contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 18 de novembre de 2011 |
Desenvolupament de la Vaga a València. La manifestació per l’educació pública aplega més de 15.000 persones a Barcelona i de 5000 a València

Andreu Tobarra, La Directa

Amics, amigues, ara son poc mes de les 10 h.,
aquest mati a les 8,15 h. un grup de 25 estudiants, s’han posat a la porta del pàrquing de la Universitat de Ramon Llull per a repartir pamflets de la vaga i intentar impedir l’entrada de cotxes.

Hi ha hagut un cert nivell de conflicte. En primer lloc junt amb la seguretat privada del campus apareix la policia nacional amb dos furgons, un cotxe i dos motoristes, en una proporció de quasi un policia per persona, ha exigit la nostra identificació retenint els carnets. Han entrat sense permís en el pàrquing on estàvem sense xafar el carrer perquè no tingueren l’excusa que estàvem en la via pública i amb eixa actitud de perdonavides que ja és ben coneguda, amb la finalitat d’acovardir a uns jóvens avalotadors, cosa que no han aconseguit en absolut, al contrari.

Al poc han arribat el degà de dret i la degana d’economia, mentres que Trini és mes dialogant i tranquil·la, el de dret, desprès de parlar amb el cap de la policia és dirigeix als estudiants per a justificar la entrada de la policia nacional i explicar-los que és una vaga i com estan trencant les llibertats, el cim intel.lectual l’aconsegueix l’il·lustre degà de dret quan recrimina l’actitud dels estudiants comparant-la amb el comportament de l’església catòlica.

Una vegada recuperats els carnets, abandonem el pàrquing i ens dirigim cap a magisteri (i pareix que en dret també ha ocorregut el mateix) on alguns professors havien posat un examen de la seua assignatura, obligatori per a poder aprovar, coincidint amb la vaga, fora de qualsevol calendari legal d’exàmens i en hores de classe.

La situació de parades en les classes és prompte per a valorar-la, l’assistència de gent a les 8,30 a l’inici de la jornada és molt més baixa que qualsevol altre dia, pareix que en la part de Socials la vaga ha tingut un gran seguiment, mentres que en Dret, Economia i Magisteri, el seguiment ha sigut menor, sense poder concretar xifres aproximades.

Cal esperar a la manifestació a les 12h. per a poder contrastar mes informacions.

Així estan les coses, ja parlem desprès


La manifestació per l’educació pública aplega més de 15.000 persones a Barcelona i de 5000 a València

MANU SIMARRO / JESÚS RODRÍGUEZ, La Directa 17.11.2011

Aquest matí només calia passejar-se pel campus Diagonal de la UB, el campus Raval o l’edifici històric de la plaça Universitat per a comprovar que l’assistència d’alumnes i professors a les classes i de personal administratiu a les oficines ha estat molt residual. Només es denotava una nombrosa presència de personal d’empreses de seguretat contractades pels centres. També es detectava el mateix seguiment al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra, les facultats de la Universitat Politècnica de Catalunya a l’avinguda Diagonal i el campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Tan exitosa ha estat la protesta, que una conferència del professor Panikaar que s’havia de fer aquest matí al campus Raval de la UB, on hi assistien la majoria de membres del deganat s’ha hagut de traslladar a una aula de la Universitat Blanquerna, de titularitat privada.

Les cercaviles escalfen la tarda

Una sorollosa cercavila ha recorregut el centre de Barcelona a partir de dos quarts de dotze. Hi participaven 250 alumnes del campus Raval. Primer han visitat la seu del Banc de Santander, on hi han llançat pintura, i després han anat a la seu de la Borsa, on han fet la crema d’un bitllet autèntic just davant de les portes, que estaven fermament tancades. Tot seguit s’han desplaçat fins el Departament d’Economia i Coneixement, que es trobava fortament custodiat per agents dels mossos d’esquadra. Cal destacar la gran quantitat d’agents de la policia que gravaven amb petites càmeres digitals domèstiques totes les activitats reivindicatives de l’estudiantat. A continuació la cercavila ha creuat la plaça de Catalunya per anar a parar a les portes del Banc d’Espanya, on un agent de la guàrdia civil que vigilava la porta de l’edifici ha intentat frustradament detenir un noi que havia posat una enganxina a les vidrieres de la sucursal. Els responsables de seguretat de l’edifici han volgut tancar les portes atrapant la cama d’una noia, fet que ha comportat una notable crispació de la gent concentrada, però finalment ha estat alliberada de la pressió del sistema mecànic de tancament sense més conseqüències. La protesta ha fet la penúltima parada d’aquesta ruta pels "culpables de l’actual crisis i de les retallades" a la plaça de Sant Jaume, on s’ha cridat contra els consellers i el president del govern de la Generalitat. El punt d’acabada ha estat altre cop el campus Raval, d’on s’havia sortit, i on s’ha fet un dinar popular a l’espera de la gran mobilització de la tarda a la plaça Universitat. Totes aquestes mobilitzacions es sumen als talls de trànsit i piquets que s’han viscut a primera hora del matí.

Manifestació multitudinària a València

Segons explica el diari L’Accent, la jornada de vaga a la ciutat de València ha estat seguida de forma multitudinària. Més de cinc mil manifestants, tant d’universitat com de secundària, així com d’altres centres d’ensenyament públic, han acudit a la crida nacional del SEPC i l’Assemblea Interuniversitària en defensa de l’ensenyament públic. La manifestació ha eixit a les 12h de la porta de la Facultat de Història i ha acabat a les portes de la Generalitat, precedida d’un taüt negre amb un estudiants encadenats. Entremig, ha fet aturades a les portes de l’edifici del Rectorat de la UVEG i al pont del Real on hi ha hagut diverses performances de denúncia de les polítiques actuals.

Un miler de persones a Girona

Un miler de persones han assistit a la manifestació de Girona, que ha començat a les dotze del migdia a la seu del Rectorat. Els piquets, que estaven concentrats des de les vuit del matí, han aconseguit bloquejar l’entrada a les Facultats de Lletres i Educació de la UdG.

Molts instituts es sumen a la mobilització

Ara fa un mes només van secundar el suport a les mobilitzacions tres o quatre instituts de l’àrea metropolitana. Avui s’ha viscut un salt qualitatiu. Nombrosos instituts de Cornellà de Llobregat, Mataró, Vilassar de Dalt, Santa Coloma de Gramanet, Sabadell i Terrassa han participat de la jornada de vaga. S’han fet concentracions davant els consistoris de Cornellà i Santa Coloma de Gramanet, així com una manifestació comarcal davant de l’estació de RENFE de Mataró. L’institut Francesc Macià de Cornellà ha viscut una nit de tancament a les aules, tal i com ja van fer en la vigília de la mobilització global del 15O. A Sabadell una manifestació convocada en suport a la jornada de vaga universitària i educativa a la que s’han sumat els centres Pau Vila, Les Termes, Ribot i Serra i altres instituts ha aplegat 250 persones. La marxa, que ha tallat la Gran Via fins a Serveis Territorials d’Ensenyament, ha tornat a la plaça de l’ajuntament des d’on finalment els estudiants s’han adreçat a la seu del partit de govern i impulsor de les retallades, CiU. Allí s’han viscut alguns moments de tensió que no han anat a més.

Font: La Directa 17/11/2011

+ Info:

Tarragona planteja la vaga com un inici d’un llarg procés de mobilitzacions. JOSEP MARIA LLAURADÓ | 17/11/2011

Sis-centes persones a la protesta estudiantil als carrers de Lleida. ARI NIETO | 17/11/2011

Las universidades se unen a otra huelga de la enseñanza madrileña. Cientos de estudiantes universitarios pasan la noche ocupando las facultades. Los educadores madrileños, que afrontan su octava huelga, han cifrado el seguimiento en un 60%, mientras la Comunidad lo reduce al 18%. Público 17/11/2011


A la mateixa secció:


Escola Valenciana, sobre les denúncies d’adoctrinament: ‘Negar la unitat de la llengua és com afirmar que la Terra és plana’.


Manuel Monfort: "La llengua està utilitzant-se des de la perspectiva política quan realment la llengua és un element cultural de la identitat d’un poble".


I diuen que adoctrinem


Escola i política


¿Quién manda en la educación?


Apologia de la filosofia


“No nos educan, nos normalizan, nos reducen, nos apagan”, Andrea Martínez, alumna de Bachillerato


STEPV i Escola Valenciana valoren positivament que la majoria dels centres opte pels nivells avançats dels programes del Decret de Plurilingüisme.


Per un gir en educació, 9-M Vaga en l’ensenyament


València: PSPV, Compromís y València en Comú aprueban cesión de suelo público a la privada Universidad Europea

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com