contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 18 de juny de 2012 |
De tant en tant... cau un meteorit


Els dinosauris, o siga el clado dels vertebrats sauròpsids que van dominar els ecosistemes terrestres del Mesozoic durant uns 160 milions d’anys (xucleu-vos aquesta! Per a què la Vikipedia si no...?), van patir una extinció massiva sobre la causa de la qual s’han formulat hipòtesi variades, encara que la més normalment admesa avui dia siga la de l’impacte d’un meteorit de grans dimensions en la zona de la península de Yucatán i el mar Carib.

Sembla que els propagandistes de Syriza alguna cosa saben de paleontologia i així van aprofitar l’hecatombe dels grans saures en un dels seus cartells electorals. En ell, l’organització política d’esquerres queia, com gran bola de foc, sobre una Terra poblada per sauròpsids- assimilats als actuals governants grecs i se suposa que també a la Troica -per a provocar la seua immediata extinció. "Fem que aquest dia [el diumenge passat 17 de juliol] siga el de l’extinció dels dinosauris", resava el lema.

Però el meteorit no va arribar a impactar, encara que passara fregant l’atmosfera, perdent-se novament en l’espai i deixant als dinosauris, això sí, molt espantats però vius i cuejant. Ja haurà resultat obvi, pel to d’aquest article, que no pretenc analitzar els resultats de les eleccions gregues. Altres ho faran acuradament i amb major coneixement de causa.

Sí vull, no obstant això, filosofar a la lleugera un poc, aprofitant el símil o metàfora del meteorit. Els dinosauris senyorejaren la Terra durant 160 milions d’anys i, per descomptat, la seua situació de "domini" sobre els ecosistemes semblava bastant sòlida. Bromegem... per ventura un observador i analista no podria haver realitzat un comentari semblant al següent?: "Els dinosauris dominen la Terra per complet, qualsevol intent dels mamífers per imposar-se a ells està destinat al fracàs" o potser també, amb un poc més d’intenció propagandística, "En la Terra es produiria el caos si faltaren els dinosauris, la vida en el planeta és impensable sense ells".

La magnitud dels períodes temporals en els quals es mou la nostra menuda Història és de riure en comparança a la de les grans eres geològiques i biològiques. I, no obstant això, sembla que una certa "vocació còsmica" impresa en els nostres gens ens duu a pretendre atribuir qualitats eternes al temporalment molt limitat. Els ideòlegs més agosarats- i ben pagats, segurament -van arribar no fa molt a pronosticar fins i tot el "final de la Història" amb absoluta desimboltura...

Però no, la Història no es deté i, encara que té els seus lapses de calma absoluta, és evident que "De tant en tant... cau un meteorit". El de Grècia i el d’Europa encara no ha arribat, pel que es veu, però el cosmos camina molt regirat i asteroides de bona grandària van per ahí donant voltes al seu aire. Tant és així que he decidit que la frase de l’inici del paràgraf era un bon títol per al meu blog.


Font:
"De tant en tant... cau un meteorit" (Blog de Miquel García)


A la mateixa secció:


El “momento populista”: Chantal Mouffe: la “postdemocracia” y la izquierda


Present i bagatge de la lluita no-violenta


El Kurdistán libertario nos atañe


Entrevista con Eric Toussaint: Para mantener una línea de cambios profundos, es fundamental la autoorganización de la población y la presión popular sobre los gobiernos


Mélenchon, Francia Insumisa, populismo


Catalunya: ¿De comunes a eurocomunes?


1917-2017. Repensar la revolución


Euskal Herría: Asamblea de EH Bildu, las formaciones se comprometen a "pasar de ser una coalición a un sujeto político"


Per una perspectiva radical a Europa. Pròleg del llibre ’Sobiranies: una proposta contra el capitalisme’ (Espai Fàbrica, 2017)


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com