contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 20 de gener de 2012 |
15M: Comunicat contra les retallades del Consell Valencià en la despesa de l’Administració Pública

15M Pren la plaça Alacant

EN CASTELLANO aquí

El dia 10 de gener el Consell Valencià ha publicat un decret de retallades de la despesa en l’administració pública. Aquestes retallades suposen una disminució general de salaris que suposa una pèrdua d’entre el 15 i el 25% del poder adquisitiu, la disminució de la jornada dels interins o del seu període de contractació, amb la disminució salarial corresponent, o la pèrdua de la possibilitat d’aconseguir una jubilació en disminuir l’edat d’aquesta (en un moment en que la reforma de les pensions del govern central anterior, amb el consentiment de les direccions dels sindicats CCOO i UGT, va augmentar els anys que calen de cotització per a poder cobrar-la). Aquestes retallades tenen com a conseqüència un deteriorament encara major dels serveis públics, com la sanitat, l’ensenyament i els serveis socials, i afavoriran la política de privatitzacions.

Davant d’aquest atac a l’Administració Pública, el moviment 15M Pren la plaça Alacant vol comunicar el següent:

Primer, que la despesa pública de l’estat no és alta sinò que és inferior a la mitjana dela UE. Que no tenim més empleats públics que altres països desenvolupats sinò molts menys. Que una sanitat, un ensenyament i uns serveis socials d’una qualitat bàsica requereixen més funcionaris en serveis públics i no menys.

Segon, que la justificació d’aquestes retallades és el pagament d’un deute que en la seua major part és privat, originat, en bona part, en l’especulació de bancs i entitats financeres i del qual es fa responsable a l’estat. Només el 18% del deute total de l’estat espanyol és públic. En aquests sentit, el pagament del deute es converteix en il·legítim. Els agents econòmics han de ser responsables del que fan.

Tercer, que les retallades no caldrien si es prenguessen altres mesures alternatives. Per exemple, davant el problema del dèficit pressupostari s’haurien d’haver engegat mesures de reforma fiscal importants i de lluita contra el frau fiscal, que no s’han pres. La pujada de l’IRPF als rendiments del treball aprovada pel Govern Central el dia 30 de desembre afectarà, sobretot, a les classes mitjanes, que aportaran al voltant de dos terços del nou esforç de recaptació, i no als que més diners tenen i amaguen.

Quart, que la justificació del pagament d’un deute per a fer retallades és un argument més per a continuar amb la política de privatitzar serveis bàsics en benefici de grans bancs, institucions financeres i empreses. En aquests sentit, el pagament del deute es converteix en immoral.

El president de la generalitat, Alberto Fabra, ha dit que, en aquests darrers anys, les administracions, a l’igual que les families, “hemos vivido por encima de nuestras posibilidades y ahora lo estamos pagando” i que “todos estábamos subidos a lo alto de la ola intentando disfrutar del momento”. Són mentides. Menteix com quan deien que eren honrats quan en realitat eren uns corruptes.

Una societat no ha d’estar organitzada perquè uns pocs guanyen diners a costa del 99% restant.

Una societat pot estar organitzada per a cobrir les necessitats de la població.

No pot existir una societat motivada només pel benefici d’uns pocs, no pot existir una societat on la propietat estiga en mans cada vegada de menys gent.

No pot existir una societat on no importe el que passe amb la gent.

És un problema de sistema econòmic.

Per tot això, des del movimet 15M PLP Alacant

- ens oposem a aquestes retallades injustes, demanem la seua retirada i demanem la dimissió del conseller d’Hisenda José Manuel Vela

- diguem que la despesa pública ha de garantir uns serveis públics bàsics que ara, encara no en tenim, i que s’ha d’augmentar aquesta part de la despesa pública.

- cridem a una moratòria del pagament del deute i a una auditoria ciutadana del mateix que determine que s’ha de pagar i quins pagaments no són legítims.

- i fem una crida a mobilitzar-nos de forma unitària, a fer assemblees als centres de treball, a desobeir unes decisions injustes i, en aquest sentit, cridem a donar suport a les mobilitzacions convocades per als dies 21 i 26 de gener pels sindicats de l’administració pública.

Font: alicante.tomalaplaza.net

+ Info:

El topo. Mikel Munárriz. Levante, 13/1/2012

Por encima de las posibilidades ¿de quién? FRANCISCO PASTOR GUZMÁN - Castellón - El País, 17/01/2012


A la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com