contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 14 d’octubre de 2012 | administrador
15M: Marxa dels porquets indignats a València i Cassolada-manifestació a Alacant contra el pagament del deute il·legítim


«PIGS (literalment, «PORCS» en anglès) és un acrònim pejoratiu amb el qual mitjans financers anglosaxons es refereixen al grup de països de la Unió Europea: Portugal, Irlanda, Grècia i Espanya i per a incidir en els problemes de dèficit i balança de pagaments d’aquests països. Després de la crisi de 2011, el terme sol incloure a Itàlia (amb l’acrònim PIIGS) per a referir-se als països, alguns anteriorment referits com a "exemplars", que van patir una crisi augmentada comparada a la resta d’Europa.»

Sobre unes 500 persones, a l’eixida de la plaça de l’Ajuntament de València, participaren a la Marxa dels porquets indignats del dissabte 13 d’octubre. La marxa va innovar l’itinerari habitual de les "manis del centre", traient la protesta a barris i pobles on habitualment no solen arribar les veus contestatàries. El veïnat a vegades mostrà la seua sorpresa i altres es va sumar amb la cacerolada des de finestres i balcons.

JPEG - 107.5 kB

A Alacant, 1500 persones van participar, malgrat una pluja molt forta, en la cassolada-manifestació contra el pagament del deute il·legítim. La manifestació va acabar a la Plaça de la Muntanyeta, on es van llegir el manifest contra el pagament del deute i es feren intervencions per part de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute País Valencià (grup d’Alacant).


La marxa als mitjans

- Levante: "Cientos de personas protestan contra los deshaucios y las ayudas a los bancos"

- Las Provincias: "Cacerolada de los ’pigs’ en Valencia para rechazar las ayudas a los bancos"

- Vídeo en Youtube

- Pàgina de l’event a Facebook

- Fotos de la marxa

La lluvia condiciona la cacerolada convocada en Alicante contra la deuda. EFE

+ Info:

Crónica semana internacional contra la deuda (I). Manifiesto. Iniciamos una serie de entradas para relatar la semana internacional contra el pago de la Deuda. La primera entrada es la publicación de un Manifiesto titulado "Abramos los libros y desmontemos las mentiras sobre la deuda", del que se han editado 5.500 ejemplares. Un texto colectivo que ha llevado casi dos meses elaborarlo y ha supuesto un amplio debate dentro del Grup d’Alacant.


A la mateixa secció:


Italia: Crisis y escisión del Partido Democrático (PD), orígenes y consecuencias…


[VÍDEO] Conversa entre Gala Pin (BComú) i Gabriela Serra (CUP)


França: Si no som nosaltres, qui?


Francia: Encuentro con Philippe Poutou, candidato presidencial del NPA


Podem davant de si mateix


Cap a on va Podem? Classe, populisme i moviment


El país dels comuns


Iglesias derrota Errejón i pren el control de Podem


Camino de Vistalegre II: Podemos ante sí mismo


David Fernàndez: ’Amb els 26.000 milions de frau fiscal es podria refer tot un país’

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com