contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 14 de juny de 2012 |
Centenars de persones es manifesten a Torrent contra les retallades i per una educació pública de qualitat.


Més de mil persones han recorregut aquesta vesprada els carrers de Torrent reclamant una educació pública de qualitat i rebutjant les constants retallades que s’estan produint en l’educació. Procedents de tots els centres educatius públics de la ciutat, els manifestants s’han concentrat davant de l’Ajuntament per a desprès recórrer l’Avinguda i el carrer del Pare Méndez, fins arribar a l’Institut Tirant lo Blanc, on s’ha organitzat un recital amb el cantautor torrentí pau Alabajos.

Convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, les associacions de mares i pares d’alumnes i les assemblees del professorat, els participants a la marxa han expressat el seu rebuig a les brutals retallades que s’estan produint en Educació, les quals suposen la pitjor agressió que s’ha realitzat mai a l’Escola Pública.

En el manifest distribuït, es rebutja el desmesurat augment d’alumnes per aula, la reducció de plantilles de professorat, els retalls en beques i ajudes a l’estudi i la pujada de taxes universitàries, el deteriorament de les instal·lacions escolars, els barracons i la cessió de sòl públic per a col·legis privats.

Al llarg de la marxa s’han escoltat veus contra els atacs a les condicions laborals del professorat i contra la reducció de grups en tots els nivells educatius.

La manifestació ha comptat amb la presència de diferents dirigents polítics i sindicals locals, a més d’una important representació de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública de L’Horta Sud i d’Escola Valenciana, encapçalada pel seu president, Vicent Moreno.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com