contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 8 de març de 2012 | Manuel
L’assemblea comarcal de la plataforma per l’ensenyament públic d’Elx ha exigit que els representants sindicals a València no signen cap proposta del govern valència sense que les assemblees comarcals voten primer si es signa o no.


Aquesta vesprada, 6 de març, s’ha fet l’assemblea comarcal de la Plataforma per l’Ensenyament Públic a Elx. Hi han estat representants de la FAMPA (mares i pares), representant d’estudiants (SEI) i profes de la major part dels centres educatius d’Elx, Crevillent i Santa Pola.

S’hi ha valorat molt positivament les mobilitzacions que hem dut a terme en gener i febrer.

No ha estat molt nombrosa però sí exigent en la qüestió que els representants sindicals a València no signen cap proposta del govern valència sense que les assemblees voten primer si es signa o no. El representant sindical de l’STEPV ens ha assegurat que qualsevol proposta serà portada a l’assemblea per a debatre-la. Ni el representant de la UGT ni la representant de CCOO s’hi han pronunciat.

El SEI ha comentat que "sí" convoquen vaga pel 29 de març i han demanat als sindicats ccoo i ugt que també la convoquen.

Ens han informat que els sindicats i l’administració han fet un grup de treball per a veure d’on retallen sense tocar-nos el sou. I s’han donat de termini fins el 14 de març per arribar a algun acord. Però resta clar que el decret no el retiren (el control de dèficit és irrenunciable, diu el conseller d’hisenda - i el control del dèficit significa la contribució del País Valencià al pagament del deute privat i de la corrupció local). En realitat el que cal és una moratoria i una auditoria del deute, per veure que és el que hauríem de pagar i el que no, i els motius.

També hem manifestat la decepció que ens hem portat en veure el calendari de mobilitzacions per al mes de març i abril que han acordat els nostres representants sindicals a València. Es que els representants sindicals que estan a València volen desmobilitzar-nos? Per què no apareix la convocatòria de vaga? Als centres on han tractat la proposta de fer vaga, la majoria entre un 60 i un 70 per cent s’han posicionat de fer vaga indefinida. Resta per veure quin tipus de vaga decidiríem fer. En l’assemblea s’ha parlat de vaga de dos dies a la setmana, de vaga per sectors (un dia educació, altre sanitat, altre justícia...). Hem quedat en que per a la propera assemblea els representants sindicals portarien una proposta més concreta sobre quin tipus de vaga.

Des de diferents centres demanen una manifestació de País a València. També han comentat de fer un míting a la plaça de bous de valència i omplir-la de gent.

S’ha informat de la manifestació del diumenge 11 contra la reforma laboral a Alacant (a les 12:00 des de les escales del Jorge Juan).

Ja hi ha 11 centres que han decidit no demanar llibres de text pel curs següent. Alguns proposen fer un banc de llibres i compartir-los. A l’IES Nit de l’Albà, l’associació d’estudiants gestiona el llibre solidari (intercanvi de llibres de text).

Hem acordat fer una manifestació a Elx des de l’Ajuntament a l’edifici de l’antic jutjat que ha estat cedit pel consell i per l’ajuntament al CEU San Pablopusdei. Serà el dijous 15 de març.

Al final de l’Assemblea s’ha fet una votació en què s’ha manifestat la nostra oposició a la reforma laboral. I hem dit de portar pancartes contra les retallades en educació a la manifestació del diumenge.

Des d’Esquerra Anticapitalista entenem que aquest és el camí, el rebuig de les retallades i de la reforma laboral, contra les privatitzacions, que els capitalistes paguen la seua crisi, que les necessitats de la gent siguen per damunt de les necessitats del sistema financer, i que per a conseguir això cal una moratòria del pagament del deute i la unitat entre afectats/des, treballadors/es i sindicats.

Cal fer tot el possible per a organitzar per baix els centres de treball, impulsant assemblees de gent treballadora i la coordinació d’aquestes en assemblees locals i comarcals. Les experiències que s’estan començant a fer d’assemblees locals en defensa dels serveis públics són molt positives i poden permetre una major participació ciutadana i la inclusió més fàcil del moviment 15-M a les lluites. Aquesta organització per baix i coordinació local i comarcal és imprescindible per a donar força a les lluites i poder fer front als intents de desmobilització que poden venir d’alguns sindicats.

Cal que la capacitat de decisió sigue a les assemblees i la coordinació entre sectors. Cal la participació amb capacitat de decissió del conjunt dels/les afiliades i la democràcia dins de la vida sindical.

Endavant amb els tancaments, concentracions, mobilitzacions i amb totes aquelles accions que signifiquen un avanç en l’autoorganització de la gent i en la preparació unitària i des de baix, dins d’una dinàmica de mobilització sostinguda, d’una vaga general.

+ Info:

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic se manifiesta en varias localidades de l’Horta Sud contra los recortes

Davant les retallades i la reforma laboral: Lluitar seguit i organitzar-se!! Declaració d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea


Per què els bancs i caixes tenen tant interès en l’educació?


STEPV demana a la Conselleria que no aplique les revàlides


Un Decret de Plurilingüisme que no elimina l’exempció al valencià


Así montó Esperanza Aguirre su guerra sucia contra la Marea Verde

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com