contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 15 de desembre de 2011 | Gloria
EL SÒL PÚBLIC PER A ESCOLES PÚBLIQUES

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca concentracions el dimecres 21D davant els ajuntaments de València, Castelló, Gandia, Dènia i Elx


Es convoquen accions en desembre contra la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres d’Iniciativa Social (CIS) i una manifestació el 21 de gener

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic -integrada per FAPA-València, FE CCOO PV, FETE UGT PV, STEPV, CGT, CAVECOVA, Escola Valenciana, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica i ADIDE ha acordat convocar mobilitzacions contra la proposta de l’administració de cessió de sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars i una manifestació a València el pròxim dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.

La Plataforma, per tant, realitzarà diverses accions aquest mes de novembre de rebuig a la cessió de sòl públic a les empreses privades per a la construcció de centres d’iniciativa social (CIS), que es concertaran posteriorment. Aquestes accions consisteixen en:

- Enviament a tots els partits polítics amb representació en els ajuntaments valencians d’un model de moció de rebuig de cessió del seu sòl públic per a aquesta finalitat i acordar que eixe sòl serà per a construcció de centres públics.

- Proposta de reunió en les Corts Valencianes amb tots els partits polítics per tal d’incidir en els pressupostos de 2012 i retirar l’article 102 de la llei d’acompanyament dels pressupostos en què s’introdueixen els CIS.

- Concentracions el dimecres 21 de desembre davant dels ajuntaments de València, Castelló, Elx, Dénia i Gandia de rebuig a la cessió de sòl públic.

La Plataforma continua amb aquestes accions amb la campanya encetada el curs passat d’oposició a aquesta iniciativa perquè considera que la construcció d’aquest tipus de centres, els CIS, suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.

Per tant, la Plataforma insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i millora de les instal·lacions en els centres que així ho requerisquen.

+ Info:

Davant les convocatòries de lluita a l’ensenyament, el 21-D i el 21-G: Amb l’excusa de la crisi el PP augmenta les retallades i privatitza l’ensenyament públic. Comunicat d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea


Per què els bancs i caixes tenen tant interès en l’educació?


STEPV demana a la Conselleria que no aplique les revàlides


Un Decret de Plurilingüisme que no elimina l’exempció al valencià


Así montó Esperanza Aguirre su guerra sucia contra la Marea Verde

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com