contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 16 de desembre de 2011 |
Davant les convocatòries de manifestació a l’ensenyament el 21-G: Amb l’excusa de la crisi el PP augmenta les retallades i privatitza l’ensenyament públic

Comunicat d’Esquerra Anticapitalista

La política educativa del PP està directament encaminada a una privatització el més ampla possible de l’ensenyament, en el qual una part pública, amb molt escassos recursos, volen que quede reduïda a l’atenció dels sectors socials més desafavorits i marginats.

El PP s’aprofita dels bons fonaments que per a dur endavant una política d’aquest tipus va posar el PSOE durant els governs de Felipe González i que els de Zapatero han continuat mantenint, mitjançant la potenciació dels centres privats concertats. S’aprofita també de la crisi econòmica per a privar de mitjans materials i humans a l’ensenyament públic i per estendre la privatització el màxim possible.

Fins ara, la Comunitat de Madrid, governada per Esperanza Aguirre, ha estat la punta de llança en les iniciatives privatitzadores, entre les quals destaca per la seua agressivitat la cessió massiva de sol públic a empreses privades per a construir col·legis. Excusant-se en la falta de mitjans econòmics per part de l’Administració a causa de les “inevitables” retallades (una mentida més), la construcció de la nova xarxa de centres es deixa en mans de la iniciativa privada, forçant a les famílies i l’alumnat a un desplaçament cap als col·legis privats, els únics que es continuaran construint. Aquest model pervers es vol ara estendre al conjunt de les comunitats governades pel PP i ja ens ha arribat al País Valencià on als centres privats que es van a edificar se’ls dona l’eufemístic i burlesc nom de CIS (Centres d’Iniciativa Social). Així, tots aquells centres que fins ara estaven en barracons al País Valencià, pendents de la construcció del seu edifici definitiu, podrien passar a convertir-se en breu en centres privats, desplaçant-se l’alumnat corresponent cap a ells i perdent-se places de mestres i de professorat. I igual podria passar, molt probablement, amb centres de nova creació.

Enfront d’aquesta situació la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic va convoicar per al dimecres 21 de desembre concentracions davant els Ajuntaments de les ciutats de Castelló, Dénia, Gandia, Elx i València, en protesta contra el projecte de la Conselleria de construcció centres CIS. Ara el 21 de gener, s’han convocat manifestacions a València i Alacant contra les retallades i en defensa de l’ensenyament públic.

Aquestes convocatòries són importants i cal treballar per al seu èxit. Però tant la batalla contra les polítiques educatives privatitzadores i les retallades a l’ensenyament públic, com aquella que hem de lliurar contra les grans polítiques d’ajustament i de desmantellament general dels serveis públics, requereixen que el conjunt de la comunitat educativa- mares i pares, mestres i professorat, alumnat -s’organitze de manera permanent, centre a centre i localitat a localitat, coordinant a més la seua acció. Aquesta organització hauria d’aglutinar a tota la gent disposada a treballar i mobilitzar-se, amb independència d’adscripcions sindicals, partidàries o d’altre tipus. En aquesta direcció sembla que treballen les Plataformes en Defensa de l’Ensenyament Públic que ja funcionen a l’Horta Sud o l les Marines Alta i Baixa; són iniciatives que s’haurien d’estendre, si volem enfrontar-nos amb èxit a les agressions que patim. Seria molt important també poder enllaçar el treball d’aquestes Plataformes, siguen locals o comarcals, amb el que desenvolupen les Assemblees del 15-M, algunes de les quals han començat ja ha desenvolupar un treball de suport a les convocatòries en portes. Igualment no hem de perdre de vista que les retallades i privatitzacions a l’educació s’estan produint a tot l’estat, encara que siguen diferents Administracions les que les desenvolupen, per això, mirant al futur, cal orientar-se cap a una coordinació estatal de lluites, malgrat les seues dificultats. Esquerra Anticapitalista farà tot el que li siga possible per potenciar l’organització de la comunitat educativa, per a coordinar les lluites en curs i per a que les properes convocatòries siguen un èxit.

Esquerra Anticapitalista 15-12-11

+ Info:

21-G: 40.000 manifestants a Alacant i 70.000 a València contra les retallades a l’ensenyament.

La Plataforma convoca concentracions i una manifestació en defensa de l’ensenyament públic. Es convoquen accions en novembre contra la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres d’Iniciativa Social (CIS)

EL SÒL PÚBLIC PER A ESCOLES PÚBLIQUES. La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca concentracions el dimecres 21D davant els ajuntaments de València, Castelló, Gandia, Dènia i Elx


A la mateixa secció:


Comunicat d’Anticapitalistes de Catalunya davant les eleccions del 21D


Ante la situación en Catalunya


Defensem la República Catalana i obrim el Procés Constituent


Desobeïm el 155


Per un procés constituent popular a Catalunya


Crida de la IV Internacional per Catalunya. Donem suport a la lluita del poble català.


Va de democràcia: Activistes valencians promouen un manifest en defensa del referèndum català


Declaración de la IV Internacional sobre los acontecimientos en curso en Catalunya


Desobeïm el Règim, construïm República. Des d’Anticapitalistes demanem el vot pel Sí en el referèndum de l’1 d’octubre.


Comunicado de Anticapitalistas en defensa del referendum en Catalunya

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com