contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 9 de setembre de 2012 | Manuel
Trenquem el Règim! República Catalana. Stop retallades i plans d’ajustament!

Declaració de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista per l’11 de setembre

Aquesta declaració serà distribuïda per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista en forma d’octaveta a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana el proper dia 11 de setembre a la que Revolta Global-Esquerra Anticapitalista acudirà per a defensar els drets nacionals i socials del poble català


El Règim nascut a la Transició s’esgota. La crisi fa saltar tots els falsos consensos, totes les imposicions del passat. Ara més que mai cal lluitar per la llibertat nacional del poble català i per una sortida social a la crisi capitalista. Ambdues coses van intrínsecament lligades. No s’hi val a dir que es defensa la llibertat del poble català i retallar els serveis públics o subordinar els interessos col.lectius als d’empresaris privats amb projectes com el d’Eurovegas que s’ha perseguit fins a l’últim moment.

No hem de creure’ns la demagògia de CiU que atribueix les retallades al dèficit fiscal i utilitza el pacte fiscal com una cortina de fum mentre que en paral·lel elimina l’impost de successions. CiU i el PP comparteixen les mateixes polítiques econòmiques al servei de la banca i l’1% més ric. Volen aprofitar la crisi per destruir les conquestes i els drets socials.

Defensem el dret del poble català a l’autodeterminació, és a dir, a decidir si vol ser independent o vol vincular-se des de la sobirania amb altres pobles. Volem una República catalana que pugui triar la relació que vol tenir amb la resta de pobles d’Europa.

La lluita contra la crisi i les polítiques d’ajust s’ha d’intensificar. És necessari un procés de mobilització sostinguda des d’ara, començant per les protestes previstes a l’ensenyament en aquest inici de curs. Volem una escola pública i de qualitat amb condicions de treball dignes! Cap acomiadament!

Necessitem una Vaga General contra les retallades, que no sigui flor d’un dia sinó que vagi més enllà. Tots els pobles de l’Europa mediterrània estan sent subjugats per les polítiques d’ajust. Per quan una Vaga General coordinada dels i les treballadores del sud d’Europa?

No hem de tenir il.lusions sobre la Unió Europea. L’Europa del Capital no portarà la llibertat al poble de Catalunya. La troica no dóna llibertat als pobles, els hi pren, imposant plans d’ajust estructural i retallades per fer-nos pagar a tots i a totes una crisi que no és nostra.

La crisi és internacional i la resposta també ho ha de ser. La solidaritat entre els pobles és l’arma més poderosa per a derrocar la maquinària de l’austeritat.

Ensorrar el règim centralista, monàrquic i espanyolista nascut a la Transició i oposar-se a la crisi capitalista han de ser dos combats que han de marxar plegats en una tardor on la mobilització contra el poder financer ha de ser més intensa que mai.

República catalana sí!

Retallades No!

No pagarem el seu deute!

8 de setembre de 2012

+ Info:

Manifestació per l’INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA (11 de setembre 2012)


A la mateixa secció:


Davant l’anunci de data i pregunta del referèndum


Marroc: solidaritat amb la mobilització popular del Rif


Solidaritat amb la vaga de fam dels i les palestines a les presons israelianes.


Macron president, l’ofensiva capitalista s’intensificarà. Construïm la resistència! Declaració de Philippe Poutou.


Manifest / Convocatòria Primera assemblea per un agrupament per a l’Assemblea Ciutadana de Podem País Valencià, Alcoi, 26 de febrer de 2017


Davant l’agressió masclista de l’empresari Manuel Muñoz a Teresa Rodríguez. Si toquen a una, ens toquen a totes!


La nostra solidaritat amb Teresa Rodríguez, el nostre odi de classe i feminista als agressors. Teresa denúncia agressió masclista per part d’un empresari


Catalunya: Per un partit-moviment contra l’austeritat


Feminisme per a viure millor, per a una vida lliure de violències masclistes


Els estudiants contra les revàlides, la LOMCE i un sistema elitista

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com