contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
diumenge 29 d’abril de 2012 |
Cròniques i fotos de les manifestacions del 28 i del 29 d’abril a València


La primera de les tres manifestacions que en només quatre dies havien de recórrer València tingué lloc el dissabte 28 d’abril sota el lema “O en recobrem en la nostre unitat o serem destruïts com a poble” . Els continguts de la manifestació d’enguany s’ha centrat en dos grans eixos: d’una banda “l’afirmació de la identitat dels valencians i de la llengua i cultura pròpies, en el marc de la celebració enguany de l’”Any Fuster”, denunciant-se també “el manteniment de la censura de TV3, el projecte el Decret de Plurilingüisme, el desmantellament dels Serveis Municipals de Normalització Lingüística o la greu situació que pateix Canal 9”. D’altra s’ha reivindicat també “un model de societat de benestar i els drets socials” . En aquest sentit s’ha destacat per parts de les organitzacions d’estudiants que han gaudit de particular protagonisme en la convocatòria “la repressió patida per les mobilitzacions dels joves -exemplificada pels alumnes de l’IES Lluís Vives-, la mercantilització de l’educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament."

La manifestació fou digna però no excessivament nombrosa (entre 5 i 10 mil, segons la redacció d’aquesta web), sobretot si la comparem amb les massives demostracions al carrer dels mesos passats de febrer i març. Les circumstàncies meteorològiques de pluja, la coincidència en el temps del posterior espectacle musical amb altres de prestigi entre la gent jove i algun que altre problema logístic, juntament amb la convocatòria en pocs dies d’altres manifestacions, tampoc afavoriren l’assistència. Pot ser també ha influït el relatiu “cansament” col·lectiu després de les passades accions o fins i tot la imminència- al llarg del mes de maig -d’altres que es preveuen importants.

- Milers de manifestants desafien la pluja en la marxa del Vint-i-cinc d’Abril a València (Vilaweb)

JPEG - 92.7 kB


JPEG - 108.3 kB


JPEG - 119.1 kB


JPEG - 99.2 kB


JPEG - 110 kB


JPEG - 111.3 kB


JPEG - 103.8 kB


JPEG - 121.5 kB


JPEG - 104.9 kB
La “Plataforma en defensa de l’estat del benestar i els serveis públics al País Valencià” ha estat protagonista de la segona convocatòria d’aquests últims dies d’abril a València. “Amb l’educació, la sanitat i els serveis socials no es juga” deia la pancarta que obria la manifestació, que ha comptat amb la presència de nombroses plataformes en defensa dels serveis públics o afectades per les retallades i de les forces sindicals valencianes. Entre 10 i 15 mil persones hauran assistit a la convocatòria- segons criteri de la redacció d’aquesta web - i 40.000 segons els convocants.

Aquesta convocatòria, realitzada a tot l’estat, tenia com objectiu continuar les protestes contra les polítiques de retallades, després de la Vaga General del 29M. S’ha de dir que, encara l’acció era coneguda des de feia temps, no sembla que, al menys al País Valencià, el treball previ haja estat molt intens. Segons el nostre parer, el fet que, posteriorment a la Vaga General del 29M, no haja existit per part de les forces sindicals majoritàries un disseny clar de com continuar les mobilitzacions pot haver influït prou en els resultats d’aquest 29 d’abril.

Tanmateix, durant el mes de maig, si hi ha un “calendari” clar i molt dens: 10 de maig, jornada estatal de lluita a l’educació; 12 de maig, Jornada d’Acció Global; 6 dies de Vaga a l’Ensenyament Públic del País Valencià, començant el dia 16 i una Vaga Estatal d’Educació a finals de mes. Esperem que tot això es puga convertir en un vertader “maig calent” que reinicie de manera ferma les protestes i accions contra les polítiques de retallades.

JPEG - 101.6 kB


JPEG - 122.7 kB


JPEG - 118.2 kB


JPEG - 118.7 kB


JPEG - 121.8 kBA la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com