contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 16 de maig de 2012 |
Vaga Educació: Arranquen les mobilitzacions al País Valencià

Miquel Garcia

Avui s’ha desenvolupat el primer dia de Vaga del sector d’Educació en el País Valencià. Aquesta convocatòria ha tingut més problemes dels que es preveien inicialment i, fins a arribar a la jornada d’inici, s’ha hagut de passar per una veritable marató de reunions i d’assemblees. No obstant això el resultat ha estat positiu, encara que haurem d’esperar a la vaga estatal del dia 22 per a poder emetre judicis definitius.

S’ha pogut constatar que l’anunci sindical de 6 dies de Vaga va desorientar bastant a les i els docents i, encara que va haver una rectificació assenyalant que la convocatòria era inicialment només per als dies 16 i 17, amb reconsideració posterior de com continuar la mobilització, la veritat és que no es va aconseguir explicar de manera eficient el mecanisme de la Vaga.

Malgrat tot la Vaga ha tingut un seguiment del 35%- major en les comarques del sud del País Valencià, menor en les del centre i nord -i la manifestació de València ha contat amb la presència de més de 20.000 persones. Ha estat una manifestació amb molt color, sorollosa i participativa.

Tenint en compte que la convocatòria de la Vaga estatal del 22 de maig sembla haver calat amb amplitud entre la gent treballadora d’educació del País Valencià, ara els esforços se centren a propiciar un seguiment massiu d’aquesta jornada. Seran les assemblees que es reunisquen demà a la tarda, dijous 17, les que marcaran la línia definitiva a seguir, que els sindicats confirmaran el divendres 18.

La convocatòria de Vaga estatal del 22 de maig, el procés de gestació de la qual ha estat també molt difícil i laboriós, està tanmateix això difonent-se amb èxit. Aquesta data pot ser molt important, tant pel seu significat d’unificació de lluites fins a ara disperses, com pel fet de poder ajudar a dinamitzar algunes d’elles que es trobaven en punt mort. Aconseguida la coordinació de les mobilitzacions en aquesta data, l’objectiu hauria de ser el mantenir-la de cara al futur. La lluita va a ser dura i llarga i cal evitar qualsevol dispersió d’esforços.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com