contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 9 de setembre de 2012 |
Davant els nous atacs de la dreta contra el dret de les dones a decidir

Declaració d’Esquerra Anticapitalista

Des d’Esquerra Anticapitalista defensem la plena autonomia i la llibertat sexual i reproductiva de les dones. Reivindiquem el dret de les dones al control del seu propi cos i, per això, exigim que es reconegui el dret a l’avortament com un dret fonamental de totes nosaltres, l’accés a avortar de manera gratuïta i a la sanitat pública, l’accés gratuït als anticonceptius i una educació sexual que ens permeti desenvolupar la nostra sexualitat de manera plena i autònoma.

Ja fa molts any que des dels feminismes s’exigeix que l’avortament deixi d’estar tipificat com a delicte al Codi Penal, que es suprimeixin les restriccions existents en la regulació (terminis, supòsits...) que posen límits a la lliure decisió de les dones i que es garanteixi l’accés a l’avortament de forma gratuïta a través de la xarxa sanitària.

Les declaracions del ministre de justícia Alberto Ruiz Gallardón sobre les properes modificacions de la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs anuncien una forta ofensiva contra el dret de les dones a decidir i, ens mostren, una vegada més, la cara més conservadora i retrògrada del govern. Si bé la llei actual és restrictiva, les reformes anunciades pel ministre senyalen cap a una preocupant direcció: posar encara més obstacles a la capacitat de decisió de les dones sobre els nostres propis cossos i sobre la nostra maternitat. Això suposa un terrible atac als nostres drets i un retrocés sense precedents que amenaça amb tornar-nos a l’època dels avortaments clandestins, amb tot els riscos que això implica per a la salut de les dones i en la qual morien 3.000 dones a l’any com a conseqüència dels avortaments similars realitzats en situacions amb manca de condicions sanitàries. No hi ha cap dubte que, amb la reforma anunciada, Gallardón busca convertir les dones, i particularment les embarassades, en subjectes passius sense capacitat de decisió o elecció.

Suprimir el termini de 14 setmanes en el qual l’avortament és lliure, impedir que les menors puguin avortar sense el consentiment patern, excloure les dones sense papers de la sanitat pública, eliminar els supòsits en els quals l’avortament està despenalitzat, són les reformes anunciades pel ministre els últims mesos. D’especial gravetat resulta la intenció d’il·legalitzar les interrupcions de l’embaràs per malformació fetal greu, que, en cas de ser aprovada, situaria l’Estat espanyol entre els més restrictius d’Europa i tornaria l’atenció a l’embaràs a l’era franquista.

A tot això s’hi ha de sumar el desmantellament de la sanitat pública que, a cop de retallades, està fent aquest govern, i que suposa que les dones mancades de recursos o amb situacions econòmiques difícils no puguin avortar. Totes aquestes mesures responen a una finalitat molt concreta, emmarcada dins l’ofensiva neoliberal i d’ascens del neoconservadorisme catòlic que estem patint: que les dones perdem l’autonomia que tants anys de lluita feminista ha costat i tornar-nos a l’esclavitud a l’interior de la casa i de la família. Si tant val la vida humana per al Partit Popular, que no anteposin els seus beneficis i els de la banca als del benestar de la població: que no retallen la sanitat amb el resultant augment de la mortalitat i el deteriorament de les condicions de vida. En definitiva, si volen protegir, com diuen, la vida, que deixin d’imposar-nos una vida plena d’opressió, explotació i repressió.

Des d’Esquerra Anticapitalista fem una crida a tota la societat a sortir al carrer i a recolzar totes les convocatòries que es facen per a defensar el nostre dret a decidir i exigir el dret a l’avortament lliure, gratuït, i a la sanitat pública.

EL MEU COS ÉS MEU I JO DECIDEIXO SOBRE ELL! AVORTAMENT LLIURE, GRATUÏT I A LA SANITAT PÚBLICA! NO CALLAREM!


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com