contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 15 de desembre de 2011 | Gloria
EL SÒL PÚBLIC PER A ESCOLES PÚBLIQUES

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic convoca concentracions el dimecres 21D davant els ajuntaments de València, Castelló, Gandia, Dènia i Elx


Es convoquen accions en desembre contra la cessió de sòl públic per a la construcció de Centres d’Iniciativa Social (CIS) i una manifestació el 21 de gener

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic -integrada per FAPA-València, FE CCOO PV, FETE UGT PV, STEPV, CGT, CAVECOVA, Escola Valenciana, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica i ADIDE ha acordat convocar mobilitzacions contra la proposta de l’administració de cessió de sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars i una manifestació a València el pròxim dissabte 21 de gener en defensa de l’escola pública i contra les retallades que està patint constantment.

La Plataforma, per tant, realitzarà diverses accions aquest mes de novembre de rebuig a la cessió de sòl públic a les empreses privades per a la construcció de centres d’iniciativa social (CIS), que es concertaran posteriorment. Aquestes accions consisteixen en:

- Enviament a tots els partits polítics amb representació en els ajuntaments valencians d’un model de moció de rebuig de cessió del seu sòl públic per a aquesta finalitat i acordar que eixe sòl serà per a construcció de centres públics.

- Proposta de reunió en les Corts Valencianes amb tots els partits polítics per tal d’incidir en els pressupostos de 2012 i retirar l’article 102 de la llei d’acompanyament dels pressupostos en què s’introdueixen els CIS.

- Concentracions el dimecres 21 de desembre davant dels ajuntaments de València, Castelló, Elx, Dénia i Gandia de rebuig a la cessió de sòl públic.

La Plataforma continua amb aquestes accions amb la campanya encetada el curs passat d’oposició a aquesta iniciativa perquè considera que la construcció d’aquest tipus de centres, els CIS, suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d’unitats i de professorat per culpa del transvasament d’alumnat de l’escola pública cap aquests nous centres. A més, aquesta proposta significa un pas més en la privatització de l’ensenyament i una clara priorització de l’ensenyament privat davant del públic per part del govern valencià.

Per tant, la Plataforma insta al govern valencià a retirar aquesta proposta i a garantir places públiques per a tot l’alumnat en totes les etapes educatives amb la construcció dels centres educatius públics necessaris per a atendre aquesta demanda, així com la rehabilitació i millora de les instal·lacions en els centres que així ho requerisquen.

+ Info:

Davant les convocatòries de lluita a l’ensenyament, el 21-D i el 21-G: Amb l’excusa de la crisi el PP augmenta les retallades i privatitza l’ensenyament públic. Comunicat d’Esquerra Anticapitalista


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com