contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 19 de maig de 2012 |
STEPV valora positivament les jornades de vaga del 16 i 17 de maig

El Sindicat fa una crida a la participació massiva en la jornada de vaga del 22 de maig

El Secretariat Nacional de l’STEPV s’ha reunit per valorar la vaga i les mobilitzacions del professorat valencià contra el decret 1/2012 (decret Vela), les retallades de la Conselleria d’Educació i el decret del Ministeri d’Educació.

La valoració de les dues primeres jornades de vaga ha estat positiva. Per a la direcció de l’STEPV el seguiment de la vaga ha estat important entre el professorat valencià, malgrat la gran pressió que ha exercit el piquet patronal i els seus col·laboradors directes i indirectes. En la primera jornada de vaga va participar un 35% i en la segona un 25%. En les manifestacions ho van fer el primer dia més de 30.000 persones i el segon dia unes 14.000.

També s’ha valorat la gran participació en les mobilitzacions que han tingut lloc des del 4 de gener, data en que el conseller d’Hisenda de la Generalitat Valenciana va anunciar el primer paquet de retallades. Unes mobilitzacions en les quals el sector docent ha estat capdavanter.

Per al sindicat, existeixen en aquest moment tres àmbits que estan retallant drets i condicions laborals del professorat valencià.

La primera és la que porta endavant la Conselleria d’Hisenda i Administració Públiques que ha suposat menys salaris i acomiadament de 8.5000 professors i preofessores interines.

La segona la que ha posat en marxa la Conselleria d’Educacio amb mesures que estan empitjorant les condicions laborals del professorat i de l’ensenyament públic. Unes mesures que s’estan aplicant des del mateix començament del curs escolar 2010-2011.

La tercera és l’aprovada pel Ministre Wert a través d’un Reial Decret que el passat 17 de maig va ser convalidat pel Congrés de Diputades i Diputats espanyol i que, per tant, ara està en mans de la Conselleria d’Educació la seua aplicació. Una aplicació que la pròpia consellera Català ha anunciat que portarà endavant. Aquest fet és significatiu ja que algunes comunitats autònomes s’han negat a fer-ho.

Conseqüentment amb açò, des del Secretariat Nacional del STEPV es considera que cal continuar la pressió davant de la Generalitat Valenciana, la resposanble de les actuals retallades i de l’aplicació de la normativa estatal.

La primera d’aquestes és la vaga del proper dimarts 22 de maig de 2012. Una jornada de vaga que es farà en nombrosos territoris de l’estat i que abastarà, al País Valencià, des de l’Educació Infantil fins la Universitat. Per tant, serà la tercera jornada de vaga del professorat valencià de l’ensenyament públic no universitari i la primera del personal de les universitats. En aquesta jornada de vaga n’hi hauran manifestacions a Alacant, València i Castelló a les 18 hores. El Secretariat Nacional de STEPV fa una crida a la participació massiva en la vaga i en les manifestacions convocades.

El dia anterior, el dilluns 21 de maig, la Consellera Català ha convocat una reunió als cinc sindicats del sector públic. Des de l’STEPV se li plantejarà la retirada del decret Vela que afecta a salaris i suposa acomidaments del professorat interí, la no aplicació de les mesures aprovades pel Govern Espanyol en matèria educativa i la paralització de totes les mesures encamidades a deteriorar l’ensenyament públic valencià. Aquest mateix dia està convocada una reunió del Comité de Vaga per posar en comú les valoracions del procés de vaga i de lluita i decidir sobre les mobilitzacions del professorat valencià.

STEPV considera, com s’ha posat de manifest en la totalitat de les assemblees fetes el passat 17 de maig, que cal continuar en la lluita per les condicions laborals i per l’ensenyament públic.

País Valencià, 18 de maig de 2012.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com