contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
divendres 11 de novembre de 2011 |
20-N.- Una vintena d’Anticapitalistes irrompen en la Borsa de Barcelona

Vilaweb (Europa Press) 10/11/2011

Una vintena d’activistes de la candidatura Anticapitalistes han irromput aquest dijous a la Borsa de Barcelona, on han cantat consignes en solidaritat amb Grècia i en contra dels mercats, abans de ser perseguits pels Mossos d’Esquadra.

Després de concentrar-se davant de la Casa Batlló passades les 17 hores, els manifestants han baixat pel Passeig de Gràcia, han aconseguit entrar a la Borsa al crit d’"anticapitalistes" malgrat la resistència dels agents de seguretat, i han desplegat dues pancartes amb eslògans com ’Solidaritat amb el poble de Grècia’.

També a l’interior de l’edifici, la número u de la candidatura, Esther Vivas, ha carregat contra els interessos especulatius que, segons ells, no poden anteposar-se als drets de les persones.

Ja fora de la Borsa de Barcelona —davant de la qual han posat per ser fotografiats per la premsa—, han advertit l’arribada de quatre furgonetes de la brigada mòbil dels Mossos d’Esquadra, han pujat pel Passeig de Gràcia, i uns sis agents els han perseguit.

A l’altura del número 25 del mateix carrer uns quinze policies, abillats amb passamuntanyes i armats amb porres, n’han atrapat i envoltat vuit d’ells, mentre que la resta han aconseguit escapar i s’han esfumat entre la gent.

Els agents els han identificat i durant aproximadament 30 minuts, mentre els manifestants continuaven protestant i buscaven la complicitat dels transeünts, alguns s’han sumat als seus crits.

Finalment els han tornat el DNI i els agents han abandonat la zona, actuació que segons el número dos dels anticapitalistes, Oscar Simon, "és una mostra més de com està de nerviós el Govern, que no tolera el més petit incident, i actua com el Robin Hood dels rics".

Font:

Vilaweb

+Info:

El País

El Mundo

Europapress.cat


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com