contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 12 de juliol de 2012 | administrador
Presentació del llibre "Planeta Indignat" a Castelló


Esther Vivas va presentar el dimecres 11 a la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la UJI de Castelló el llibre del que es coautora, "Planeta Indignat" en una acte organitzat pel sindicat d’estudiants Acontracorrent i per Esquerra Anticapitalista.

En la seua intervenció Esther va reflexionar sobre les causes del sorgiment del moviement del 15M, considerant el marc general de crisi i la influència del processos anteriors de la "Primavera Àrab". També ho va fer sobre les "victòries" del moviment, explicant que si bé era cert que, en termes pràctics i concrets, aquestes havien estat poques, no era així des del punt de vista simbólic, ja que el moviment indignat havia influit molt en el trencament del discurs hegemònic, l’augment general de la consciència política i la pujada del llistó de les protestes i demandes populars.

JPEG - 76.4 kB

Sobre les perspectives i reptes actuals del moviement, cità com a les més importants la necessitat de ser conscients que els processos de canvi requereixen d’un esforç sostingut a mig i llarg termini; el fer front a la repressió i la criminalització que es faran encara més fortes en un estat que es transforma progressivament en antidemocràtic; el portar la indignació als centres de treballs, trencant la passivitat i la por; i, finalment, saber abordar els diferents vessants de la crisis, cosa que implica dotar-se d’una perspectiva ecològica i d’una perspectiva feminista.

L’autora destacà la importància actual de les lluites de Grècia, assenyalant que del seu desenvolupament dependrà en bona mesura el futur d’Europa, ja que aquest país s’ha convertit en una mena de gran laboratori polític pel que fa a l’aplicació de polítiques de retallades i de restricció de llibrtats. També insistí en la importancia dels processos d’autoorganització ciutadana i d’organització política i sindical per a fer front als atacs que pateixen ara la classe treballadora i la ciutadania.


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com