contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 8 de març de 2012 |
L’assemblea comarcal de la plataforma per l’ensenyament públic d’Elx ha exigit que els representants sindicals a València no signen cap proposta del govern valència sense que les assemblees comarcals voten primer si es signa o no.


Aquesta vesprada, 6 de març, s’ha fet l’assemblea comarcal de la Plataforma per l’Ensenyament Públic a Elx. Hi han estat representants de la FAMPA (mares i pares), representant d’estudiants (SEI) i profes de la major part dels centres educatius d’Elx, Crevillent i Santa Pola.

S’hi ha valorat molt positivament les mobilitzacions que hem dut a terme en gener i febrer.

No ha estat molt nombrosa però sí exigent en la qüestió que els representants sindicals a València no signen cap proposta del govern valència sense que les assemblees voten primer si es signa o no. El representant sindical de l’STEPV ens ha assegurat que qualsevol proposta serà portada a l’assemblea per a debatre-la. Ni el representant de la UGT ni la representant de CCOO s’hi han pronunciat.

El SEI ha comentat que "sí" convoquen vaga pel 29 de març i han demanat als sindicats ccoo i ugt que també la convoquen.

Ens han informat que els sindicats i l’administració han fet un grup de treball per a veure d’on retallen sense tocar-nos el sou. I s’han donat de termini fins el 14 de març per arribar a algun acord. Però resta clar que el decret no el retiren (el control de dèficit és irrenunciable, diu el conseller d’hisenda - i el control del dèficit significa la contribució del País Valencià al pagament del deute privat i de la corrupció local). En realitat el que cal és una moratoria i una auditoria del deute, per veure que és el que hauríem de pagar i el que no, i els motius.

També hem manifestat la decepció que ens hem portat en veure el calendari de mobilitzacions per al mes de març i abril que han acordat els nostres representants sindicals a València. Es que els representants sindicals que estan a València volen desmobilitzar-nos? Per què no apareix la convocatòria de vaga? Als centres on han tractat la proposta de fer vaga, la majoria entre un 60 i un 70 per cent s’han posicionat de fer vaga indefinida. Resta per veure quin tipus de vaga decidiríem fer. En l’assemblea s’ha parlat de vaga de dos dies a la setmana, de vaga per sectors (un dia educació, altre sanitat, altre justícia...). Hem quedat en que per a la propera assemblea els representants sindicals portarien una proposta més concreta sobre quin tipus de vaga.

Des de diferents centres demanen una manifestació de País a València. També han comentat de fer un míting a la plaça de bous de valència i omplir-la de gent.

S’ha informat de la manifestació del diumenge 11 contra la reforma laboral a Alacant (a les 12:00 des de les escales del Jorge Juan).

Ja hi ha 11 centres que han decidit no demanar llibres de text pel curs següent. Alguns proposen fer un banc de llibres i compartir-los. A l’IES Nit de l’Albà, l’associació d’estudiants gestiona el llibre solidari (intercanvi de llibres de text).

Hem acordat fer una manifestació a Elx des de l’Ajuntament a l’edifici de l’antic jutjat que ha estat cedit pel consell i per l’ajuntament al CEU San Pablopusdei. Serà el dijous 15 de març.

Al final de l’Assemblea s’ha fet una votació en què s’ha manifestat la nostra oposició a la reforma laboral. I hem dit de portar pancartes contra les retallades en educació a la manifestació del diumenge.

Des d’Esquerra Anticapitalista entenem que aquest és el camí, el rebuig de les retallades i de la reforma laboral, contra les privatitzacions, que els capitalistes paguen la seua crisi, que les necessitats de la gent siguen per damunt de les necessitats del sistema financer, i que per a conseguir això cal una moratòria del pagament del deute i la unitat entre afectats/des, treballadors/es i sindicats.

Cal fer tot el possible per a organitzar per baix els centres de treball, impulsant assemblees de gent treballadora i la coordinació d’aquestes en assemblees locals i comarcals. Les experiències que s’estan començant a fer d’assemblees locals en defensa dels serveis públics són molt positives i poden permetre una major participació ciutadana i la inclusió més fàcil del moviment 15-M a les lluites. Aquesta organització per baix i coordinació local i comarcal és imprescindible per a donar força a les lluites i poder fer front als intents de desmobilització que poden venir d’alguns sindicats.

Cal que la capacitat de decisió sigue a les assemblees i la coordinació entre sectors. Cal la participació amb capacitat de decissió del conjunt dels/les afiliades i la democràcia dins de la vida sindical.

Endavant amb els tancaments, concentracions, mobilitzacions i amb totes aquelles accions que signifiquen un avanç en l’autoorganització de la gent i en la preparació unitària i des de baix, dins d’una dinàmica de mobilització sostinguda, d’una vaga general.

+ Info:

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic se manifiesta en varias localidades de l’Horta Sud contra los recortes

Davant les retallades i la reforma laboral: Lluitar seguit i organitzar-se!! Declaració d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com