contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dilluns 18 de juny de 2012 | administrador
De tant en tant... cau un meteorit


Els dinosauris, o siga el clado dels vertebrats sauròpsids que van dominar els ecosistemes terrestres del Mesozoic durant uns 160 milions d’anys (xucleu-vos aquesta! Per a què la Vikipedia si no...?), van patir una extinció massiva sobre la causa de la qual s’han formulat hipòtesi variades, encara que la més normalment admesa avui dia siga la de l’impacte d’un meteorit de grans dimensions en la zona de la península de Yucatán i el mar Carib.

Sembla que els propagandistes de Syriza alguna cosa saben de paleontologia i així van aprofitar l’hecatombe dels grans saures en un dels seus cartells electorals. En ell, l’organització política d’esquerres queia, com gran bola de foc, sobre una Terra poblada per sauròpsids- assimilats als actuals governants grecs i se suposa que també a la Troica -per a provocar la seua immediata extinció. "Fem que aquest dia [el diumenge passat 17 de juliol] siga el de l’extinció dels dinosauris", resava el lema.

Però el meteorit no va arribar a impactar, encara que passara fregant l’atmosfera, perdent-se novament en l’espai i deixant als dinosauris, això sí, molt espantats però vius i cuejant. Ja haurà resultat obvi, pel to d’aquest article, que no pretenc analitzar els resultats de les eleccions gregues. Altres ho faran acuradament i amb major coneixement de causa.

Sí vull, no obstant això, filosofar a la lleugera un poc, aprofitant el símil o metàfora del meteorit. Els dinosauris senyorejaren la Terra durant 160 milions d’anys i, per descomptat, la seua situació de "domini" sobre els ecosistemes semblava bastant sòlida. Bromegem... per ventura un observador i analista no podria haver realitzat un comentari semblant al següent?: "Els dinosauris dominen la Terra per complet, qualsevol intent dels mamífers per imposar-se a ells està destinat al fracàs" o potser també, amb un poc més d’intenció propagandística, "En la Terra es produiria el caos si faltaren els dinosauris, la vida en el planeta és impensable sense ells".

La magnitud dels períodes temporals en els quals es mou la nostra menuda Història és de riure en comparança a la de les grans eres geològiques i biològiques. I, no obstant això, sembla que una certa "vocació còsmica" impresa en els nostres gens ens duu a pretendre atribuir qualitats eternes al temporalment molt limitat. Els ideòlegs més agosarats- i ben pagats, segurament -van arribar no fa molt a pronosticar fins i tot el "final de la Història" amb absoluta desimboltura...

Però no, la Història no es deté i, encara que té els seus lapses de calma absoluta, és evident que "De tant en tant... cau un meteorit". El de Grècia i el d’Europa encara no ha arribat, pel que es veu, però el cosmos camina molt regirat i asteroides de bona grandària van per ahí donant voltes al seu aire. Tant és així que he decidit que la frase de l’inici del paràgraf era un bon títol per al meu blog.


Font:
"De tant en tant... cau un meteorit" (Blog de Miquel García)


A la mateixa secció:


Francia: ¿Ponemos el grito en el cielo sobre Poutou en nombre del voto útil?


El capitalismo es poder, no economía (Abdullah Öcalan)


Elecciones Francia, Poutou: “Votar por el NPA para dar confianza al conjunto de los explotados”


Anticapitalismo y nueva izquierda


Francia: La intervención del anticapitalista Poutou (NPA) provocó un giro en el debate presidencial


Italia: Crisis y escisión del Partido Democrático (PD), orígenes y consecuencias…


[VÍDEO] Conversa entre Gala Pin (BComú) i Gabriela Serra (CUP)


França: Si no som nosaltres, qui?


Francia: Encuentro con Philippe Poutou, candidato presidencial del NPA


Podem davant de si mateix

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com