contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dissabte 24 de desembre de 2011 | Manuel
El cost d’enviar des de la base militar de Bétera un avió de combat a Líbia equival a contractar 684 mestres

JOAN CANELA I BARRULL / BÉTERA | Directa 18/12/2011

Una quinzena d’activistes antimilitaristes van introduir-se al matí del 17 de desembre a les instal·lacions que l’OTAN té a Bétera (Camp del Túria) en una acció de desobediència civil no violenta. L’acció va començar a les onze del matí a Bétera, quan una trentena de persones s’hi van concentrar per a començar una cercavila pels carrers del poble acompanyada d’una orquestra.

La marxa es va dirigir cap a la base Jaime I, que es troba a les afores de la població vigilada de prop per un discret dispositiu de la Guàrdia Civil i la Policia Militar. Finalment, en un punt molt proper a l’entrada principal de les instal·lacions les activistes van colar-se per la tanca metàl·lica tot i l’oposició dels militars i van plantar mitja dotzena de tendes de campanya de color rosa, emulant les acampades que van omplir les places del país el març passat.

Després de sis hores d’acampada les activistes van decidir abandonar la base, fet que van aconseguir després de ser identificades per la Guàrdia Civil.

Amb aquesta acció es reclama cada any el tancament de la base i l’ús del seu espai per a cobrir necessitats socials. En aquesta edició, però, i en el context de la crisi i les retallades s’ha volgut posar l’accent en el fet que els pressupostos militars pràcticament no han patit reduccions i que, no sols es manté la caríssima intervenció militar a l’Afganistan –més de 1.500 milions d’euros anuals- sinó que fins i tot s’ha participat a noves aventures bèl·liques, com els bombardeigs a Líbia. Des de la base de Bétera s’ha col·laborat directament en el desenvolupament d’ambdós operatius.

En aquest sentit les manifestants portaven cartells explicant que el cost de mantenir un soldat a l’Afganistan es podrien contractar tres nous professionals sanitaris o que amb els diners d’enviar un avió de combat a Líbia es podrien contractar 684 professors.

Font: Directa, 18/12/2011


A la mateixa secció:


Siria: El aventurerismo militar de Trump y sus implicaciones


Màxima tensió militar: què pot anar malament aquest dissabte a Corea?


Estados Unidos lanza la “madre de todas las bombas” sobre Afganistán


La Campaña No al TTIP, CETA TiSA convoca movilizaciones para el próximo sábado 21 de enero en más de veinte ciudades


Cuando creías que los acuerdos comerciales no podrían empeorar más, aparece Wall Street


Frente a la dictadura de la UE: ¿habéis dicho... "revolución"?


La Unión Europea supera la primera barrera en la ratificación del CETA


Paraísos fiscales y "secreto comercial": La impunidad de la gran delincuencia financiera


Profesoras/es de derecho de 24 países europeos firman declaración jurídica sobre la protección de inversiones en el TTIP y el CETA


"No somos más que carne de cañón para el Estado, las corporaciones y los bancos". Entrevista a Vincent Emanuele, exmarine de EEUU y veterano de la guerra de Irak.

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com