contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 19 de maig de 2012 |
Vaga Educació: Ara cal fer un esforç per a que el 22M siga un èxit i preparar-se per a una lluita a llarg termini

Miquel Garcia

La Vaga al sector de l’Educació del País Valencià s’ha desenvolupat ja al llarg de dos dies- 16 i 17 de maig -amb un seguiment digne, donades les circumstàncies, i amb manifestacions d’una certa importància. Les perspectives per al dia 22, dia de la Vaga estatal, són prou bones i, molt segurament, serà la jornada més massiva de les que s’han produit fins ara. Cal fer un esforç el més extens i ample possible per a la convocatòria del 22, on el País Valencià confluïrà amb altres territoris de l’Estat en la lluita en defensa de l’ensenyament públic.

Com les mobilitzacions a altres llocs de l’Estat també han demostrat, estem en un procés de lluita dur, en el qual les posicions dels governs són molt inflexibles respecte a canviar aspectes substancials de les seues polítiques. Aquesta inflexibilitat és fruit de la disciplinada subjecció dels diferents governs als dictats neoliberals de Brusel·les i dels poders financers i empresarials europeus i internacionals. Sabent quina és la situació, la resposta del moviment ha d’estar en consonància a la duresa mostrada per l’adversari i assumir una lluita llarga, en la qual s’han de dossificar els esforços, justament per a poder mantenir la presió a llarg termini. Tant perillós és, en referència a això, desgastar-se en un seguit d’accions impetuoses com entrar en relaxació i perdre la tensió necessària per al combat.

Després de cins mesos de lluita al sector de l’Administració Pública del País Valencià i de l’Educació ara el procés ha de continuar de manera ordenada, amb un calendari clar d’accions- posterior a les Vagues -per als mesos de juny i de setembre. En aquest procés serà sempre de vital importància l’avançar en l’organització de la classe treballadora de l’Administració Pública, tant a nivell sindical com als centres de treball.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com