contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 18 de novembre de 2011 |
Chomsky y Loach piden el voto para Anticapitalistas

Revolta Global, Público 18/11/2011

Noam Chomsky i Ken Loach donen suport a Anticapitalistes

Mike Davis, Michael Löwy, Éric Toussaint, Claudio Katz, Alex Callinicos també entre els firmants

Anticapitalistes ha rebut el suport de destacades figures del panorama intel.lectual i el pensament crític internacional, amb la divulgació d’un manifest internacional en suport a la candidatura.

Entre els suports obtinguts destaquen en particular el lingüistica nord-àmerica Noam Chomsky i el director de cinema britànic Ken Loach.

Noam Chomsky, professor de lingüística a l’Institut Tecnològic de Massachussets, és la figura intel.lectual més coneguda de l’esquerra nord-americana i un dels pensadors crítics més prestigiosos a escala internacional. Activista contra la guerra del Vietnam als anys seixanta des de llavors Chomsky ha estat considerat el crític més important de la política exterior nord-americana. La seva contribució a la lingüística és una de les més rellevants del segle XX.

Ken Loach és una de les figures més emblemàtics del cinema social i compromès i les seves pel.lícules han estat un referent des de fa dècades per a activistes i sindicalistes d’arreu del món.

Acompanyen a Chomsky i Loach, entre d’altres:

Mike Davis, sociòleg i urbanista californià, autor de diversos llibres traduïts a vàries llengües, entre ells Ciudad de Quarzo i Planeta de Ciudades Miseria, on denúncia les conseqüències socials de l’actual model urbà;

Michael Löwy, brasileny afincat a França, autor de més d’un vintena de llibres i innumerables articles, traduïts a vint llengües en el camp de la teoria política i els moviments socials;

Éric Toussaint, economista i politòleg belga, considerat el màxim especialista internacional en deute extern i autor de la reconeguda obra La bolsa o la vida;

Claudio Katz, prestigiós economista argentí impulsor del col.lectiu Economistas de Izquierda (EDI), autor d’innumerables articles i llibres sobre Amèrica Llatina i la crisi argentina del 2001;

Alex Callinicos, professor del King’s College de Londre, autor entre d’altres d’Un manifiesto anticapitalista;

i Panos Garganas, redactor del diari grec Solidaritat dels Treballadors.


Manifest internacional de suport a la candidatura Anticapitalistes a les Eleccions Generals del 20 de novembre

La crisi contemporánia posa de manifest el caràcter social i ecològicament destructiu del capitalisme global. Organitzar-se per a canviar el món de base i derrotar les polítiques neoliberals, apareix més que mai com una necessitat imperiosa.

La mobilització social que està recorrent molts països de la Unió Europea, entre ells l’Estat espanyol, contra els plans d’austeritat mostra la voluntat del pobles de no rendir-se i de no acceptar pagar una crisi que no ha creat.

En aquesta situació és necessari impulsar una alternativa anticapitalista, lligada a les lluites socials i compromesa amb els i les de baix.

Considerem que la candidatura Anticapitalistes a les properes Eleccions Generals del 20 de novembre, formada per diferents organitzacions, sindicalistes, activistes socials...és un pas en aquesta direcció.

Per tot això, els i les sotasignants donem suport a aquesta candidatura i demanem el vot per ella.


Chomsky y Loach piden el voto para Anticapitalistas

Destacados intelectuales de la izquierda internacional como el lingüista Noam Chomsky, el cineasta Ken Loach, el sociólogo Mike Davis o el politólogo Michael Löwy han firmado un manifiesto en el que piden el voto a la candidatura de Anticapitalistas para el 20-N.

En el texto, los firmantes aseguran que la crisis actual "pone de manifiesto el carácter social y ecológicamente destructivo del capitalismo global y subrayan que, contra los planes de austeridad, la voluntad del pueblo es la de "no rendirse y no aceptar pagar una crisis que no ha creado". Así, ponen en valor las movilizaciones ciudadanas que están teniendo lugar en España y otros países de la Unión Europea y recuerdan la importancia de "impulsar una alternativa anticapitalista, ligada a las luchas sociales y comprometida con los de abajo" como, aseguran, promueve esta coalición.

Ocupaciones pacíficas

La campaña de Anticapitalistas ha estado marcada por el empeño de sus integrantes de señalar a los que consideran culpables de la crisis. Han ocupado de manera simbólica y pacífica las sedes de entidades financieras e instituciones, como la oficina de CatalunyaCaixa por la que Esther Vivas, candidata por Barcelona, fue imputada por presunta violación de domicilio jurídico.

Los anticapitalistas arrancaron la campaña electoral en las inmediaciones del domicilio de la presidenta madrileña Esperanza Aguirre y está previsto que hoy la acaben frente a la Embajada de Grecia en Madrid, donde quieren mostrar su solidaridad con un pueblo, dicen, que "está sufriendo el ataque furibundo de los mercados".

Font: Público 18/11/2011


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com