contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 29 de febrer de 2012 |
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic se manifiesta en varias localidades de l’Horta Sud contra los recortes

hortanoticias.com

La ‘Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de l’Horta Sud’, que agrupa a las AMPAS de los colegios de la comarca de l’Horta Sud celebró una gran manifestación en Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar y Benetússer en contra de los recortes en la enseñanza y a favor de la enseñanza en valenciano.

Per a Miquel Garcia, portaveu de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic Horta Sud, “l’ensenyament públic i gratuït de qualitat és un dret democràtic de totes les persones que ara se’ns vol suprimir per a convertir l’ensenyament en un negoci privat més. És una mentida –que es difon de manera interessada- que l’ensenyament privat siga millor que el públic. Quan l’ensenyament públic està dotat dels mitjans necessaris i gaudeix del suport de les institucions públiques els seus resultats són excel•lents, com demostren casos com els de Japó o Finlàndia”.

Una de les concentracions ha tengut lloc a Catarroja, amb la participació de les AMPA del centres públics organitzats en la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic a Catarroja on estan integrats els representants de les AMPA i del professorat de tots els centres públics d’infantil, primària i secundària de Catarroja.

Els representants de la Plataforma catarrogina denuncien que “les retallades que últimament ve patint l’ensenyament públic i que afecten als recursos econòmics i materials, recursos personals, drets laborals i professionals del professorat i desviació de fons públics cap a la xarxa concertada en detriment de la pública en la nostra localitat”.

En Massanassa, Alfafar i Benetússer , la concentració en Benetússer s’ha iniciat enfront de l’Ajuntament per anar en desfilada fins a la localitat de Massanassa on s’han unit a la comunitat educativa d’Alfafar i d’aquesta localitat congregada en l’avinguda. Els participants de Massanassa han començat en la plaça de l’Ajuntament fins a l’avinguda i han desfilat amb música de tabal i dolçaina del IEs de Benetússer per l’avinguda i han tallat el trànsit durant 10 minuts.

En Albal la concentració s’ha iniciat a les 17.30 hores davant de l’Ajuntament on s’ha iniciat la marxa per l’avinguda de les Corts Valencianes fins arribar a l’avinguda Pare Carlos Ferris on s’ha tallat el trànsit del Camí Reial durant 10 minuts.

La Plataforma, según el comunicado, se marca como objetivo de estas manifestaciones “acabar con la política de recorte a la enseñanza pública y dotar de los medios materiales y humanos necesarios para que la enseñanza sea de calidad; oponerse a la privatización de la enseñanza pública y defender la enseñanza en valenciano y el mantenimiento de las líneas en valenciano”.


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com