contacte: anticapitalistes@anticapitalistes.net

  

Anticapitalistes
  
dijous 10 de novembre de 2011 |
La Revolució està a l’ordre del dia: Acte de la campanya "Alcem la veu, Anticapitalistes i Desobedients" a València


El dimecres 9 de novembre es va celebrar a València un dels actes de la campanya "Alcem la veu, Anticapitalistes i Desobedients" que Esquerra Anticapitalista està desenvolupant durant el periode electoral del 20-N.

L’acte va comptar amb la presència d’unes cinquanta persones, una gran part de les quals eren gent jove. Per part d’Esquerra Anticapitalista parlaren Miquel Garcia de l’organització del País Valencià i Miguel Urbán, cap de llista d’IA per la circumscripció de Madrid.

La Revolució està a l’ordre del dia

En les intervencions es va assenyalar que la idea de la Revolució està convertint-se en una alternativa a la crisi global per a cada vegada més persones. Davant la desfeta del sistema, de la prepotència dels que es consideren a si mateixos amos del món, dels polítics al seu servei i de l’aplicació contant d’unes polítiques neoliberals que el que fan és aprofundir-la i arrastrar-nos cap al penyassegat d’una nova Gran Depressió, la Revolució apareix com un procés necessari.

Les dificultats que existeixen per a que es generen potents moviments socials a Europa i al món; per a dotar a aquests de l’adequada organització i coordinació entre ells; per a que els moviments assumisquen un Programa de mesures anticapitalistes alternatiu a les polítiques neoliberals; per a que la Desobediència s’estenga i per a que es creen i consoliden organitzacions politiques anticapitalistes, és evident. Però no existeix altra possibilitat, ja que l’escenari actual ens condueix cap a una desfeta global i cap a una època negra de l’Història en la qual la major parts del drets polítcs, econòmics i socials acumulats al llarg de molt de temps desapareixerien.

Repàs a la situació actual, a les seues perspectives i alternatives possibles

Miguel Urbán va analitzar l’actual situació de crisi global, referint-se particularment a l’anomenat "Problema del Deute" que s’ha generat a causa de la cobdícia de la Banca privada, de la col·laboració entre aquesta, el Banc Central Europeu i les Agències de Qualificació i de l’absència de recursos per part de països (Grècia, Irlanda, Portugal, Estat espanyol, Itàlia...) que no disposen d’ingressos fiscals suficients. El Deute és una gran estafa, ilegítima al seu oritge, ja que els governants han ocultat a la ciutadania les conseqüències que podia tenir a mig i llarg termini.

Semàfors privatitzats

Les Agències de Qualificació, que condicionen amb els seus informes el valor del Deute i posen als estats entre les cordes, van ser comparades a "semàfors privatitzats", els quals, enlloc de regular el tràfic de manera racional, són posats al servei d’interessos particulars, originant accidents cada vegada més catastròfics.

Davant d’aquesta situació s’imposa la necessitat de convertir la Banca en Pública- deixant d’invertir recursos en salvar-la de les conseqüències de la seua immoral activitat especulativa -i de controlar-la socialment. També s’ha de canviar el Règim Fiscal- gravant de manera adequada les gran empreses i fortunes -per a que els estats tinguen els ingressos neessaris per a desenvolupar polítiques socials. L’actual política de retallades és una estafa i un engany que cal denunciar.

Canvi del model productiu

El model productiu depredador del capitalisme ens porta cap a una catàstrofe similar a les que en el passat del planeta han determinat extincions massives d’espècies. El canvi climàtic, per a ser controlat, requereix d’una adopció ràpida de mesures que frenen l’escalfament del planeta, començant per la substitució massiva de l’ús energies derivades dels combustibles fòssils per altres alternatives. Però de manera sistemàtica i suicida els amos del món es neguen a fer-ho.

El canvi possible el faran els moviments socials, no les institucions

Tanmateix, es va concloure, tots els canvis que són peremptoris i necessaris, han de venir de la mà de l’acció de potents moviments socials, organitzats, coordinats i ferms en les seues reivindicacions bàsiques. Les institucions actuals estan al servei d’interessos que no són els de la classe treballadora i de la major part de la ciutadania, sinó dels poderosos. Aquestes institucions han de ser substituïdes per un vertader poder popular emanat dels mateixos moviments socials.

Continuació dels actes de la campanya

Els actes de la campanya "Alcem la veu, Anticapitalistes i Desobedients" van a continuar el seu desenvolupament durant la setmana en curs i la següent a ciutats com Elx, Port de Sagunt i Gandia.


A la mateixa secció:


Mobilització, moviment i organització


Introducció a la qüestió nacional: Un debat al voltant de Catalunya i el País Valencià. Seminari de formació organitzat per Anticapitalistes.


Jornada de formació d’Anticapitalistes: La teoria marxista de les crisis econòmiques. Fonaments i implicacions.


Quin Programa per a quin Canvi. Formació Anticapitalistes.


Acte en solidaritat amb Unitat Popular i el poble grec, amb Yorgos Mitralias. Elx, dijous 17, 20.15h.


Dos diputados autonómicos andaluces de Podemos viajan a Atenas para apoyar a Unidad Popular


Tesis políticas de Anticapitalistas aprobadas en el Congreso Confederal de 17 y 18 de enero de 2015.


Xerrades de Martí Caussa a Alacant i a Elx: Catalunya 9N. Pel dret a decidir i per la transformació social


Programa provisional de la V Universitat d’Estiu Anticapitalista (19-24 d’Agost)


Campamento internacional de jóvenes revolucionarios/as

Creative Commons License Esta obra est� bajo una licencia de Creative Commons by: miquel garcia -- esranxer@gmail.com