contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 27 d’octubre de 2012 |
Principat: Eleccions 25N. derrotar les retallades, construir una alternativa

Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

en castellà ací

Les eleccions del 25N tindran lloc en un moment excepcional de la història de Catalunya marcat per la situació política creada després de la manifestació de l’11S i per la creixent inestabilitat econòmica i l’agreujament de les seves conseqüències socials.

La possibilitat bastant real que en les properes setmanes es produeixi un rescat total a l’Estat espanyol només farà que aprofundir encara més una crisi que està devastant les condicions de vida d’una àmplia majoria de la ciutadania.

En aquest escenari els reptes que tenim des de l’esquerra anticapitalista són, d’una banda, lligar el combat pels drets nacionals catalans i per la defensa dels drets socials i, de l’altra, treballar per a rellançar la mobilització social. Les eleccions del 25N no haurien de celebrar-se en un clima de desmobilització i falsa pau social, que només afavoreix CiU, sinó en un clima d’agitació social. L’anunci d’una vaga general pel proper 14N en varis països del sud d’Europa ha de servir, i en aquesta direcció treballarem, perquè la campanya electoral quedi impregnada de les reivindicacions socials i de la denúncia de les polítiques d’ajust de Mas, Rajoy i la Troika.

Amb la convocatòria d’eleccions CiU intenta instrumentalitzar l’11S i aconseguir guanyar per majoria absoluta, per tenir mans lliures per seguir retallant i per a administrar en funció dels seus interessos la proposta de referèndum d’autodeterminació. No pot ser que Mas sigui el primer president d’un país europeu que després de retallar i fer polítiques anti-socials augmenti en vots i millori els seus resultats electorals!

Més enllà de les maniobres de CiU queda patent també que el joc electoral és molt desigual i està viciat per moltes dinàmiques antidemocràtiques que tenen per objectiu dificultar que puguin sorgir noves alternatives. Junt amb les limitacions pel que fa a la cobertura dels mitjans de comunicació de nou la llei electoral posa traves a la presència de noves candidatures, exigint per decret de la Junta Electoral Central la presentació d’avals per valor del 0’1% del cens electoral en un termini de 10 dies. Aquest és un requisit antidemocràtic inacceptable que una vegada més hem de denunciar.

Les eleccions del 25N plantegen, junt amb la necessitat de rellançar les lluites socials contra les retallades, el repte de fons de construir una alternativa política el més àmplia i forta possible, que tingui com objectiu la ruptura amb les actuals polítiques d’ajust i amb el règim espanyolista i que defensi un altre model de societat. Necessitem una alternativa que tingui com a bases l’oposició a les retallades i polítiques d’ajust, l’expropiació de la banca, el no pagament del deute il·legítim, la fi d’un model ecològicament depredador, el dret de les persones a decidir sobre els seus cossos i les seves vides, la lluita contra qualsevol tipus d’opressió i discriminació, i el trencament de l’actual règim i la defensa d’una República catalana que pugui decidir els vincles que vol tenir amb la resta de pobles. Una alternativa que defensi la desprofessionalització de la política i que tingui un ferm compromís amb les lluites socials.

Des de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista hem estat presents en diverses eleccions anteriors impulsant candidatures anticapitalistes. Hem treballat perquè en les eleccions del 25N hi hagués una candidatura anticapitalista el més forta possible, que aplegués a organitzacions com les CUP, experiències locals com les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i altres candidatures locals, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, altres organitzacions anticapitalistes i, sobretot, el màxim nombre possible d’activistes independents avui no organitzats políticament. Finalment, no ha estat possible un projecte així que permetés aglutinar a voluntats diverses procedents d’organitzacions, projectes i sensibilitats diferents. En aquesta situació, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista no estarà present com a tal a les eleccions. A falta d’una candidatura que sumi al conjunt de l’ampli ventall de veus crítiques amb el sistema que avui hi ha a Catalunya, considerem que la candidatura de la CUP-Alternativa d’Esquerres és la que presenta un programa de ruptura i de canvi social més clar i uns candidats i candidates més compromeses amb les lluites socials.

Avui més que mai es fa evident que cal canviar el món de base. Construir una alternativa unitària i amb àmplia incidència social serà resultat de la confluència de moltes persones i organitzacions. És un projecte que està per fer però que és tan necessari com possible. El gran repte que tenim entre tots els sectors de l’esquerra catalana és construir, des del respecte mutu i el debat, un nou instrument polític que pugui arribar a ser majoritari al conjunt de la societat i articular una majoria política i social favorable a la ruptura amb l’actual model econòmic i amb el règim espanyolista. Aquesta és la tasca a la que hem de dedicar tots els nostres esforços per impedir que la factura de la crisi ens la facin pagar a tots i totes.

+ Info:

Syriza catalana? Sí, per combatre la crisi i el règim. Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Las Candidatures d’Unitat Popular se presentarán a las elecciones catalanas del 25-N: ven inviable una Syriza a la catalana


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com