contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dimarts 22 de novembre de 2011 |
Mobilitzacions sindicals en defensa del serveis públics.

En defensa dels serveis públics i de l’estat del benestar. Ací no sobra ningú. Ací falta gent. Planta’t contra les retallades

Calendari de concentracions previstes

JPEG - 121 kB
SOLICITUD CONCENTRACIONES DICIEMBRE

Declaració d’Intersindical Valenciana

En defensa dels serveis públics i de l’estat del benestar. Ací no sobra ningú. Ací falta gent. Planta’t contra les retallades

Intersindical Valenciana, junt a altres sindicats, ha posat en marxa una campanya de defensa dels serveis públics i de l’estat del benestar. El sindicat considera que els serveis públics són una garantia per la prestació dels drets bàsics de la ciutadania com són l’educació, la sanitat, la dependència, el transport, correus..., així com per acabar en la descompensació de les desigualtats socials que existeixen en la societat.

Per això, des de la Intersindical Valenciana estem treballant per informar i mobilitzar a les treballadores i treballadors dels sector públic i al conjunt de la societat valenciana per defensar- los. Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2012 signifiquen consolidar l’acomiadament de 800 persones en el Consell, 2.400 en Educació, 900 en Sanitat, així com la supressió de les Ofertes d’Ocupació Pública, única forma legal per a que la ciutadania puga accedir a un lloc de treball públic.

Per a Intersindical Valenciana, no solament no sobra cap persona a les Administracions Públiques, sinó que falten mans per assegurar uns serveis públics universals i de qualitat. No sobra personal. La mitjana de persones que treballen en les administracions públiques per cada ciutadà o ciutadana valenciana està molt per sota de la mitjana estatal, i aquesta, al seu torn, està per sota de la mitjana europea.
Per contra, sobre despeses supèrflues: sobra gastar diners en inversions poc o gens productives, com la Ciutat de les Llengües, o de la Llum, l’Aeroport de Castelló, l’Àgora de València, la subvenció a la Fòrmula 1, o l’Open de tennis o la Hipica, així com la infrautilització d’unes altres, com la Ciutat de les Ciències o el Centre d’Investigació Príncep Felip.

Sobren empreses públiques, que dupliquen els aparells administratius de què ja disposen les conselleries per a fer idèntica feina, i que podrien ser més eficients si es concentraren. També sobren la immensa majoria de les fundacions públiques, pou sense fons de despeses de funcionament i de personal sense control i sense utilitat coneguda. I també sobre les empreses privades fent treball públic o la pretesa cessió de sòl públic per construir centres educatius o sanitaris.
Intersindical Valenciana aposta per dotar de suficient personal tots els serveis públics i per mantindre la seua titularitat pública. Des de la Intersindical Valenciana ho reivindiquem per tots els serveis prestats per qualsevol administració bé siga local, autonòmica o estatal.
No sobren caps de servei, ni personal subaltern, ni de neteja, ni enginyers/es tècnics agrícoles... ni cap de les places que la Generalitat vol suprimir. No sobren ni professores ni professors, ni personal de la sanitat, ni personal de justícia, correus o transports públics. El que cal és que les administracions públiques donen prioritat als serveis públics per davant de despeses inútils i poc productives.
Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana, fem una crida a totes les treballadores i treballadors i a la societat valenciana per defensar uns serveis públics, de titularitat pública, i de qualitat.


A la mateixa secció:


La deuda pública contraída para salvar a los bancos, que en su mayoría se encuentra en las manos de esos mismos mercados, es definitivamente ilegítima y debe ser repudiada.


Auditoría, investigando la deuda griega


Les pensions en perill per les reformes fiscals i laborals del PP


Cuidados y Renta Básica... De las Iguales, por favor


No a la Renda valenciana d’Inclusió. Si a la Renda Bàsica. El 19 de desembre mobilitzacions a València i a Alacant


Euskal-Herria: La Carta de Derechos Sociales critica el pago de la deuda ilegítima de Nafarroa


¿Cómo reconocer un fondo buitre entre todos los predadores del sistema deuda?


Los fondos buitre carroñean con lo más básico: Techo, pan y luz


El BCE, como un fondo buitre: Draghi se jacta de ganar 7.800 millones con la deuda griega.


Comparecència en les Corts Valencianes de la Assemblea per la Renda Bàsica al País Valencià

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com