contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 29 de setembre de 2012 |
COBERTURA DEL 29S a Diagonal i a Directa: "Los presupuestos de la vergüenza los vamos a rodear"


Enllaços a Diagonal i a Directa

JPEG - 35.8 kB
29S
JPEG - 43.2 kB
29S_1
JPEG - 43.5 kB
29S_2

Convoquen a envoltar el Congrés dels Diputats el 23 d’octubre en el debat dels pressupostos

JESÚS RODRÍGUEZ, 29/09/2012

[MADRID] 00:19H Després d’un estira i arronsa amb els comandaments policials, el grup de 150 persones que resistien a terra s’aixequen voluntàriament i abandonen la zona de les tanques de la plaça Neptuno. A carrers propers, però a llocs no visibles des de la plaça, encara hi ha corredisses i algun enfrontament puntual amb la policia. Aquí finalitzament el nostre seguiment de la jornada del 29-S.

[POLÒNIA] 00:13H A Varsòvia, unes 20.000 persones s’han manifestat avui per protestar contra les reformes econòmiques preparades pel govern de Donald Tusk, entre elles la d’elevar l’edat de jubilació fins als 67 anys. Tanmateix, la protesta, sota el lema "Desperta, Polònia" i entre banderes poloneses, símbols catòlics i a favor de l’emissió en obert la cadena de televisió ultracatòlica TV Trwam, ha estat convocada pel sindicat groc Solidarnosc i pel principal partit de l’oposició, el PiS, la formació nacionalcatòlic liderada per Jaroslaw Kaczynski, germà bessó del president de Polònia mort en accident aeri, Lech Kaczynski.

[MADRID] 23:51H Els antiavalots tanquen el cercle sobre les 150-200 persones que es troben assegudes a terra amb les mans aixecades i amb les tanques al darrera. La situació és de difícil desenllaç. Els manifestants tenen intenció de continuar indefinidament en aquest punt. S’han agafat dels braços i criden a resistir a terra mentre demanen als policies que no obeeixin les ordres de la delegada del govern Cristina Cifuentes.

[MADRID] 23:39H La policia ha rebut l’ordre de desallotjar la plaça a dos quarts de dotze de la nit, quan encara hi quedaven unes 300 persones. La gent amb les mans aixecades s’ha posat davant dels vehicles policials mentre cridaven "No tenim por" i "Aquestes són les nostres armes". Els policies han avançat i han començat corredisses. Una manifestant ha patit lesions pels cops dels agents i ha estat traslladada en una ambulància. Grups d’antiavalots han marxat de la plaça mentre seguien cridant i perseguits per la policia. Malgrat això un grup de 150 manifestants continua assegut a terra al costat de les tanques de la Carrera de San Jerónimo. Un cordó d’antiavalots s’ho mira des d’uns 20 metres esperant ordres.

[MADRID] 23:18H Diversos policies tenen retingut un manifestant darrera d’una fila de furgonetes. La resta de manifestants que encara hi ha a la plaça esbronquen els antiavalots, demanen l’alliberament del retingut i exigeixen que els policies es posin el número de placa.

[HOLANDA] 23:14H Des dels Paisos Baixos ens informen que avui a la tarda una quarantena d’emigrants espanyols s’han concentrat a la plaça Dam d’Amsterdam per solidaritzar-se amb les protestes de Madrid. Després hi han fet una assemblea.

[MADRID] 22:45H L’assemblea que s’ha fet a la plaça Neptuno ha decidit convocar noves concentracions per envoltar el Congrés dels Diputats els propers dies 23, 24 i 25 d’octubre, coincidint amb el plenari parlamentari que ha d’aprovar els pressupostos de les retallades del govern de Mariano Rajoy. A la plaça continua la concentració d’unes 2000 persones assegudes a terra. S’han produït moments de tensió amb alguns agents de paisà de la policia, i els antiavalots s’han col·locat els cascs i es troben en posició de càrrega.

[ALEMANYA] 22:31H Sota el lema: "Hi ha una manera de sortir de la crisi econòmica i financera: la redistribució!", més de 50.000 persones s’han manifestat per tot l’Estat alemany aquesta tarda per demanar més justícia social, pel no desmantellament de l’Estat del benestar a Europa i per una lluita constant contra l’evasió fiscal i els paradisos fiscals. Fins 7.000 persones a Hamburg, 6.000 a Bochum, 5.000 a Berlin i Frankfurt am Main, 4.000 a Colònia in Bremen i 1000 a Munic, Trier, Bayreuth i Saarbrücken. Coincidint amb les manifestacions i acampades del 29S a tot el sud d’Europa, les manifestacions a Alemanya també ha transcorregut com un dia d’acció i solidaritat amb les lluites populars als Estats espanyol, portugués, italià i grec (informa el corresponsal Roger Suso).

[MADRID] 21:51H Centenars de persones participen ara en una assemblea entre la plaça de Neptuno i el passeig del Prado per decidir la continuitat de la protesta que ara mateix es fa a Madrid. Mentrestant, milers de persones continuen cridant consignes, denunciant la presència policial i exigint la dimissió del govern i l’obertura d’un procés constituent. Alhora, altres centenars de manifestants han fet una cadena humana que ha envoltat tot el perímetre barricat del Congrés, passant també per la seu del Banc d’Espanya.

[BARCELONA] 21:08H La manifestació de Barcelona, després que incorporés el bloc de manifestants dels Iaioflautes que venien de la plaça de Sant Jaume, s’ha desconvocat a les nou del vespre a la Delegació del Govern, al carrer Mallorca. Ha estat sobretot un acte de solidaritat amb la multitud que es manifesta a Madrid.

[MADRID] 20:32H Alguns mitjans de comunicació internacionals, com ara el Channel 4 britànic ja parlen de més de 50.000 persones concentrades al centre de Madrid, no només a la plaça Neptuno, també a d’altres carrers que desemboquen a la Carrera de San Jerónimo. La BBC poc abans de les 21h ha dit que la xifra s’enfilava fins a les 60.000 persones.

[ESTAT ESPANYOL i GALÍCIA] 19:52H Centenars de manifestants també a aquesta hora davant les sotsdelegacions del govern espanyol a Santander, Ovieu, Sevilla, Valladolid, Málaga i a les ambaixades espanyoles a Londres i Boston, entre d’altres. També hi ha manifestacions a les ciutats gallegues d’Ourense i A Coruña.

[MADRID] 19:37H A la plaça de Neptuno de Madrid ja es superen les 20.000 persones. No paren de cridar contra el govern de Rajoy, la corrupció i el sistema polític i financer. Un helicòpter sobrevola permanentment la zona i és esbroncat per la gentada. Les càmeres de televisió s’enfilen per terrats i finestres per poder enviar la imatge arreu del món. Ho retransmeten en directe televisions de notícies 24h de Rússia, Estats Units, Qatar i Amèrica del Sud.

[BARCELONA] 19:35H La manifestació de Barcelona enfila el carrer València després d’haver fet una parada per xiular davant de la Borsa. Es dirigeix a l’edifici de la Delegació del Govern espanyol, on acaben d’arribar quatre furgons dels mossos per custodiar l’edifici. A València ja parlen de milers de persones concentrades.

[LISBOA] 19:21H Una imatge aèria de la plaça on es fa la concentració de Lisboa mostra que ja són desenes de milers les portugueses concentrades contra les mesures d’austeritat imposades pel govern conservador.

[TARRAGONA] 19:10H Amb una pancarta on es llegeix "Un altre sistema és possible, les retallades no són la solució: Que marxin ja!" s’han concentrat unes 400 persones a la ciutat de Tarragona. També ho fan sota una intensa pluja i aixoplugats amb els paraigües.

[BARCELONA] 19:02H La concentració de plaça Catalunya de Barcelona ja suma un miler de persones i comença a caminar en manifestació passeig de Gràcia amunt. Es dirigeix a la seu de la Delegació del Govern, al carrer Mallorca amb Roger de Llúria. Després s’ajuntarà amb la marxa del Pla de Palau que està pujant fins a la plaça de Sant Jaume, on s’hi manifesten, entre d’altres, el bloc dels Iaioflautes.

[MADRID] 18:59H El centre de Madrid és una rambla de gent que circula en direcció a la plaça de Neptuno. El passeig del Prado està ple des de l’edifici del Banc d’Espanya. La superfície que ocupen els manifestants ja és superior a la del passat 25 de setembre. Exigeixen la dimissió del govern de Rajoy i criden "Li diuen democràcia i no ho és, oé, oé, oé". La policia equipada amb escuts i piloteres observa i enregistra tot des de l’altre cantó de les reixes.

[BARCELONA] 18:53H La concentració del Pla de Palau de Barcelona ja es mou en direcció a la plaça de Sant Jaume. L’altre concentració que hi ha a la plaça de Catalunya va sumant més gent i és a punt de sortir en manifestació.

[VALÈNCIA] 18:48H A la capital del País Valencià també es fa una concentració que a aquesta hora suma diversos centenars de persones a les portes de l’edifici de les Corts Valencianes.

[MADRID] 18:37H Són més de 8.000 les persones concentrades a Madrid. El volum de manifestants està creixent a gran velocitat. El trànsit viari ja està tallat a la plaça de Neptuno. El diari Público i el portal Terra també ho fan en directe.

[BARCELONA] 18:34H A Barcelona malgrat la pluja ja es comencen a concentrar manifestants al Pla de Palau i a la plaça Catalunya. Sota els paraigües ja comencen a fer-se els primers crits i consignes.

[MADRID] 18:31H La concentració de la Puerta del Sol ja s’ha convertit en manifestació i surt en direcció al Congrés dels Diputats. Mentrestant, a la plaça de Neptuno ja són més de 2.000 les persones concentrades i n’arriben moltes des de tots els carrers que hi conflueixen.

[MADRID] 18:26H Podeu seguir les mobilitzacions de Madrid a través de diversos streamings en directe a peu de carrer i des de balcons (Vídeo en directe 1, 2, 3).

[MADRID] 18:19H Ja són més de 1.000 les persones concentrades a la plaça de Neptuno. Moltes s’asseuen a terra. Un cordó policial amb reixes de ferro segueix tallant la Carrera de Sant Jerónimo que condueix al Congrés dels Diputats. A la Puerta del Sol es va aplegant gent que en pocs minuts sortiran en manifestació en direcció al Congrés.

Les manifestacions i acampades arriben a tot el sud d’Europa

La mobilització que el passat 25 de setembre va aplegar desenes de milers de persones al voltant del Congrés dels Diputats de l’Estat espanyol avui s’estendrà a les seus parlamentàries de Portugal, Itàlia i Grècia. Des de les cinc de la tarda comencen a sumar-se els manifestants a la plaça Neptuno i la Puerta del Sol de Madrid. La Delegació del Govern ha ordenat a tots els mitjans de comunicació que abandonin la zona sota l’amenaça de ser sancionats. Malgrat això, diverses unitats mòbils de Russian Today, Al Jazeera i La Sexta, entre d’altres, s’han negat a obeir aquesta directriu de la delegada del PP, Cristina Cifuentes. Mentrestant, centenars de persones comencen a sumar-se a la mobilització malgrat les identificacions i els escorcolls policials. A Lisboa ja són diversos milers les persones concentrades, i a Roma els manifestants estan plantant tendes d’acampada davant de l’edifici parlamentari. A Barcelona hi ha dues convocatòries, a la plaça de Catalunya i al Pla de Palau, just davant de l’antiga Delegació del Govern espanyol (recentment rebatejada com a ambaixada espanyola a Catalunya). Totes dues concentracions és previst que s’ajuntin al llarg del vespre.

+ Info:

La protesta del 29-S, en imágenes. PÚBLICO Madrid 29/09/2012

EL #29S EN DIRECTO: Nueva manifestación frente al Congreso

Directo: Miles de personas vuelven a manifestarse ante el Congreso


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com