis Carod Rovira enfront de l’assetjament polític i mediàtic que està sofrint pel mer fet d’haver intentat establir una via de diàleg amb ETA que permeti arribar el més aviat possible el seu abandó definitiu de les armes.

La cega insistència del PP a negar la naturalesa política del conflicte basc i a criminalitzar qualsevol esforç per tendir ponts que contribueixin a l’erradicació de la violència, ha trobat ara en Carod Rovira un nou objectiu. Aquesta vegada, Aznar i Rajoy han aprofitat l’ocasió per a forçar a la servil direcció del PSOE a desmarcar-se de Maragall, disposat malgrat tot a seguir governant amb ERC. No cal afegir que darrere d’això es troben només objectius electoralistas i partidaris, dirigits a deslegitimar el govern català i, de passada, a desviar l’atenció de la població sobre els constants atacs a drets socials i llibertats polítiques fonamentals que practica el govern del PP, obstinat a convertir la totalitària defensa de la “unitat d’Espanya” en instrument preferit del seu discurs de la “por” permanent. És a més extremadament contradictori que PP i PSOE critiquen a Carod per reunir-se amb ETA quan ells van fer el mateix en altres ocasions.

La decisió adoptada per Maragall no suposa una solució al conflicte sinó, més aviat, una concessió parcial a aquestes forces polítiques i mediàtiques, les quals no van a afluixar en la seua obstinació per seguir criminalitzant a ERC i, de passada, per frustrar les expectatives de canvi que ha generat el govern tripartit català. Aquesta actitud timorata contrasta no obstant això amb la disposició manifestada per Carod Rovira i ERC a continuar defensant la via del diàleg i de la pau juntament amb el lliure exercici del dret d’autodeterminació. Espai Alternatiu comparteix aquesta resposta i reclama d’Esquerra Unida, de ICV-EUiA i d’altres forces d’esquerra nacionalistes que incloguen clarament en el seu programa electoral aquestes demandes, forjant així un ampli bloc polític i social disposat a defensar amb fermesa el reconeixement de la nostra realitat plurinacional i del lliure dret a decidir el seu futur per part de pobles com el basc i el català.


A la mateixa secció:


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista


La única solución para los CIEs es su cierre inmediato


Cal construir col·lectivament un Podem del País Valencià: Per la convocatòria d’una Assemblea Ciutadana Extraordinària de País.


11S - Totes al carrer per la República Catalana!


Davant la decisió del Tribunal Constitucional d’apartar Arnaldo Otegi de les llistes electorals basques

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com