contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 18 de juliol de 2012 |
Acte de presentació a València del 29è Campament Internacional de Joves Revolucionàries


El dimarts 24 de juliol tindrà lloc a Valencià- a les 19:30h a Arte&Facto, C/ Peu de la Creu, 8, al costat del Mercat Central - la presentació dels 29è Campament Internacional de Joves Revolucionàries que enguany tenen lloc a Besalú (Girona).


JPEG - 94.1 kB


PowerPoint - 3.7 MB
presentació ppt campaments

Descarrega Tríptic - Descarrega Programa Complet

Els campaments internacionals de joves revolucionaris/es són un espai de formació i debat, organitzat pels joves de la IV ª internacional de tot el món.

Cada edició és diferent, però el seu esperit és similar: oferir un espai de trobada i convivència per tots aquells i aquelles que vulguin construir un món lliure d’opressions.

Un sistema de traducció permet intercanviar experiències entre els diferents països allà presents. Debats, comissions, fòrums, formacions i festes tenen lloc cada dia.

Objectiu: canviar el món

Els plans del capital per fer pagar la crisi al 99%, als i les treballadores, no es donen de forma aïllada, els problemes socials i polítics ens afecten a nivell global. Si el capitalisme s’organitza a nivell internacional, nosaltres també.

Ens sentim part de la mateixa lluita que els i les treballadores gregues, que els i les estudiants que lluiten contra la pujada de taxes a Itàlia, França, Xile, Regne Unit o Alemanya, que les dones que reivindiquen el seu dret a no ser considerades inferiors arreu del món i, especialment, amb aquelles que exigeixen el seu paper en les revoltes àrabs, dels i les activistes que defensen el patrimoni natural de tothom, amb qui gaudeix de la seva sexualitat lliurement enfrontant-se als convencionalismes socials i al pes de l’Església. Compartim la lluita de qui no es resigna, de qui no té por.

El Campament és un espai per compartir les nostres lluites i reflexionar sobre les estratègies per construir resistències, on omplir-se d’il·lusió per seguir lluitant, per construir entre tots i totes aquestes resistències subterrànies, cavant amb esforç i paciència les galeries que facin trontollar el sistema, i preparant-nos per a aquestes irrupcions inesperades, com les revoltes que l’últim any hem vist estendre’s per tot el món, i que demostren que la història i la lluita de classes és viva.

Programa

La crisi i el deute seran el tema central del campament, per dotar-nos d’eines per combatre contra les retallades, les privatitzacions, la reforma laboral, etc. que suposen retrocedir en les conquestes socials aconseguides després d’anys de lluita del moviment obrer i altres moviments socials.

El programa està dividit en diferents eixos temàtics, de manera que cada dia està dedicat a una gran qüestió:

- Crisi del deute

- Joventut i precarietat

- Dona i crisi

- LGTB i antiracisme

- Ecosocialisme

- Estratègies per canviar el món

Cada dia es realitzen diferents activitats al voltant d’aquests grans temes: els fòrums, els tallers i les sessions de formació.

- Els fòrums són plenaris generals on intervenen diferents ponents de diversos països i moments de trobada de tots els i les participants del campament.

- Els tallers són activitats més petites, realitzades de forma simultània, on es tracten i es discuteixen temes diferents de forma més aprofundida, i permeten el debat i l’intercanvi d’opinions entre els i les participants.

- Les sessions de formació són sessions introductòries destinades a aquelles persones que vulguin començar a formar-se en els temes tractats en cadascuna de les sessions.

Activitats lúdiques, alternatives i desmercantilizades

Els campaments també tenen activitats lúdiques, festives i de lleure alternatiu i desmercantilitzat. Cada nit hi ha una festa, amb un contingut, tema i estil diferent, incloent-hi una festa de dones i una festa LGTB.

També hi ha moments d’oci amb possibilitat de realitzar excursions pels voltants del camp, i activitats culturals, com passis de vídeos i pel·lícules.

Espais temàtics

Als campaments també hi ha un espai específic de dones i un espai LGTB amb activitats i debats propis, oberts a tots els i les participants del campament. A més hi haurà espais de coordinació internacional per activistes de diversos moviments socials: moviment estudiantil, joventut i precarietat, antifeixisme, deute, ecologisme ...

Autogestió i Sostenibilitat

El funcionament del campament és completament autogestionat pels participants. L’objectiu és intentar funcionar com voldríem que funcionés una societat alternativa a l’actual i anar construint experiències de convivència i organització alternatives. Les diferents activitats (neteja, seguretat, torn de bar ...) es realitzen de forma rotativa per equips de voluntaris/es. Cada dia es realitzen trobades entre les diferents delegacions de cada país que participa, i reunions de coordinació general del campament, per fer un seguiment de les activitats diàries. Ens organitzem amb criteris sostenibles, per no fer malbé el medi ambient. El menjar del campament inclou menús vegetarians i no vegetarians.

Informació i inscripció

Dates: del 30 de juliol al 5 d’agost.

Lloc: Les instal·lacions es troben a uns minuts de Besalú, a Girona. El càmping està completament equipat amb totes les comoditats i compta amb nombroses zones d’ombra.

Preu: 145 eur. (Inclou un espai d’acampada i tots els àpats) + transport (contractarem autobusos des de diferents punts de la península). Preu per dia: 25 euros (per aquelles persones que només puguin assistir alguns dies)

Menú: omnívor, vegetarià o vegà (inclòs en el preu)

Allotjament: porteu tenda, sac, màrfega.

Per a més informació sobre el programa, la inscripció o qualsevol dubte pots posar-te en contacte amb nosaltres: anticapitalistes@anticapitalistes.net

Descarrega Tríptic - Descarrega Programa Complet


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com