contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimecres 29 de febrer de 2012 |
Assemblea de constitució a València de "Joves sense futur"


Manifest "Joves sense futur"

Nosaltres, la gent jove sense futur, ens dirigim a l’opinió pública per a mostrar el nostre desacord amb les polítiques de retallades socials de la Generalitat Valenciana i del Govern central, i la conseqüència més greu i amb major impacte en el futur que aquestes mesures representen: la joventut més preparada de la nostra història viurà pitjor que els seus pares.

L’agressió contra el col·lectiu juvenil en un escenari de crisi capitalista, amb una taxa d’atur juvenil del 40%, la més alta de la UE, es materialitza principalment en vàries mesures:

La Reforma laboral, que augmenta la temporalitat dels nostres contractes, la flexibilitat laboral i suposa la desaparició de la negociació col·lectiva, convertint-nos en gent treballadora precària per a tota la vida.

La Reforma del sistema de pensions, que retarda l’edat de jubilació i redueix la quantia de les nostres futures pensions i ens dificulta encara més trobar un treball digne. Tot això ens planteja un horitzó sense futur.

La repressió, intimidatòria i criminalitzadora, com ha quedat clar a les actuacions policials a València amb els estudiants de l’IES Lluís Vives i altres.

La mercantilització de l’Educació pública i la seua privatització progressiva, que aposten per la rendibilitat privada, i no per la formació i el coneixement. Un ensenyament no universitari degradat i sense recursos a totes les seues etapes, el qual es vol deixar només per a mal atendre els sectors socials més empobrits i marginats, desviant la resta cap a l’ensenyament privat. Una universitat d’elit per a una minoria i fàbrica de precaris per a una majoria, amb mesures que es concreten en una nova selectivitat que posa traves a l’accés a la universitat i en la degradació de la formació professional.

Som les i els joves a qui les elits econòmiques i les polítiques dels nostres governs ens volen convertir en la generació sense formació ni treball ni pensió digna. Aquells que, a més, no tindrem casa en la nostra vida, des que els especuladors van fer del dret a l’habitatge un negoci amb el qual enriquir-se; un model de creixement econòmic que ha fracassat i ha generat aquesta crisi. Hem pres consciència que les mesures d’eixida a la crisi econòmica s’han realitzat a través d’una constant socialització de les pèrdues.
Enfront de l’eixida de la crisi per la dreta, nosaltres, la generació precària, assenyalem als culpables i reivindiquem ser escoltats.

Volem recuperar la nostra capacitat per a ser actors d’un motor de canvi, combatent un país de precarietat, atur i privatització de la nostra educació. Som a més conscients que la mobilització i la lluita tenen sentit, però sobretot que són necessàries. Itàlia, França, Grècia o Islàndia ens ensenyen que la mobilització és indispensable. El món àrab ens demostra que la victòria és possible. Per això cridem a un cicle de mobilitzacions que recuperen la veu de la joventut en el carrer, i ho fem extensiu a la societat civil. Nosaltres no ens fiem, sabem que açò només ho solucionem sense els que van causar aquesta crisi. Instem a emprendre la mobilització col·lectiva, a reivindicar el nostre dret a dissentir, a reconstruir el nostre futur.

«Ens heu llevat massa, ara ho volem tot»

cartell en pdf || manifest en pdf


A la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

cartell en pdf
PDF - 38.6 kB , 0 x 0 pixels
 
manifest en pdf
PDF - 89.8 kB , 0 x 0 pixels
 
Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com