contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 14 d’octubre de 2012 |
15M: Marxa dels porquets indignats a València i Cassolada-manifestació a Alacant contra el pagament del deute il·legítim


«PIGS (literalment, «PORCS» en anglès) és un acrònim pejoratiu amb el qual mitjans financers anglosaxons es refereixen al grup de països de la Unió Europea: Portugal, Irlanda, Grècia i Espanya i per a incidir en els problemes de dèficit i balança de pagaments d’aquests països. Després de la crisi de 2011, el terme sol incloure a Itàlia (amb l’acrònim PIIGS) per a referir-se als països, alguns anteriorment referits com a "exemplars", que van patir una crisi augmentada comparada a la resta d’Europa.»

Sobre unes 500 persones, a l’eixida de la plaça de l’Ajuntament de València, participaren a la Marxa dels porquets indignats del dissabte 13 d’octubre. La marxa va innovar l’itinerari habitual de les "manis del centre", traient la protesta a barris i pobles on habitualment no solen arribar les veus contestatàries. El veïnat a vegades mostrà la seua sorpresa i altres es va sumar amb la cacerolada des de finestres i balcons.

JPEG - 107.5 kB

A Alacant, 1500 persones van participar, malgrat una pluja molt forta, en la cassolada-manifestació contra el pagament del deute il·legítim. La manifestació va acabar a la Plaça de la Muntanyeta, on es van llegir el manifest contra el pagament del deute i es feren intervencions per part de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute País Valencià (grup d’Alacant).


La marxa als mitjans

- Levante: "Cientos de personas protestan contra los deshaucios y las ayudas a los bancos"

- Las Provincias: "Cacerolada de los ’pigs’ en Valencia para rechazar las ayudas a los bancos"

- Vídeo en Youtube

- Pàgina de l’event a Facebook

- Fotos de la marxa

La lluvia condiciona la cacerolada convocada en Alicante contra la deuda. EFE

+ Info:

Crónica semana internacional contra la deuda (I). Manifiesto. Iniciamos una serie de entradas para relatar la semana internacional contra el pago de la Deuda. La primera entrada es la publicación de un Manifiesto titulado "Abramos los libros y desmontemos las mentiras sobre la deuda", del que se han editado 5.500 ejemplares. Un texto colectivo que ha llevado casi dos meses elaborarlo y ha supuesto un amplio debate dentro del Grup d’Alacant.


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com